Won't Boot - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > Hardware Repairs and Troubleshooting
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 12-04-2005, 03:31 AM   #1 (permalink)
True Techie
 
Join Date: Dec 2004
Posts: 146
Default Won't Boot

Hey, i usually have my computer on for long periods of time. Last night i decided to turn it off and this morning won't boot up.

I start it up, it comes to the black and white bottom progression bar and that gets to the end then pauses and does nothing. If i try in safe mode, it lists my drivers but when it gets to agp440.sys (My graphics card driver) it pauses again.

Can someone help, i think i've had this problem before but got a shop to fix it. Stupid me forgot to ask what the problem was.

thanks
__________________

__________________
<center><font color=red>Intel P4 1.5Ghz<font color=blue> AMD Venice 3200+ $268<br><font color=red>256Mb DDR 333 + Kingston 512 DDR 400<font color=blue> Kingston 512 DDR 400 $82.50<br><font color=red>Intel Soltek 478 Mainboard SL-86SPE2<font color=blue> DFI LANParty UT nf4 UltraD $214.99 <font color=red><br>NVIDIA GeForce FX 5900XT<font color=blue> eVGA 6600GT PCI-E $309.95 <br><font color=red>Samsung CDR/RW 32x 10x 40x<font color=blue> Samsung TS-H552 $60<br><font color=red>LG CRT 60N 13.8\"<font color=blue> 17\" BENQ LCD $325<br><font color=black><u>Any Suggestions? Please PM Me!
DevilsChild is offline  
Old 12-04-2005, 04:10 AM   #2 (permalink)
Lord Techie
 
Nitestick's Avatar
 
Join Date: May 2005
Location: смерти для спаме
Posts: 8,473
Default

try using a system restore point.
__________________

Nitestick is offline  
Old 12-04-2005, 04:26 AM   #3 (permalink)
True Techie
 
Join Date: Dec 2004
Posts: 146
Default

and how do i do that if i cannot get into windows? i looked it up briefly and saw i need to be able to boot windows to use them.
__________________
<center><font color=red>Intel P4 1.5Ghz<font color=blue> AMD Venice 3200+ $268<br><font color=red>256Mb DDR 333 + Kingston 512 DDR 400<font color=blue> Kingston 512 DDR 400 $82.50<br><font color=red>Intel Soltek 478 Mainboard SL-86SPE2<font color=blue> DFI LANParty UT nf4 UltraD $214.99 <font color=red><br>NVIDIA GeForce FX 5900XT<font color=blue> eVGA 6600GT PCI-E $309.95 <br><font color=red>Samsung CDR/RW 32x 10x 40x<font color=blue> Samsung TS-H552 $60<br><font color=red>LG CRT 60N 13.8\"<font color=blue> 17\" BENQ LCD $325<br><font color=black><u>Any Suggestions? Please PM Me!
DevilsChild is offline  
Old 12-04-2005, 05:06 AM   #4 (permalink)
Lord Techie
 
Nitestick's Avatar
 
Join Date: May 2005
Location: смерти для спаме
Posts: 8,473
Default

try using the "last known good configuration" option.
Nitestick is offline  
Old 12-04-2005, 05:08 AM   #5 (permalink)
Ultra Techie
 
Join Date: Jan 2004
Posts: 769
Default

can you boot you computer in safemode?

push f8 after the bios screen.
__________________
Sprooty is offline  
Old 12-04-2005, 05:21 AM   #6 (permalink)
True Techie
 
Join Date: Dec 2004
Posts: 146
Default

Tried last known good configuration, did the same thing, paused. Cannot boot in safe mode either, freezes as i said when it gets to agp440.sys in my driver list.

thanks
__________________
<center><font color=red>Intel P4 1.5Ghz<font color=blue> AMD Venice 3200+ $268<br><font color=red>256Mb DDR 333 + Kingston 512 DDR 400<font color=blue> Kingston 512 DDR 400 $82.50<br><font color=red>Intel Soltek 478 Mainboard SL-86SPE2<font color=blue> DFI LANParty UT nf4 UltraD $214.99 <font color=red><br>NVIDIA GeForce FX 5900XT<font color=blue> eVGA 6600GT PCI-E $309.95 <br><font color=red>Samsung CDR/RW 32x 10x 40x<font color=blue> Samsung TS-H552 $60<br><font color=red>LG CRT 60N 13.8\"<font color=blue> 17\" BENQ LCD $325<br><font color=black><u>Any Suggestions? Please PM Me!
DevilsChild is offline  
Old 12-04-2005, 10:11 PM   #7 (permalink)
True Techie
 
Join Date: Dec 2004
Posts: 146
Default

bump
__________________
<center><font color=red>Intel P4 1.5Ghz<font color=blue> AMD Venice 3200+ $268<br><font color=red>256Mb DDR 333 + Kingston 512 DDR 400<font color=blue> Kingston 512 DDR 400 $82.50<br><font color=red>Intel Soltek 478 Mainboard SL-86SPE2<font color=blue> DFI LANParty UT nf4 UltraD $214.99 <font color=red><br>NVIDIA GeForce FX 5900XT<font color=blue> eVGA 6600GT PCI-E $309.95 <br><font color=red>Samsung CDR/RW 32x 10x 40x<font color=blue> Samsung TS-H552 $60<br><font color=red>LG CRT 60N 13.8\"<font color=blue> 17\" BENQ LCD $325<br><font color=black><u>Any Suggestions? Please PM Me!
DevilsChild is offline  
Old 12-04-2005, 10:23 PM   #8 (permalink)
Monster Techie
 
Bruce's Avatar
 
Join Date: Dec 2005
Posts: 1,229
Default

did u try removing the graphics card and booting with the onboard video?
__________________
With all due respect John, I am the head of IT and I have it on good authority. If you type "Google" into Google, you can break the Internet. So please, no one try it, even for a joke.........It's not a laughing matter. You can break the Internet.
Bruce is offline  
Old 12-05-2005, 06:55 AM   #9 (permalink)
True Techie
 
Join Date: Dec 2004
Posts: 146
Default

Ahh ok well no onboard graphics on my motherboard, but did take out the graphics card without knowing this, place her back in and now she is working fine. Cheers.

another thing, stupid me, when putting the graphics card back in i forgot to hook up the power from the psu to it, but it still booted perfectly? whats up with that?

thanks a lot guys!
__________________
<center><font color=red>Intel P4 1.5Ghz<font color=blue> AMD Venice 3200+ $268<br><font color=red>256Mb DDR 333 + Kingston 512 DDR 400<font color=blue> Kingston 512 DDR 400 $82.50<br><font color=red>Intel Soltek 478 Mainboard SL-86SPE2<font color=blue> DFI LANParty UT nf4 UltraD $214.99 <font color=red><br>NVIDIA GeForce FX 5900XT<font color=blue> eVGA 6600GT PCI-E $309.95 <br><font color=red>Samsung CDR/RW 32x 10x 40x<font color=blue> Samsung TS-H552 $60<br><font color=red>LG CRT 60N 13.8\"<font color=blue> 17\" BENQ LCD $325<br><font color=black><u>Any Suggestions? Please PM Me!
DevilsChild is offline  
Old 12-06-2005, 10:47 AM   #10 (permalink)
True Techie
 
Join Date: Dec 2004
Posts: 146
Default

Alright well 5 minutes after posting my good news, computer restarted itself, and booted ... and paused again, taking it to a computer shop tomorrow. Ill reply with the problem just in case any one else needs help.
__________________

__________________
<center><font color=red>Intel P4 1.5Ghz<font color=blue> AMD Venice 3200+ $268<br><font color=red>256Mb DDR 333 + Kingston 512 DDR 400<font color=blue> Kingston 512 DDR 400 $82.50<br><font color=red>Intel Soltek 478 Mainboard SL-86SPE2<font color=blue> DFI LANParty UT nf4 UltraD $214.99 <font color=red><br>NVIDIA GeForce FX 5900XT<font color=blue> eVGA 6600GT PCI-E $309.95 <br><font color=red>Samsung CDR/RW 32x 10x 40x<font color=blue> Samsung TS-H552 $60<br><font color=red>LG CRT 60N 13.8\"<font color=blue> 17\" BENQ LCD $325<br><font color=black><u>Any Suggestions? Please PM Me!
DevilsChild is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 12:41 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.