s video help - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > Hardware Repairs and Troubleshooting
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 01-10-2007, 03:54 PM   #1 (permalink)
True Techie
 
Join Date: Aug 2005
Posts: 187
Default s video help

Im fooling around with s video and I can get a picture and for the most part I can get it to fit the screen. My question is, is there supposed to be audio going to the tv also through the s video cable? I remember hearing a long time ago its supposed to have video and audio but ive only managed to get video. Is there audio in this cable or do you need an aux cable for sound?
__________________

Michowski is offline  
Old 01-10-2007, 03:59 PM   #2 (permalink)
Wizard Techie
 
Join Date: Jan 2005
Location: Delaware
Posts: 3,475
Default

It only has video.
__________________

turtile is offline  
Old 01-11-2007, 12:34 AM   #3 (permalink)
True Techie
 
Join Date: Jan 2006
Posts: 105
Default

there should be an audio in near s video in
and Audio out near svideo out

Unless from graphics card, then Use sound card audio out and get special cable which has 1 plug which plugs into speaker port which splits into 2 red-white plugs and plug it in accordingly
__________________
Intel Pentium 4 2.00Ghz FSB 400Mhz
MSI MS-6533 Motherboard
1 - Seagate 20Gb 1 - 40 gig Maxtor AND 1 Western Digital - 80 gig (Variety there eh)
Geforce 5200 128mb AGP
Liteon Dvd Burner
340watt PSU
schultzy is offline  
Old 01-19-2007, 12:29 PM   #4 (permalink)
True Techie
 
Join Date: Aug 2005
Posts: 187
Default

ok thanks, i have another question now. I can get my tv to clone my moniter but everytime i enable it, it brings my laptop resolution down to 1024x768. I have a widescreen and it needs to be at 1440x900. Once I enable the tv to clone it maxes my reslolution to 1024x768. How can I fix this to get my laptop resolution back to normal. I got an ati card running the newest omega drivers. Thanks in advance
__________________
Intel Q9550 ( 3.84ghz OC on air)
Asus Rampage Formula
OCZ Platinum dual channel memory 8gig
Vista Ultimate 64bit
Radeon 4870 512mb

[img]//www.speedtest.net/result/396631319.png[/img]
Michowski is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 05:51 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.