erasing hdd to 0 with 3rd party software - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > Monitors, Printers and Peripherals
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 06-29-2005, 12:26 PM   #1 (permalink)
Monster Techie
 
Join Date: Feb 2005
Posts: 1,743
Send a message via AIM to Dark_Sniper* Send a message via Yahoo to Dark_Sniper*
Default erasing hdd to 0 with 3rd party software

a friend of mine wanted me to post this, he would like to know how he can wipe his hdd to nothing and not be able to recover documents. And yes i told him and he know about using startup disks and crap. But he want there to be nothing on the hdd at all. He has personal bussiness documnets that he doesnt want people to recover. So he want to be able to wipe to 0 and then be able to use that hdd later on if he need to or he can give it to me .
__________________

__________________
Dark_Sniper* is offline  
Old 06-29-2005, 12:35 PM   #2 (permalink)
Master Techie
 
RicoDirenzo's Avatar
 
Join Date: May 2005
Posts: 2,102
Default

Low level destructive format and the hard drive is toast.....Any resonably effective data recovery program will find the old stuff....to a degree...If he absolutlely doesn't want the stuff potentially recoverable.....it's called a hammer and a oxyacetalene(sp) torch!!!! My Son didn't believe I could recover the porn he attempted to erase after reformating the drive 3 times and reinstalling xp..twice....but there it was!!!
__________________

__________________
Noli Nothis Permittere Te Terere!!
EVGA 680i, Dual EVGA 8800GT'S (650/950), 4 gigs OCZ DDR2 1066, Intel Q9450 at 3.8 Ghz, Koolance Water Cooled, Dual Plextor16x DL DVD+/-RW. Dual WD 250gb 16mb Cache Sata 3.0. 3DMark06 score = 19,168.
RicoDirenzo is offline  
Old 06-29-2005, 12:40 PM   #3 (permalink)
Monster Techie
 
Join Date: Feb 2005
Posts: 1,743
Send a message via AIM to Dark_Sniper* Send a message via Yahoo to Dark_Sniper*
Default

LMFAO i did that once i got my friends porn off the computer and give it to his dad. lol but back to the topic. He does want to still use the hdd he just told me as im writing this. but what does he need to do he doesnt have the windows cd i have pro but he jsut want it all gone. plus he has some old computrers too that he want this done to so.... i dont know what to tell him.
__________________
Dark_Sniper* is offline  
Old 06-29-2005, 12:43 PM   #4 (permalink)
Wizard Techie
 
Join Date: Oct 2004
Posts: 4,010
Default

Patition magic is a 3rd party tool that probally does it.

But... there will always be remains of it. I think if you do a slow format than it does it better, but still there will be traces of the pr0n, I mean documents.


You forgot the good ol' magnet.
__________________

Cisco CCNA, Comptia A+, 1/3 through CCNP
Trifid is offline  
Old 06-29-2005, 12:46 PM   #5 (permalink)
Master Techie
 
RicoDirenzo's Avatar
 
Join Date: May 2005
Posts: 2,102
Default

Chances are, unless he's got stuff the CIA and FBI want...he will be safe. Just reformat all the drives. Other than physically destroying the drives.......there will always be recoverable data on those drives no matter what.
__________________
Noli Nothis Permittere Te Terere!!
EVGA 680i, Dual EVGA 8800GT'S (650/950), 4 gigs OCZ DDR2 1066, Intel Q9450 at 3.8 Ghz, Koolance Water Cooled, Dual Plextor16x DL DVD+/-RW. Dual WD 250gb 16mb Cache Sata 3.0. 3DMark06 score = 19,168.
RicoDirenzo is offline  
Old 06-29-2005, 12:49 PM   #6 (permalink)
Monster Techie
 
Join Date: Feb 2005
Posts: 1,743
Send a message via AIM to Dark_Sniper* Send a message via Yahoo to Dark_Sniper*
Default

lol yea, no he has banking documents on it. with stocks and other crap that i put into his new computer. But the low level format how can i do it. i mean i dont want to windows on that hdd i want it to be nothin blank hdd.
__________________
Dark_Sniper* is offline  
Old 06-29-2005, 01:28 PM   #7 (permalink)
Master Techie
 
RicoDirenzo's Avatar
 
Join Date: May 2005
Posts: 2,102
Default

You do not want to low level format...it is destructive. Just do a slow format NTFS or FAT 32. As far as I know, you can't do a data recovery remotely (someone correct me if I'm wrong) so unless Inspector Gadget sneaks in a midnight and does some recovery work or the IRS yanks the hard drive via a court order....tell him not to worry about it...it's a little paranoid...or there is something else on there that is really illegal??!! If that is the case.....put the hard disk in the septic tank and let the bacteria read the drive.
__________________
Noli Nothis Permittere Te Terere!!
EVGA 680i, Dual EVGA 8800GT'S (650/950), 4 gigs OCZ DDR2 1066, Intel Q9450 at 3.8 Ghz, Koolance Water Cooled, Dual Plextor16x DL DVD+/-RW. Dual WD 250gb 16mb Cache Sata 3.0. 3DMark06 score = 19,168.
RicoDirenzo is offline  
Old 06-29-2005, 01:31 PM   #8 (permalink)
Monster Techie
 
Join Date: Feb 2005
Posts: 1,743
Send a message via AIM to Dark_Sniper* Send a message via Yahoo to Dark_Sniper*
Default

Quote:
Originally posted by horndude
please, boot up a copy of knoppix or any live linux cd and use dd

code:
dd if=/dev/zero of=/dev/hdx bs=1k count=drive_size

hdx=drive designation, drive_size is self explanitory

that will literally zero the drive,ALL of it
when do i put in that code i have a copy of knoppix.
__________________

__________________
Dark_Sniper* is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 11:51 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.