GHOST Laptops & Windows XP - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > Monitors, Printers and Peripherals
Closed Thread
Thread Tools Display Modes
Old 11-14-2004, 01:57 PM   #1 (permalink)
Newb Techie
Join Date: Nov 2004
Posts: 2
Default GHOST Laptops & Windows XP

We use Ghost when replacing hard drives on desktops with Windows XP and it works well.
However when we try to use ghost on Laptops with Windows XP the Laptop will not boot. (Operating System not Found)
Here are the steps we take:
Remove the drive from the Laptop install it in a PC.
Place a new formatted drive in the PC as well.
We then Ghost the drive & put the new drive in the Laptop.
We then boot the Laptop & get (Operating System not Found)
We have tried Fix boot/FixMBR & XP 1st & 2nd Repair

What is going on?

MMCS is offline  
Old 11-14-2004, 02:11 PM   #2 (permalink)
Wizard Techie
Join Date: Jan 2003
Location: US
Posts: 3,313

The hardware is too different when on the PC to go back into the laptop, when you ghost a drive you aren't ghosting just the drive, you are also gathering system info. I think that is causing the conflict.

What I would do is leave the HDD in the laptop and ghost the drive while in the laptop, save the image to a network location or if possible, burn it to a DVD. You should then be able to install the image into other laptops with the same hardware.

You could say I've been around.
Shakie is offline  
Old 11-14-2004, 02:27 PM   #3 (permalink)
Newb Techie
Join Date: Nov 2004
Posts: 2

I will give that a try this week but why does it only happen to Laptops?

We are not ghosting from inside Windows
MMCS is offline  
Old 11-18-2004, 07:01 AM   #4 (permalink)
PowerQuest / Opera
TheMajor's Avatar
Join Date: Jun 2004
Location: Netherlands
Posts: 10,177

It should work without a problem. Did you boot the new drive while it was still in your PC?

Maybe u should try copying the partition with PartitionMagic.
TheMajorMMX - Intel P200 MMX @ 225Mhz - V-Tech (PcPartner) Baby-AT mb w/ Intel Triton TX chipset - Nvidia Riva TNT2 M64 w/ 16MB - 256MB M-Tec SDRAM - Still running.....
TheMajor is offline  
Old 11-18-2004, 08:17 AM   #5 (permalink)
Master Techie
Join Date: Jul 2004
Posts: 2,932

If you're doing HDD imaging with a desktop image, trying to put it on a laptop HDD...yer gonna have boku problems.

You need to setup a latop by hand, first, then use THAT HDD to create your image for the rest of your laptops (and only your laptops).

Don\'t hate the player...Hate the game...
ShoobieRat is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off

Our Communities

Our communities encompass many different hobbies and interests, but each one is built on friendly, intelligent membership.

» More about our Communities

Automotive Communities

Our Automotive communities encompass many different makes and models. From U.S. domestics to European Saloons.

» More about our Automotive Communities

Marine Communities

Our Marine websites focus on Cruising and Sailing Vessels, including forums and the largest cruising Wiki project on the web today.

» More about our Marine Communities

Copyright 2002-2015 Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 06:40 PM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2016, vBulletin Solutions, Inc.