Power supply question - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > Hardware Repairs and Troubleshooting
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 02-23-2006, 09:18 PM   #1 (permalink)
Junior Techie
 
Join Date: Jan 2006
Posts: 43
Default Power supply question

Well my PSU in my wifes' e-machine died. I bought a new one and put it in and everything is working fine except when you turn off the system everything shuts down put the PSU remains on with the fan running. Anyone experience this before or has any suggestions.

Thanks
__________________

__________________
AMD Athlon 64 3200+ Venice
Gigabyte GA-K8NF-9 MOBO
MSI Radeon x1600pro 256mb
Patriot pc3200 2x512mb Ram
Aspire ATX 520W PSU
WD Corsair SE SATA 150 80gb HD
Cooler Master Centurion 5 (black/blue) case
Secundus is offline  
Old 02-24-2006, 12:32 AM   #2 (permalink)
Monster Techie
 
brinks's Avatar
 
Join Date: Sep 2004
Location: Canada
Posts: 1,144
Default

What was the psu that you bought?
Maybe it was one of those that cool down the psu before it fully shuts off.
__________________

brinks is offline  
Old 02-24-2006, 12:46 PM   #3 (permalink)
Junior Techie
 
Join Date: Jan 2006
Posts: 43
Default

Guess I should have added that with the original PSU it started doing the same thing when it used to shut off; plus it was telling my I did not have enough power for a usb connection even though there were no usb components plugged in. I took the original 250W PSU out and noticed a capacitor rolling around on the inside so I figured I would replace it. I bought a 400W coolmax Taurus PSU and it can't find anywhere that it stays on until cooled down. Haven't left it on very long to try it. Will try when I get home. Here's the PSU I bought.

http://www.newegg.com/Product/Produc...82E16817159043
__________________
AMD Athlon 64 3200+ Venice
Gigabyte GA-K8NF-9 MOBO
MSI Radeon x1600pro 256mb
Patriot pc3200 2x512mb Ram
Aspire ATX 520W PSU
WD Corsair SE SATA 150 80gb HD
Cooler Master Centurion 5 (black/blue) case
Secundus is offline  
Old 02-24-2006, 07:52 PM   #4 (permalink)
Junior Techie
 
Join Date: Jan 2006
Posts: 43
Default

Well it doesn't shut off while cooling down. The other thing I noticed is that when the system shuts down the Hard disk drive access indicator light stays on along with the PSU but everything else shuts down. So far I have just been turning the psu switch off when done with the computer. I've scanned my computer with ewido, spybot, ad-aware with no bad results, tried defragmenting the drive with no luck and doesn't seem to be anything in bios that looks out of place. Still looking for possible solutions/suggestions.
__________________
AMD Athlon 64 3200+ Venice
Gigabyte GA-K8NF-9 MOBO
MSI Radeon x1600pro 256mb
Patriot pc3200 2x512mb Ram
Aspire ATX 520W PSU
WD Corsair SE SATA 150 80gb HD
Cooler Master Centurion 5 (black/blue) case
Secundus is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 07:54 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.