8x AGP Card w/ Old Mobo - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > Monitors, Printers and Peripherals
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 06-04-2003, 06:35 AM   #1 (permalink)
Veteran Techist Member
 
Slam'n Systems's Avatar
 
Join Date: Mar 2003
Location: Albany, NY
Posts: 828
Default 8x AGP Card w/ Old Mobo

I got a question...

What would happen with an about 1 year old Mobo that only supports 4x AGP with a brand new GeForce4 Ti 4200 128Mb 8x AGP Card?
__________________

__________________
3DMark FireStrike Ultra: 4,266
3DMark FireStrike: 12,043

  • Intel Core i7 920 Overclocked 3.2Ghz - Megahalem Cooler
  • eVGA E758-A1 X58 Intel LGA 1366 Motherboard
  • Corsair Vengeance 8GB DDR3 1600 RAM
  • MSI Armor OC 8GB GeForce GTX 1070
  • eVGA 650W G2 Modular Power Supply
  • Thermaltake Armor+ Full Tower Case
  • Samsung 850 EVO 500GB SSD
  • Corsair Force LE 250GB SSD
  • OCZ Vertex 30GB SSD
Slam'n Systems is offline  
Old 06-04-2003, 08:05 AM   #2 (permalink)
True Techie
 
Join Date: May 2003
Posts: 223
Default

The same thing that happens when an immoveable object meets a unstopable force...

but seriously, most probably will be limited by the BIOS which passes its info up throught the layers, HAL, etc and will run at that multiplier as per the BIOS setting.

chalk

hrmmm...I'm a bit little sleepy, I just re-read your post and I think I missed the point of your question a little. I think it should run fine, just at 4x; however, I'm not sure if an 8x agp has new hardware, driver, or other non-compatible stuff that will be different from the 4x agp card

must sleep ... now... gnite

Chalk
__________________

__________________
There is no reason for any individual to have a computer in his home.
President, Digital Equipment, 1977
chalk is offline  
Old 06-04-2003, 06:36 PM   #3 (permalink)
Monster Techie
 
Martin's Avatar
 
Join Date: Apr 2002
Location: California
Posts: 1,422
Default

Just the same as those AGP 2x motherboards when the 4x models were brand new... AGP 4x cards would operate in 2x mode, lest the card only supported 1.5V.
__________________
Martin's Page of Stuff

I judge you when you use poor grammar.
Martin is offline  
Old 06-24-2003, 08:52 AM   #4 (permalink)
True Techie
 
Join Date: Jun 2003
Posts: 192
Default

it should work fine , i got a GF-4 8x , working fine with a 4x mobo...but it will be limited for 4x for sure
weswes is offline  
Old 06-24-2003, 08:52 AM   #5 (permalink)
True Techie
 
Join Date: Jun 2003
Posts: 192
Default

also check ur card manufacture's website for further details
weswes is offline  
Old 06-24-2003, 11:47 AM   #6 (permalink)
Veteran Techist Member
 
Slam'n Systems's Avatar
 
Join Date: Mar 2003
Location: Albany, NY
Posts: 828
Default

ok...thanks all...i got the problem sorted out.
__________________

__________________
3DMark FireStrike Ultra: 4,266
3DMark FireStrike: 12,043

  • Intel Core i7 920 Overclocked 3.2Ghz - Megahalem Cooler
  • eVGA E758-A1 X58 Intel LGA 1366 Motherboard
  • Corsair Vengeance 8GB DDR3 1600 RAM
  • MSI Armor OC 8GB GeForce GTX 1070
  • eVGA 650W G2 Modular Power Supply
  • Thermaltake Armor+ Full Tower Case
  • Samsung 850 EVO 500GB SSD
  • Corsair Force LE 250GB SSD
  • OCZ Vertex 30GB SSD
Slam'n Systems is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 12:06 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.