little help please - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > Monitors, Printers and Peripherals
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 01-30-2005, 04:33 AM   #1 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Jan 2005
Posts: 10
Unhappy little help please

I'm not sure if this post is best put here so sorry in advance. I just bought a new motherboard and when i go to hook it up to my monitor i notice that the motherboard has no VGA port only a 9 pin male serial port. my question is, is there any way for me to hook my monitor up to this 9 pin male serial port when my monitor is a 15 pin male? maybe an adapter of some sort? thx in advance^^
__________________

hunterx is offline  
Old 01-30-2005, 04:44 AM   #2 (permalink)
True Techie
 
Join Date: May 2004
Posts: 136
Default

You can’t hook up your monitor to a serial port. Its not a video card. You’ll have to buy a video card but make sure you buy one that suits your motherboard.
__________________

iceware is offline  
Old 01-30-2005, 04:47 AM   #3 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Jan 2005
Posts: 10
Default

ive also tried to just use my graphics cards VGA port but my screen stays black and the light turns green then orange.Also a message saying no signal or cable dissconected. there is no OS on this motherboard right now also
hunterx is offline  
Old 01-30-2005, 04:51 AM   #4 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Jan 2005
Posts: 10
Default

my motherboard is a nvidia chipset and my card is nvidia so i see no reason why it doesnt work unless my card is fried....
hunterx is offline  
Old 01-30-2005, 04:59 AM   #5 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Jan 2005
Posts: 10
Default

Little more help please, anyone?
hunterx is offline  
Old 01-30-2005, 06:09 AM   #6 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Jan 2005
Posts: 10
Default

ok,i tried my geforce fx 5200 ultra and then my old raedon and it does the same thing light goes green to orange.I also switched out monitors and no luck.If anyone has any ideas feel free cause im stuck
hunterx is offline  
Old 01-30-2005, 06:30 AM   #7 (permalink)
Techie Beyond Description
 
Nubius's Avatar
 
Join Date: Aug 2004
Posts: 11,600
Default

Has this motherboard worked at all since you got it? Cause it could simply be dead.

Reset your CMOS for good measure, and make sure you have the FX 5200 in the AGP slot nice and secure..

Also are you 100% positive things like the RAM and CPU are good?
Nubius is offline  
Old 01-30-2005, 06:34 AM   #8 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Jan 2005
Posts: 10
Default

for ram and cpu yeah im sure they are fine and the mother board is fine its like 2 days old but how would i go about reseting my cmos?
hunterx is offline  
Old 01-30-2005, 06:36 AM   #9 (permalink)
Techie Beyond Description
 
Nubius's Avatar
 
Join Date: Aug 2004
Posts: 11,600
Default

Easiest thing is to just refer to your manual. There is a little jumper near the battery that will need to be moved from pins 1 and 2 to pins 2 and 3.

Mind you, you need to completely power off the system, meaning switching off the PSU too so that theres absolutely NO power to the motherboard.

Then move then pins to 2-3, I generally flip the PSU switch, but some people just leave it on those pins for about 5 mins..if you flip the PSU switch, just flip it on then off....move the pins back to 1 & 2 then power on the system
Nubius is offline  
Old 01-30-2005, 06:47 AM   #10 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Jan 2005
Posts: 10
Default

ehhhh no luck with that but thanx
__________________

hunterx is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 08:27 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.