Video issues - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > Hardware Repairs and Troubleshooting
Click Here to Login
Reply
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 05-15-2014, 04:40 PM   #1 (permalink)
Monster Techie
 
Join Date: Mar 2009
Location: Home
Posts: 1,105
Default Video issues

PC to monitor works just fine. Added video card from my pc to my ty via HDMI and now I get no video anywhere. When I put my tv on HDMI2 It says the source is not connected.

What could coz all this?

thx
__________________

chara33 is offline   Reply With Quote
Old 05-15-2014, 05:03 PM   #2 (permalink)
Private Joker
 
carnageX's Avatar
 
Join Date: Feb 2007
Location: South Dakota
Posts: 24,515
Default Re: Video issues

Did you set the display settings on your computer to either duplicate, extend, or use only the TV?
__________________

__________________
Laptop: MSI GT70 2OC-059us | i7-4700MQ | 16GB | GTX 770m | 500GB SSD / 750GB HDD | 17.3" | Win10 Pro
Desktop: 4690k | 12GB g.Skill RipJaws | GTX 970 | 520hx | Z87X-UD4H | Corsair Vengeance C70 | Corsair H110 | Acer 25" | Acer 22" | Win10
Mobile: Samsung Galaxy Note 5


If I help you, or you just like what I said, rep me by clicking the under my post
carnageX is offline   Reply With Quote
Old 05-15-2014, 05:24 PM   #3 (permalink)
Monster Techie
 
Join Date: Mar 2009
Location: Home
Posts: 1,105
Default Re: Video issues

Quote:
Originally Posted by carnageX View Post
Did you set the display settings on your computer to either duplicate, extend, or use only the TV?
After video on my pc was working fine, I put the card in, closed the case, hooked up all cords and now i dont even get video on pc as I did before putting the card in. Card was only working correctly for a few days, then was having issues with card and 8.1 so I took the card out. video card sat in my desk for a few weeks until I just put win 8 on it to see if card would work with it and this is the results.

Any ideas? Bad card, bad hdmi cord?
chara33 is offline   Reply With Quote
Old 05-16-2014, 12:02 AM   #4 (permalink)
Monster Techie
 
Join Date: Mar 2009
Location: Home
Posts: 1,105
Default Re: Video issues

Guys, some help here plz?

thx
chara33 is offline   Reply With Quote
Old 05-16-2014, 12:49 AM   #5 (permalink)
Monster Techie
 
Dauntae's Avatar
 
Join Date: Jul 2008
Location: USA
Posts: 1,814
Default Re: Video issues

Which video card did you put in, Unless it's really old win 8.1 should read it fine. Might have a bad card, When I do upgrades to any PC I only change on thing at a time so if a issue comes up like this I know what I just did and make finding the issue much easier. Get your PC back to the way you had it running, When running shut down and put in the new card and make sure you have current drivers and connect just the montor if that works then shut down and add the TV with monitor attached. If it fails through any step then we will know which step is causing the issue. Also delegated the driver, installed and do a fresh install after you put the card in, PC may be still using the onboard video.
__________________
New system
NZXT Tempest 410 - I5-4670K - Asus Z87-Plus - SeaSonic SS-750KM3 80 PLUS GOLD Certified Full Modular PS
GPU MSI GTX 970 Gaming 4G - CORSAIR Vengeance Pro 16GB 1600 (2x8gig) - SAMSUNG 840 EVO 250 -Seagate Barracuda 3-TB

Antec 200 - I7-920 - ASUS P6T - Corsair TX650 it's old but still kicking like a mule
2-EVGA GTX 470 in SLI- ocz vertex 3 SSD 128 gig
Seagate Barracuda 1-TB - OCZ DDR3-1600 12 gigs 3x2
Keeps Me Happy :lol:

If I've been helpful, Please rep me
Dauntae is offline   Reply With Quote
Old 05-16-2014, 11:40 AM   #6 (permalink)
Monster Techie
 
Join Date: Mar 2009
Location: Home
Posts: 1,105
Default Re: Video issues

Was a bad cable.
chara33 is offline   Reply With Quote
Old 05-16-2014, 12:23 PM   #7 (permalink)
Monster Techie
 
Join Date: Mar 2009
Location: Home
Posts: 1,105
Default Re: Video issues

ok, I can see my tv but I do not see my monitor located under display settings. Is that because I did not install drivers? If not, what is the issue then?

thx
chara33 is offline   Reply With Quote
Old 05-16-2014, 01:13 PM   #8 (permalink)
Monster Techie
 
Dauntae's Avatar
 
Join Date: Jul 2008
Location: USA
Posts: 1,814
Default Re: Video issues

You need to go into control panel and set it for duel monitors, Until you do it will only see the default which seems to be your tv as your saying.
__________________
New system
NZXT Tempest 410 - I5-4670K - Asus Z87-Plus - SeaSonic SS-750KM3 80 PLUS GOLD Certified Full Modular PS
GPU MSI GTX 970 Gaming 4G - CORSAIR Vengeance Pro 16GB 1600 (2x8gig) - SAMSUNG 840 EVO 250 -Seagate Barracuda 3-TB

Antec 200 - I7-920 - ASUS P6T - Corsair TX650 it's old but still kicking like a mule
2-EVGA GTX 470 in SLI- ocz vertex 3 SSD 128 gig
Seagate Barracuda 1-TB - OCZ DDR3-1600 12 gigs 3x2
Keeps Me Happy :lol:

If I've been helpful, Please rep me
Dauntae is offline   Reply With Quote
Old 05-16-2014, 01:28 PM   #9 (permalink)
Monster Techie
 
Join Date: Mar 2009
Location: Home
Posts: 1,105
Default Re: Video issues

How do I set it up for dual monitors plz my fellow massachusettsite?

thx
chara33 is offline   Reply With Quote
Old 05-16-2014, 01:41 PM   #10 (permalink)
Monster Techie
 
Join Date: Mar 2009
Location: Home
Posts: 1,105
Default Re: Video issues

in control panel it shows a monitor 1|2 in it display says 1|2 mulitple monitors. When I hit the down arrow there is no other option. What am I doing wrong plz?

thx
__________________

chara33 is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Hard drive problems - boot issues, waking issues NightJack Hardware Repairs and Troubleshooting 4 09-27-2011 09:53 PM
Battlefield 2/gamespy ID issues, and mic issues. Help! Chad711 PC Gaming 14 09-07-2009 03:19 PM
Issues issues issues. Vista-64bit. 9600GT's in SLI. 4GB Vista problems. Oy Vey. TheOtis Hardware Repairs and Troubleshooting 2 03-24-2008 12:59 PM
Virus --> Sound Issues --> Reformat --> Still Sound Issues craw4d42 Hardware Repairs and Troubleshooting 1 02-09-2007 05:37 PM
Advice on an video card with either s-video or video-out. mrdinkel Monitors, Printers and Peripherals 1 02-17-2003 08:41 PM



Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 05:31 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.