network problems - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > Monitors, Printers and Peripherals
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 10-13-2003, 04:54 PM   #1 (permalink)
Ultra Techie
 
Join Date: Oct 2003
Posts: 934
Default network problems

i unhookde my router forwatever reason because my net kept dropping, anyways...

when i hook up my router, i cant get a internet connection,

right now its a us robotics and im running windows xp.

all i really want right now is to be able to access the internet using my router.

plz help.
when ii go into ipconfig, it gives me a ip ect.. but i still cant connect to the internet.
__________________

spfd is offline  
Old 10-13-2003, 07:29 PM   #2 (permalink)
Wizard Techie
 
Join Date: Jul 2003
Posts: 3,937
Default

you posted a bunch of question lately i noticed spfd.....are you compiling a computer help book?

what internet connection do you have? have you tried disabling your network connection and then re-enabling it in the network connections folder in the control panel?

most likely it is an issue with IP adressing. the router is not recognising you on it's network. you can do a release and renew but disabling your connection is much better.

at a very last resort you can unplug all your cables and reset you router. than one-by-one re-connect the cables back in
__________________

ekÆsine is offline  
Old 10-13-2003, 08:14 PM   #3 (permalink)
Ultra Techie
 
Join Date: Oct 2003
Posts: 934
Default

haha compiling a book?

these are questions i actually had to know.

my router is messed, im on broadband, anyways i just solved that problem, what i did was just reset, i think what happend is maybe it saved settings from my old router setup.

lol about all the questions, im just curious, im a young tech in this world.!


currently i assemble and repair pc's for free, just for the experience and knowledge, im in grade 12, gonna take the msce course next september
__________________
<font face=arial><h1>spfdz - NEVER FORGET</h1></font>
spfd is offline  
Old 10-13-2003, 08:30 PM   #4 (permalink)
True Techie
 
Join Date: Oct 2003
Posts: 112
Send a message via AIM to Zero Shift
Default

assembling and repairing PCs, eh?
hope it's not as hard on your nerves as it is for me....

Dad: hey, son. My computer's broke.

Me: -_-

Dad: (scratches head) yeah, I dropped it again...
>_<
__________________
NZXT Guardian Case with Thermaltake PurePower 420w
FIC AU13 motherboard
AMD Athlon XP 2600+ 333FSB (Barton) with Thermaltake Silent Boost HSF
WDC 80Gb 8Mb cache 7200rpm
512Mb Kingston Dual-channel PC3200
MCP-T SoundStorm audio (integrated)
ATi Radeon 9800 Pro (it owned, until x800 and 6800)
Logitech Z-680 5.1 speaker system (integrated Dolby Digital 5.1, DTS, Pro Logic II decoding)
Logitech Cordless Elite Duo keyboard & mouse
Saitek Cyborg Evo joystick
Windows XP Pro SP1 (dont. install. SP2.)
Zero Shift is offline  
Old 10-13-2003, 08:36 PM   #5 (permalink)
Ultra Techie
 
Join Date: Oct 2003
Posts: 934
Default

lol nah,
when its repairing, its really trial and error, find the problem, replace, !!!!!!
lol
__________________
<font face=arial><h1>spfdz - NEVER FORGET</h1></font>
spfd is offline  
Old 10-13-2003, 09:31 PM   #6 (permalink)
Older But Wiser
 
kboy's Avatar
 
Join Date: Jul 2003
Location: So. Cal
Posts: 1,041
Default

Did it ever work?
__________________
ASUS Sabertooth 990FX
AMD FX-8150
16 GB Ram
ASUS GeForce 760 GTX


1TB Sata Seagate
100 Gig Maxtor Sata 7200 Rpm
ASUS DRW 24B3S7 ATA Optical
Windows 7 Home Premium
Dell E228WFP 22"
kboy is offline  
Old 10-13-2003, 09:32 PM   #7 (permalink)
Ultra Techie
 
Join Date: Oct 2003
Posts: 934
Default

why wouldnt it work? it always works?
__________________
<font face=arial><h1>spfdz - NEVER FORGET</h1></font>
spfd is offline  
Old 10-13-2003, 09:33 PM   #8 (permalink)
Older But Wiser
 
kboy's Avatar
 
Join Date: Jul 2003
Location: So. Cal
Posts: 1,041
Default

Also is it wireless or an RJ45 cable?
__________________
ASUS Sabertooth 990FX
AMD FX-8150
16 GB Ram
ASUS GeForce 760 GTX


1TB Sata Seagate
100 Gig Maxtor Sata 7200 Rpm
ASUS DRW 24B3S7 ATA Optical
Windows 7 Home Premium
Dell E228WFP 22"
kboy is offline  
Old 10-13-2003, 09:33 PM   #9 (permalink)
Ultra Techie
 
Join Date: Oct 2003
Posts: 934
Default

ok im lost, what are u talking about kboy
__________________
<font face=arial><h1>spfdz - NEVER FORGET</h1></font>
spfd is offline  
Old 10-13-2003, 09:58 PM   #10 (permalink)
Older But Wiser
 
kboy's Avatar
 
Join Date: Jul 2003
Location: So. Cal
Posts: 1,041
Default

Does your PC plug directly into the Router from your NIC card to your Router or are you using wireless adaptors? AKA no Cables. Also it always works? Then wherein lies the problem? Also do ya have a Firewall running in the background?
__________________

__________________
ASUS Sabertooth 990FX
AMD FX-8150
16 GB Ram
ASUS GeForce 760 GTX


1TB Sata Seagate
100 Gig Maxtor Sata 7200 Rpm
ASUS DRW 24B3S7 ATA Optical
Windows 7 Home Premium
Dell E228WFP 22"
kboy is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 07:39 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.