delayed write failed - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > Monitors, Printers and Peripherals
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 03-17-2005, 12:08 AM   #1 (permalink)
True Techie
 
Join Date: Mar 2005
Posts: 118
Unhappy delayed write failed

OK, it go's a lil like this; I've got two external hard drives, a LaCie 400GB and a Maxtor 250GB. I trying to transfer alot'a data from the maxtor to the Lacie, the transfer'll run for about 45-60 seconds then I get a 'Delayed Write Failed' and the Lacie drive locks up and needs to be power cycled before it's accessible again. I tried hook the drives up in a few different configurations; eg. both to the USB hub, one to the hub one to the computer, then one to the front controller and one to the back controller. I also did the M$ thing and turned off the write caching, and there was a regedit they recommended… no dice. I also went ahead and set it all up on another computer, and it gave me the same error. The work around I’ve been using is I’ll copy the data off the maxtor to the local hard drive and then write it up to the Lacie. This solution isn’t really amicable though, so if anyone has any ideas lemme know.

Thx
Ryan
__________________

__________________
DFI \"LANPARTY UT nF3 250Gb\" NVIDIA nForce3 250GB chipset
AMD Athlon 64 3700+
Thermaltake Fanless 103 Heatpipe Cooler \"CL-P0019\" (NOW IT\'S GOT A FAN ON IT)
Arctic Silver 5 (to bond�em)
ULTRA X-Connect 500 Watt Modular ATX Power Supply
PNY Vertro GeForce 6800GT
1GB DDR333
Antec P-160
120mm Vantec SF12025L Double Ball Bearing Stealth Case Fans in front and back
Gamer_RPK is offline  
Old 03-17-2005, 12:24 AM   #2 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Feb 2005
Posts: 34
Default

ive had that error on a few of my computers, i didnt have any important info on the drive, i replaced the hard drive with new ones.

probaly not the solution your looking for :-)
__________________

staincafe is offline  
Old 03-17-2005, 12:32 AM   #3 (permalink)
True Techie
 
Join Date: Mar 2005
Posts: 118
Default

ya, thanks for the though, but ya that doesn't really solve, my problem, I'm thinking it probally has less to do with the drives them selves and more with how M$ XP handels the task
__________________
DFI \"LANPARTY UT nF3 250Gb\" NVIDIA nForce3 250GB chipset
AMD Athlon 64 3700+
Thermaltake Fanless 103 Heatpipe Cooler \"CL-P0019\" (NOW IT\'S GOT A FAN ON IT)
Arctic Silver 5 (to bond�em)
ULTRA X-Connect 500 Watt Modular ATX Power Supply
PNY Vertro GeForce 6800GT
1GB DDR333
Antec P-160
120mm Vantec SF12025L Double Ball Bearing Stealth Case Fans in front and back
Gamer_RPK is offline  
Old 03-17-2005, 09:02 AM   #4 (permalink)
Field Engineer
 
SHAWN's Avatar
 
Join Date: Nov 2004
Location: Long Island, NY
Posts: 4,697
Send a message via AIM to SHAWN
Default

^ One of the drives has bad sectors and/or is going bad. It happened to be so i replaced the drive. I have 3 drives now which i transfer data on and no problems.

Try running a checkdsk on both drives
__________________
A+, Network + , HP Certified Tech and MCP

Specs: AMD Phenom II X6 1095T, Asus M477TD, 8GB GSkill Ripjaws DDR3 1600 7-8-7-24 1T, 128GB Crucial M4 SSD, ATi HD4650, W7, 27" HL272 Monitor
SHAWN is offline  
Old 03-17-2005, 09:46 AM   #5 (permalink)
True Techie
 
Join Date: Mar 2005
Posts: 118
Default

humm, alright, I'll do that, thanks
__________________
DFI \"LANPARTY UT nF3 250Gb\" NVIDIA nForce3 250GB chipset
AMD Athlon 64 3700+
Thermaltake Fanless 103 Heatpipe Cooler \"CL-P0019\" (NOW IT\'S GOT A FAN ON IT)
Arctic Silver 5 (to bond�em)
ULTRA X-Connect 500 Watt Modular ATX Power Supply
PNY Vertro GeForce 6800GT
1GB DDR333
Antec P-160
120mm Vantec SF12025L Double Ball Bearing Stealth Case Fans in front and back
Gamer_RPK is offline  
Old 03-18-2005, 12:41 PM   #6 (permalink)
True Techie
 
Join Date: Mar 2005
Posts: 118
Default

No dice, ran a 'chkdsk /X /F /R' on both and neither of them had any problrms.
__________________

__________________
DFI \"LANPARTY UT nF3 250Gb\" NVIDIA nForce3 250GB chipset
AMD Athlon 64 3700+
Thermaltake Fanless 103 Heatpipe Cooler \"CL-P0019\" (NOW IT\'S GOT A FAN ON IT)
Arctic Silver 5 (to bond�em)
ULTRA X-Connect 500 Watt Modular ATX Power Supply
PNY Vertro GeForce 6800GT
1GB DDR333
Antec P-160
120mm Vantec SF12025L Double Ball Bearing Stealth Case Fans in front and back
Gamer_RPK is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 10:39 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.