DV and 1394 problem - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > Monitors, Printers and Peripherals
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 06-28-2005, 09:51 AM   #1 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Jul 2004
Posts: 30
Send a message via AIM to Jarik :: Tentsu
Default DV and 1394 problem

Okay, i've recently got a NV GS15 Panasonic DV camera for my birthday (God i love my parents).

Now anyways, it's got a 4pin 1394 port (as expected). Now i have a fairly long 4pin to 4pin cable in which i tried to hook my DV up to my comp, but the comp didn't even sense it.

Now after hours of pain and struggle, i finally worked out that using a 4pin to 6pin cable to my back 6 pin port works fine.

Now on my comp, i've got a 4pin port, a 6 pin port and a front of the case 6 pin port.

I've got an 8IPE1000Pro motherboard. I've tested all the ports using my ipod and they work fine. But for some reason only the back 6pin port works with my DV.

Any ideas? I've tried pretty much everything...

(This isn't really urgent, but it IS annoying since the cable i'm burrowing is actually my dads...)

Thanks,
~Jarik
__________________

Jarik :: Tentsu is offline  
Old 06-28-2005, 07:19 PM   #2 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Jul 2004
Posts: 30
Send a message via AIM to Jarik :: Tentsu
Default

Really? Wouldn't the two 6 pin ports be the same though?
__________________

Jarik :: Tentsu is offline  
Old 06-28-2005, 09:04 PM   #3 (permalink)
Member (again)
 
macdude425's Avatar
 
Join Date: Jan 2005
Location: Raul's Wild Kingdom...How 'bout that, huh?
Posts: 4,202
Send a message via AIM to macdude425 Send a message via Yahoo to macdude425
Default

Yes, but the one on the front of the case has to be wired directly to the mobo. It sounds like yours wasn't.
__________________



Debian Support Forums!
macdude425 is offline  
Old 06-28-2005, 10:06 PM   #4 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Jul 2004
Posts: 30
Send a message via AIM to Jarik :: Tentsu
Default

Whatcha mean by that? My MBoard has a 1394 connector that connects to a little panel that fits in the expansion slot which gives a 4 pin and 6pin at the back. there's also the F_1394 connector which my front case 1394 port connects to. It works (as i've tested with my ipod)...

sorry if i'm missing something really n00by =/.
Jarik :: Tentsu is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 09:32 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.