SSD Not Recognized in Bios - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > Hardware Repairs and Troubleshooting
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 09-15-2009, 09:54 AM   #1 (permalink)
True Techie
 
Join Date: Oct 2008
Posts: 178
Default SSD Not Recognized in Bios

So I started up my computer today and got a boot error. When I checked in the bios the SSD showed up as "YATADPONG BAREFOOT-ROM"
I had not changed any settings or done anything unusual prior to this happening. I have reset my bios settings and tried another sata port to no avail. I bought the SSD sometime in June and had not applied any firmware updates/flashed the drive or anything like that.
Is this a common problem and is there anything else I can try to get it to work again?

I have noticed that 1.3 version of the firmware is supposed to fix it but I was wondering if anyone know anything I could try now so I could at least salvage some save games and steam updates from my SSD?

Thank You
__________________

Domestic is offline  
Old 09-15-2009, 10:17 AM   #2 (permalink)
Lord Techie
 
veedubfreak's Avatar
 
Join Date: Jul 2007
Posts: 6,979
Default Re: SSD Not Recognized in Bios

Make sure you update the firmware.

As far as recovering whats on it, if its your boot drive, you're probably SOL. If you can put it in a different rig as a data drive you might be able to recover whats on it.
__________________

__________________
Nothing to see here.
veedubfreak is offline  
Old 09-15-2009, 12:09 PM   #3 (permalink)
True Techie
 
Join Date: Oct 2008
Posts: 178
Default Re: SSD Not Recognized in Bios

Yeah, ok. Going to put it in my old comp now, see what can be done.
Thanks veedub.
Edit: Just got confirmation it is dead, will be RMAing it. Thanks for help anyway.
Domestic is offline  
Old 09-15-2009, 03:04 PM   #4 (permalink)
Lord Techie
 
veedubfreak's Avatar
 
Join Date: Jul 2007
Posts: 6,979
Default Re: SSD Not Recognized in Bios

Did you try updating the firmware? I have the vertex 120 and its been a solid drive, but i immediately went to the 1.3 firmware before installing it.
__________________
Nothing to see here.
veedubfreak is offline  
Old 09-16-2009, 05:21 AM   #5 (permalink)
True Techie
 
Join Date: Oct 2008
Posts: 178
Default Re: SSD Not Recognized in Bios

Quote:
Originally Posted by veedubfreak View Post
Did you try updating the firmware? I have the vertex 120 and its been a solid drive, but i immediately went to the 1.3 firmware before installing it.
yes, I wasn't even able to update to 1.10 without errors
Domestic is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Phenom x4 work on my Mobo? M4A1 System Upgrades 10 06-03-2009 04:24 PM
BIOs wont let me Overclock, no options.. TekBubs Overclocking and Modding 14 02-06-2009 10:58 PM
CMOS/ BIOS trouble shooting. Random Seeker Hardware Repairs and Troubleshooting 13 08-15-2008 12:03 PM
Fast SSD vs. Hard Disks Osiris Monitors, Printers and Peripherals 10 08-01-2008 04:47 PM
Update BIOS on older Compaq PC tonyisnt Hardware Repairs and Troubleshooting 3 12-23-2007 11:39 PM



Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 05:49 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.