sound card probs - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > Hardware Repairs and Troubleshooting
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 01-05-2006, 01:48 AM   #1 (permalink)
True Techie
 
Join Date: Nov 2005
Posts: 112
Default sound card probs

just put in a new sound blaster live 24 bit, every thing went fine, but every time i restart it shows new hardware, then says there may have been a prob in the instalation of the hardware,
i ran the diagnostics tool and speaker test, everything seems fine
after i instaled the driver all the speakers played, i restarted, and thats when i saw the new hardware, and hardware probs warnings
when i do a speaker test, they all work, i tried to play a dvd (starwars of course), and just get front speakers, and it was on 5.1

i tried to reinstal,
u should know, im a big rook, and so far got a vid card, and sound in without any big probs, i dont want to press my luck by taking it out again
__________________

BRreed is offline  
Old 01-05-2006, 01:53 AM   #2 (permalink)
S e c u r e d
 
Join Date: Feb 2005
Location: Somewhere Sunny
Posts: 3,760
Default

Did you uninstall from device manager then reinstall it ?
__________________

__________________
brady is offline  
Old 01-05-2006, 01:58 AM   #3 (permalink)
Banned
 
Join Date: Dec 2005
Posts: 206
Send a message via AIM to ferris
Default

Don't make a new topic for the same problem.

Try going into the "Creative Volume Control" and going to advanced. Then check to see if all of your speakers have their volume maxed out.
ferris is offline  
Old 01-05-2006, 02:11 AM   #4 (permalink)
True Techie
 
Join Date: Nov 2005
Posts: 112
Default

i did that, they all work, and i did uninstal from device manager
BRreed is offline  
Old 01-05-2006, 02:12 AM   #5 (permalink)
S e c u r e d
 
Join Date: Feb 2005
Location: Somewhere Sunny
Posts: 3,760
Default

Have you updated the drivers ?
__________________
brady is offline  
Old 01-05-2006, 02:15 AM   #6 (permalink)
True Techie
 
Join Date: Nov 2005
Posts: 112
Default

yeah
BRreed is offline  
Old 01-05-2006, 02:38 AM   #7 (permalink)
True Techie
 
Join Date: Nov 2005
Posts: 112
Default

Quote:
Originally posted by ferris
Don't make a new topic for the same problem.

Try going into the "Creative Volume Control" and going to advanced. Then check to see if all of your speakers have their volume maxed out.
my post got moved sorry
BRreed is offline  
Old 01-05-2006, 02:49 AM   #8 (permalink)
True Techie
 
Join Date: Nov 2005
Posts: 112
Default

i looked in the device manager, and there is a pci devise that has a ! over it, it says that is is not recognized.
i guess this means i need to try and reseat the card : (
__________________

BRreed is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 05:23 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.