Computer Connected to SMART board issues - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > Monitors, Printers and Peripherals
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 05-22-2012, 11:52 PM   #1 (permalink)
The Ghost
 
luke127's Avatar
 
Join Date: Mar 2012
Location: Australia
Posts: 838
Default Computer Connected to SMART board issues

hey guys do you know why when you connect a PC to a SMART board the laptop screen becomes a square and not a rectangle? And does it have anything to do with screen res?
__________________

__________________
Yeah, I'm the boss 😂😂 FIGJAM 😂😂
luke127 is offline  
Old 05-22-2012, 11:59 PM   #2 (permalink)
 
iFargle's Avatar
 
Join Date: Jan 2009
Location: United States
Posts: 4,024
Default Re: Computer Connected to SMART board issues

Depends on the resolution of the smartboard projector I assume. Also, the smartboard itself is probably square, and to most effectively use it, the software changes the screen to fit better on the board (probably the way it was calibrated the first time it was set up)
__________________

__________________
7700k 32GB RAM 512GB 960 Pro GTX 1080 NCase M1
15" Retina MBP || 64GB Nexus 6P || 64GB iPad Air 2
Battle.net: iFargle #1561 || Steam/Origin: iFargle
iFargle is online now  
Old 05-23-2012, 03:03 AM   #3 (permalink)
Private Joker
 
carnageX's Avatar
 
Join Date: Feb 2007
Location: South Dakota
Posts: 24,506
Default Re: Computer Connected to SMART board issues

If you're duplicating the display, it's going to take the smaller of the resolutions, which is most likely the SMART Board, which isn't a widescreen display, but rather a standard 4:3 display. The laptop will adjust the resolution on the main screen to match the SMART Board since duplicate is the enabled mode. If you want them to be separate, disable duplication by enabling Expand.
__________________
Laptop: MSI GT70 2OC-059us | i7-4700MQ | 16GB | GTX 770m | 500GB SSD / 750GB HDD | 17.3" | Win10 Pro
Desktop: 4690k | 12GB g.Skill RipJaws | GTX 970 | 520hx | Z87X-UD4H | Corsair Vengeance C70 | Corsair H110 | Acer 25" | Acer 22" | Win10
Mobile: Samsung Galaxy Note 5


If I help you, or you just like what I said, rep me by clicking the under my post
carnageX is online now  
Old 05-23-2012, 09:58 PM   #4 (permalink)
The Ghost
 
luke127's Avatar
 
Join Date: Mar 2012
Location: Australia
Posts: 838
Default Re: Computer Connected to SMART board issues

okay will tell the teacher that. Thanks guys.
__________________
Yeah, I'm the boss 😂😂 FIGJAM 😂😂
luke127 is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Issues tyring to stream media to smart TV smurph Computer Networking and Internet Hardware 0 01-08-2012 01:47 PM
Creating an access point from a router, connected to a laptop, that is connected wirelessly FalseTriumph Computer Networking and Internet Hardware 1 12-13-2011 11:27 AM
socket 478 p4 mother board with v-cire voltage issues servo.tsc Hardware Repairs and Troubleshooting 3 11-14-2008 09:13 PM
Help with computer... need someone smart! monster12348 System Upgrades 19 06-09-2007 12:53 AM
Asus P5N32 Sli Board Issues... Chipset? 98RedGs New Systems | Building and Buying 1 09-22-2006 06:53 PM



Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 11:08 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.