HELP!! 9800pro on AGP 4x mobo??? - Page 2 - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > Monitors, Printers and Peripherals
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 11-18-2004, 09:20 PM   #11 (permalink)
Ultra Techie
 
Join Date: Nov 2004
Posts: 862
Send a message via AIM to Megadeth2 Send a message via Yahoo to Megadeth2
Default

I said this indirectly in my post; 9800Pro on 4x is useless and wasting money. If you really want to upgrade, then get the top-of-the-line 4x graphics card.
__________________

Megadeth2 is offline  
Old 11-18-2004, 10:20 PM   #12 (permalink)
Master Techie
 
Join Date: Sep 2004
Location: Potsdam NY, USA
Posts: 2,003
Send a message via AIM to AND_YOU_ARE Send a message via Yahoo to AND_YOU_ARE
Default

I dont think your idea is the best way to go about things. If he upgrades the video card he wont have to upgrade it as soon as if he went with a 4x video card. When upgrading its best to go with something closer to the top of the line, so you dont have to upgrade as soon. In the long ru its cheaper.
__________________

__________________
Member of the right wing conspiracy theory.

X-Fire: andyouare1
AIM: plantagenet51

Ars Technica

Silent PC Review

Xtreme Systems
AND_YOU_ARE is offline  
Old 11-18-2004, 10:35 PM   #13 (permalink)
Banned
 
Join Date: Sep 2004
Posts: 515
Send a message via AIM to Nvidia fan boy
Default

THere is a diff but if you already bought the card then just keep it. You might want to upgrade your mobo later anyways. Just keep the card and later on you will start to se little differences that you wouldnt normally see right away.
Nvidia fan boy is offline  
Old 11-18-2004, 10:47 PM   #14 (permalink)
Ultra Techie
 
Join Date: Oct 2004
Posts: 582
Default

i say keep it, i saw in a magazine where they had used a 9600xt on 8X and 4X and saw less than 1 fps difference in all games, i think the newest game they ran tho was doom 3, so if that is all accurate then keep the graphics card and 9 or 10 is my answer... good luck if i get some extra time tonight i will test my graphics card on 8x and 4x, im only running a 5200 ultra tho... but ill post my results
__________________

The World is my trashcan and i intend to fill it...
Leonidas is offline  
Old 11-18-2004, 11:21 PM   #15 (permalink)
ag3
Monster Techie
 
Join Date: Jan 2004
Posts: 1,536
Default

I have used the Radeon 9800 Pro on 4x and 8x AGP. Keep the video card.

The difference is too small to matter.
ag3 is offline  
Old 11-18-2004, 11:25 PM   #16 (permalink)
Lord Techie
 
Join Date: May 2004
Location: Oklahoma
Posts: 5,280
Send a message via AIM to beedubaya
Default

I did notice some deterioration in Doom 3 performance when running at 4x...
beedubaya is offline  
Old 11-19-2004, 09:58 AM   #17 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Nov 2004
Posts: 17
Default

hey. whats up guys? Thanks for all of you honest opinions. I've decided to keep the card and just run it on the 4x mobo. Like some of you said, I can always upgrade to a 8x in the future. Im sure ill be happy with the way it runs just because im so use to that dog of a card i had. I installed my new 400w psu lastnight but it was it was late so, ill install the ATI when i get home from school (at school now). Ill be sure to keep you guys posted on how everything turns out.

Thanks again
spec2nr is offline  
Old 11-19-2004, 12:38 PM   #18 (permalink)
ag3
Monster Techie
 
Join Date: Jan 2004
Posts: 1,536
Default

You're welcome! I'm sure that you will be more than pleased w/ it.
ag3 is offline  
Old 11-19-2004, 01:54 PM   #19 (permalink)
Ultra Techie
 
Join Date: Oct 2004
Posts: 582
Default

ag3 hogging all the credit
__________________

The World is my trashcan and i intend to fill it...
Leonidas is offline  
Old 11-19-2004, 03:42 PM   #20 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Nov 2004
Posts: 17
Default

alright i got it installed!!! its awsome!!! huge improvement over my old card. The really only hang up i ran into was installing the drivers. when i would go install them i would get a message saying: setup failed to run installation: (0x80040707) So i just restarted my comp and install the drivers and they installed fine. I still get this message though when i go to open the ATI Catalyst Control Center

.NET framework Initialization Error

C:\windows\microsoft.NET\Framework\v1.1.4322\mscor wks.dll could not be loaded.

What could cause this? i think ill try and remove the drivers and reinstalling them again, maybe that will work. LMK what you guys think.

Thanks
__________________

spec2nr is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 06:14 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.