Strange hardware probem - Page 3 - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > Monitors, Printers and Peripherals
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 11-29-2004, 12:40 AM   #21 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Nov 2004
Posts: 22
Send a message via Yahoo to Rudolf
Default

Neither do I. I don't know why. Anyway, you can look it at
www.rudoka.home.ro/screenshot2.jpg
__________________

Rudolf is offline  
Old 11-29-2004, 12:42 AM   #22 (permalink)
Super Techie
 
Join Date: Jul 2004
Posts: 321
Default

sorry. still can't c.
__________________

__________________
|New|Gaming|System|2|Be|:

AMD 64 bit 3500+ Socket 939
MSI K8N Neo 2 Plat. Socket 939 mobo
Corsair TWINX1024-3200 RAM
Nvidia GeForce 6800 GT Graphic Card
Altec Lansing 5051 Speaker system
Creative Sound Blaster live 7.1
Maxtor SATA 200Gb HDD
Plextor PX-712A DVD±R/RW Drive
Wired Mouse/Keyboard by Logitech
Samsung 795MB Flat Screen CRT
Raidmax Scorpio 868W Casing
Antec Truepower 430 or 480
Thermaltake (Pipe101) Heatsink
Thermaltake Street Fighter Fan
derfist is offline  
Old 11-29-2004, 12:44 AM   #23 (permalink)
PowerQuest / Opera
 
TheMajor's Avatar
 
Join Date: Jun 2004
Location: Netherlands
Posts: 10,177
Default

1) download memtest86+ and check your memory> www.memtest.org

2)take out all unnecesary devices

3)install latest graphics drivers. (preferably in safe-mode, press F8 before the loading screen)

4)check the HD cables, this looks like a unmountable boot volume to me.
__________________
TheMajorMMX - Intel P200 MMX @ 225Mhz - V-Tech (PcPartner) Baby-AT mb w/ Intel Triton TX chipset - Nvidia Riva TNT2 M64 w/ 16MB - 256MB M-Tec SDRAM - Still running.....
TheMajor is offline  
Old 11-29-2004, 12:45 AM   #24 (permalink)
Super Techie
 
Join Date: Jul 2004
Posts: 321
Default

run scandisk if u can 2.
__________________
|New|Gaming|System|2|Be|:

AMD 64 bit 3500+ Socket 939
MSI K8N Neo 2 Plat. Socket 939 mobo
Corsair TWINX1024-3200 RAM
Nvidia GeForce 6800 GT Graphic Card
Altec Lansing 5051 Speaker system
Creative Sound Blaster live 7.1
Maxtor SATA 200Gb HDD
Plextor PX-712A DVD±R/RW Drive
Wired Mouse/Keyboard by Logitech
Samsung 795MB Flat Screen CRT
Raidmax Scorpio 868W Casing
Antec Truepower 430 or 480
Thermaltake (Pipe101) Heatsink
Thermaltake Street Fighter Fan
derfist is offline  
Old 11-29-2004, 12:46 AM   #25 (permalink)
PowerQuest / Opera
 
TheMajor's Avatar
 
Join Date: Jun 2004
Location: Netherlands
Posts: 10,177
Default

Also check the HD jumpers and set the IDE channels to Auto-detect in your BIOS.
__________________
TheMajorMMX - Intel P200 MMX @ 225Mhz - V-Tech (PcPartner) Baby-AT mb w/ Intel Triton TX chipset - Nvidia Riva TNT2 M64 w/ 16MB - 256MB M-Tec SDRAM - Still running.....
TheMajor is offline  
Old 11-29-2004, 12:54 AM   #26 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Nov 2004
Posts: 22
Send a message via Yahoo to Rudolf
Default

That's weird ... and stupid. Some minutes ago it was visible.
Try this now: www.rudoka.home.ro
Now it works, If this doesn't works again then forget it.

To Mayor: I checked and doublechecked everything including the cables
what is and what could do an unmountable boot volume?

I ran scandisk, with surface check too, nothing
Rudolf is offline  
Old 11-29-2004, 01:00 AM   #27 (permalink)
PowerQuest / Opera
 
TheMajor's Avatar
 
Join Date: Jun 2004
Location: Netherlands
Posts: 10,177
Default

An unmountable boot volume problem can occur with wrong cable configurations. Do you have a 40 or 80conductor IDE cable?



You harddrive might also be conflicting with an ATAPI device, but you already tried running without them. Make sure you are putting the HD on the last connector on the cable when using it on its own. Make sure the IDE channel is not forced to a specific transfer mode (choose "Auto"in your BIOS)

Hope this helps
__________________
TheMajorMMX - Intel P200 MMX @ 225Mhz - V-Tech (PcPartner) Baby-AT mb w/ Intel Triton TX chipset - Nvidia Riva TNT2 M64 w/ 16MB - 256MB M-Tec SDRAM - Still running.....
TheMajor is offline  
Old 11-29-2004, 01:01 AM   #28 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Nov 2004
Posts: 22
Send a message via Yahoo to Rudolf
Default

Quote:
Originally posted by TheMajor
Also check the HD jumpers and set the IDE channels to Auto-detect in your BIOS.
in the bios absolutely everything is on AUTO
but the problem is that the comp worked with a particular settings for months without problems, then one afternoon when I started it blocked. since then it does. I tried to start the windows in every possoble mode (safe mode, log mode, command prompt) and blocks the same
But only the first minute that I power on the comp. Later goes fine.
When I started in command mode, it writes on the screen what hes loading.
Unfortunately it's too fast for my eyes to see it. But it was the nt kernel files, the usual stuff that he needs. Then when it should put the command prompt ... nothing ... black screen, computer frozen.

it's weird. because the errors in the log are even when the computer starts normally, and when the CD-burner (this is the CDROM1) is out of the comp.

I don't understand this error anyway. The problem is with the driver or the controller?
Rudolf is offline  
Old 11-29-2004, 01:05 AM   #29 (permalink)
PowerQuest / Opera
 
TheMajor's Avatar
 
Join Date: Jun 2004
Location: Netherlands
Posts: 10,177
Default

Could be your graphics card (as mentioned before).
You really should try a diffrent card. You could also try to clear your BIOS or even flash (update) it.

Maybe you should try to flash your graphics' cards BIOS as well.
__________________
TheMajorMMX - Intel P200 MMX @ 225Mhz - V-Tech (PcPartner) Baby-AT mb w/ Intel Triton TX chipset - Nvidia Riva TNT2 M64 w/ 16MB - 256MB M-Tec SDRAM - Still running.....
TheMajor is offline  
Old 11-29-2004, 01:06 AM   #30 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Nov 2004
Posts: 22
Send a message via Yahoo to Rudolf
Default

Anyway, I have 80conductor cable for th HD, and it's alone.
I will try again, to take out the cd drives. Both. cables and everything. I'm not having high hopes, just to make sure.

Rudolf
__________________

Rudolf is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 01:52 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.