fsb - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > Monitors, Printers and Peripherals
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 04-01-2005, 06:51 PM   #1 (permalink)
True Techie
 
Join Date: Jan 2005
Posts: 169
Send a message via AIM to IntelUser101
Exclamation fsb

what does fsb/front side bus mean? like if u have 533 or 800 fsb..is it really a big issue when u game like not too hardcore but sort of like age of empires or dungeon siege or somethin? post me back quick
__________________

__________________
Smart at cell phones? help me out i accidently deleted my own cell phone\'s ##..yes i said DELETED, motorola v190, can u help? catch me on aim at usahed
IntelUser101 is offline  
Old 04-01-2005, 07:08 PM   #2 (permalink)
Monster Techie
 
Join Date: Jan 2004
Posts: 1,286
Default

FSB is what calculates your MHZ. Let say you have a 400MHZ FSB with a 11 multiplier, then 11x200 (because when you do FSB you multiply 1/2) 11x200=2200MHZ, also 2.2GHZ. It is better to have a low multiplyer and high FSB, which is why AMD powns intel because athlon 64 processors have 1600MHZ FSB and intels only 800 and that is why they suck.
__________________

__________________
Samsung QX410 notebook <-- lol, I'm always on the go these days :(
pc_boy is offline  
Old 04-01-2005, 07:13 PM   #3 (permalink)
Lord Techie
 
Join Date: Jan 2005
Posts: 8,013
Send a message via AIM to DJ-CHRIS
Default

AMD's dont have a FSB, that's the hypertransport. And mine is 2000mhz hypertransport

On all computers the FSB controls the speed of the ram and CPU and connects stuff.

On Intel the FSB handles the memory and all the connections unlike AMD which uses it's (faster) hypertransport which completly bypasses the FSB on the north bridge
DJ-CHRIS is offline  
Old 04-01-2005, 07:31 PM   #4 (permalink)
Techie Beyond Description
 
Nubius's Avatar
 
Join Date: Aug 2004
Posts: 11,600
Default

Quote:
It is better to have a low multiplyer and high FSB, which is why AMD powns intel because athlon 64 processors have 1600MHZ FSB and intels only 800 and that is why they suck.
That's not correct

As Chris said it's not FSB it's hyper transport for AMDs and intels have like 1000+ now but that's still different than AMDs.....

All AMD64's have the same CPU HTT which is set at 200, so they don't have 'high FSB's and low multipliers'

They are all at 200HTT and come with differentiating multis that'll calculate the CPU's overall speed.

The motherboard for the AMD64 is what supports the 1600 or 2000HTT with its HTT Link speed multiplier.
Nubius is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 02:06 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.