Stumped! Can you shed any light? - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > Hardware Repairs and Troubleshooting
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 02-11-2006, 01:23 PM   #1 (permalink)
Wizard Techie
 
HAVOC's Avatar
 
Join Date: Feb 2005
Location: Milford, Connecticut
Posts: 4,218
Send a message via AIM to HAVOC Send a message via Yahoo to HAVOC
Default Stumped! Can you shed any light?

Ok. 2 days ago my Razer Copperhead has started acting up. It's a USB mouse for those that don't know. The problem is that it's started to stop working randomly during use. (All of a sudden, the cursor won't move.) Sometimes it comes back, sometimes it doesn't. If I unplug it and plug it back in, it works again.

I've downloaded and install all the latest < (Razer Copperhead Drivers and Firmware). I've also reinstalled the windows USB drivers. All other USB devices have worked fine and i haven't had any problems with them at all. Even when the mouse goes out, I can still use other USB devices. So I think it's safe to say, it's not a USB issue.

Do you think there is something wrong with the mouse?
__________________

HAVOC is offline  
Old 02-11-2006, 01:57 PM   #2 (permalink)
Wizard Techie
 
Join Date: Jul 2005
Posts: 3,453
Send a message via AIM to FghtinIrshNvrDi Send a message via Yahoo to FghtinIrshNvrDi
Default

I know you're a smart enough guy, but just in case... You tried this mouse in another port, didn't you?

Otherwise, you could try taking the mouse apart and see if there is any loose power connections inside of it. Does the optical light stay turned on even when the mouse is out of operation?

Ryan
__________________

__________________

<b>I'm an unhyphenated American.</b>
System Specs:
Intel Q6600 @ 3200 1.4v
Abit IP35 Pro "The Snake"
2x2gb A-Data @ 800
Diamond HD 3870 512mb


Great FORD TRUCK resource: http://www.fordtruckfanatics.com
FghtinIrshNvrDi is offline  
Old 02-11-2006, 02:23 PM   #3 (permalink)
Wizard Techie
 
HAVOC's Avatar
 
Join Date: Feb 2005
Location: Milford, Connecticut
Posts: 4,218
Send a message via AIM to HAVOC Send a message via Yahoo to HAVOC
Default

lol - thank's for the compliment.

yeah, the first thing I tried was plugging it into another USB port. Now, i've tried them all actually. Even my front panel ports. Same issue. All the lights on the copperhead still are on even when it's not working. There is a reset button at the bottom and i've even used that when it's not working and it still doesn't work until I unplug it and plug it back into the USB port.

I've sent an email to Razer detailing this issue and i'm waiting for their reply. Hopefully they will issue me an RMA and I can get this thing replaced. It's been my favorite mouse and I want it working.

As soon as I hear from them, i'll post back letting everyone know what's going on.

Any other suggestions?

Thanks for replying FghtinIrshNvrDi. Much appreciated!
HAVOC is offline  
Old 02-11-2006, 02:47 PM   #4 (permalink)
Wizard Techie
 
Join Date: Jul 2005
Posts: 3,453
Send a message via AIM to FghtinIrshNvrDi Send a message via Yahoo to FghtinIrshNvrDi
Default

sorry for not helping, but if you need help speculating, I'm your guy! Good luck, and I hope it's a routine problem that they'll take care of without too much hassle.

Ryan
__________________

<b>I'm an unhyphenated American.</b>
System Specs:
Intel Q6600 @ 3200 1.4v
Abit IP35 Pro "The Snake"
2x2gb A-Data @ 800
Diamond HD 3870 512mb


Great FORD TRUCK resource: http://www.fordtruckfanatics.com
FghtinIrshNvrDi is offline  
Old 02-13-2006, 11:33 PM   #5 (permalink)
Wizard Techie
 
HAVOC's Avatar
 
Join Date: Feb 2005
Location: Milford, Connecticut
Posts: 4,218
Send a message via AIM to HAVOC Send a message via Yahoo to HAVOC
Default

Well, Razer has responded to my email. They've basically asked for a bunch of information, name & Address... serial # & model number. Then at the bottom it says, "Please note we require the full packaging be returned."

Well heck.. I've had this mouse of like 5 months. I've recently moved and I don't have the packaging anymore. I have all the stuff that came with it, but not the box and stuff.

So i replied with all the info and an explaination of why I don't have the packaging. They better issue me an RMA. Or i'll freakin' boycott RAZER. I'll convert to Logitech - I hear there better anyway!...

So what are you're predictions? Do they issue an RMA or bust my stones about no packaging?
HAVOC is offline  
Old 02-13-2006, 11:39 PM   #6 (permalink)
Banned
 
Join Date: Dec 2005
Location: in the past
Posts: 1,144
Send a message via AIM to thebleakness
Default

I was having the sam problems with my LX7 and then i got a decent mousepad and it stopped sticking in places on the screen. I dont know if that will help at all but thats what fixed my problem.
thebleakness is offline  
Old 02-14-2006, 01:12 AM   #7 (permalink)
Monster Techie
 
Mr. Switch's Avatar
 
Join Date: Jan 2005
Posts: 1,841
Send a message via AIM to Mr. Switch
Default

Its the mouse going kaputt on ya. My first Razer did the same thing untill it finally gave me the finger. I promtly went out to Circuit City and bought an MX510, wich BTW hasn't had any mouse realted problems.
Mr. Switch is offline  
Old 02-14-2006, 01:21 AM   #8 (permalink)
Banned
 
Join Date: May 2005
Posts: 1,241
Send a message via AIM to Powerslave
Default

Quote:
Originally posted by Sw1tCh[FX]
Its the mouse going kaputt on ya. My first Razer did the same thing untill it finally gave me the finger. I promtly went out to Circuit City and bought an MX510, wich BTW hasn't had any mouse realted problems.
Logitech has given me a lot of problems. I bought wireless keyboard, and it randomly stops working, out of the blue, it has full battery too. My mx310 is crap, in the middle of counter-strike sessions, when I'm awping, I pull out my deagle to shoot some guy, I get a shot off and keep clicking but it basically does absoloutly nothing at all, so I get killed around 95% of the time unless it feels like taking a break from sucking complete anus.

I will probobly never buy a logitech keyboard again, ever, nor a mouse, my gateway keyboard worked better then this logitech, and that's saying something. When I get some spare cash, I will buy a microsoft keyboard and a razer mouse, I know the microsoft keyboard won't fail me, but I'll see about razer.
Powerslave is offline  
Old 02-14-2006, 02:01 AM   #9 (permalink)
Grandfather of Techist

\_(ツ)_/
 
Trotter's Avatar
 
Join Date: Jan 2005
Location: The South
Posts: 31,304
Default

My USB mouse fails to come to life on boot-up every now and then. If I unplug it and move to a different port, it usually works (but not always).

I was thinking it was Windows having the hiccups.
__________________


My Rig: SABLE
Antec 300 Illusion / Antec EarthWatts EA650 650W / ASUS GeForce GTX 960 GTX960-DC2OC-2GD5
AMD FX 8320 x8 Black Edition / Gelid Tranquillo / MSI 970A-G43
Sandisk Ultra Plus 128GB / Samsung 840 120GB / WD Black 750GB / WD Green 1TB
2x4GB DDR3 1600 - 2x2GB DDR3 1600
Win10 Ent 64-bit - Mionix Naos 7000 Mouse - CM Storm QuickFire Rapid Mech Keyboard


R.I.P. Danny L. Trotter ... 14 Nov 1945 - 4 Sept 2009
Trotter is offline  
Old 02-14-2006, 06:35 AM   #10 (permalink)
Monster Techie
 
Join Date: Apr 2005
Posts: 1,946
Send a message via AIM to Static_11 Send a message via Yahoo to Static_11
Default

I've had a Keningston mouse for almost a year now.. awesome ergo's, awesome comfort, awesome price (only 20 bucks)
__________________

Static_11 is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 04:48 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.