Is it possable? - Page 4 - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > Hardware Repairs and Troubleshooting
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 09-23-2010, 09:46 AM   #31 (permalink)
Private Joker
 
carnageX's Avatar
 
Join Date: Feb 2007
Location: South Dakota
Posts: 24,507
Default Re: Is it possable?

Electric Static Discharge, I believe.
__________________

__________________
Laptop: MSI GT70 2OC-059us | i7-4700MQ | 16GB | GTX 770m | 500GB SSD / 750GB HDD | 17.3" | Win10 Pro
Desktop: 4690k | 12GB g.Skill RipJaws | GTX 970 | 520hx | Z87X-UD4H | Corsair Vengeance C70 | Corsair H110 | Acer 25" | Acer 22" | Win10
Mobile: Samsung Galaxy Note 5


If I help you, or you just like what I said, rep me by clicking the under my post
carnageX is offline  
Old 09-23-2010, 09:49 AM   #32 (permalink)
Monster Techie
 
TheHumanComputer's Avatar
 
Join Date: Feb 2009
Location: Inside A P c
Posts: 1,181
Default Re: Is it possable?

Quote:
Originally Posted by carnageX View Post
Electric Static Discharge, I believe.
Ohhhhh, ok. i think there coming to pick the mobo up, test it, and if they find it fault, there gonna send me a new one, but i dont think its faulty as im on it now
__________________

__________________
AMD FX 9370 @ 4.4Ghz
Asus Crosshair V Formula Z
Deepcool Genome Case with Watercooling
16GB DDR3 1600Mhz
EVGA GTX 980 SC 4GB
Areocool 750W Semi Modular PSU
TheHumanComputer is offline  
Old 09-23-2010, 10:14 AM   #33 (permalink)
Lord Techie
 
Join Date: Feb 2005
Location: asdf
Posts: 8,886
Default Re: Is it possable?

Yea, ESD = Electric Static Discharge, you can pass along quite a bit of voltage with out feeling it, I think it's 75k when you feel some pain from them.

I have found, grabbing the case isn't the best anymore, as a LOT of them have a bit of a powder coating on the inside, and your not grounding your self along with the rest of the parts, you need to be touching bare metal on the case, that or some how the ram seating just wasn't the best.
c0rr0sive is offline  
Old 09-23-2010, 11:22 AM   #34 (permalink)
Monster Techie
 
TheHumanComputer's Avatar
 
Join Date: Feb 2009
Location: Inside A P c
Posts: 1,181
Default Re: Is it possable?

Quote:
Originally Posted by c0rr0sive View Post
Yea, ESD = Electric Static Discharge, you can pass along quite a bit of voltage with out feeling it, I think it's 75k when you feel some pain from them.

I have found, grabbing the case isn't the best anymore, as a LOT of them have a bit of a powder coating on the inside, and your not grounding your self along with the rest of the parts, you need to be touching bare metal on the case, that or some how the ram seating just wasn't the best.

Ahhh allright, well there picking it up tomorrow, so ill guess ill have to take the pc apart, guess ill have to go without a computer for awhile
__________________
AMD FX 9370 @ 4.4Ghz
Asus Crosshair V Formula Z
Deepcool Genome Case with Watercooling
16GB DDR3 1600Mhz
EVGA GTX 980 SC 4GB
Areocool 750W Semi Modular PSU
TheHumanComputer is offline  
Old 09-23-2010, 11:29 AM   #35 (permalink)
 
patonb's Avatar
 
Join Date: Jan 2005
Location: In Gov't Regulated Cubical
Posts: 9,745
Default Re: Is it possable?

You also could have quite easily bumped your ram outa wack when openning the case up.
__________________
Foldie = i5 6600kMSI Z170A M5 EVGA 970 SC Corsair H100 Corsair hx520 2x8gb GSkill Corsair 650D
Woohoo = L5639 @3.1Ghz EVGA SR-2 gtx 260-216 Hyper 212+ Corsair 1050hx 6x2gb Corsair XMS3 Blackhawk Ulra
Alienware 18 - SLI 770M 4700mq 16Gig

patonb is offline  
Old 09-23-2010, 11:33 AM   #36 (permalink)
Monster Techie
 
TheHumanComputer's Avatar
 
Join Date: Feb 2009
Location: Inside A P c
Posts: 1,181
Default Re: Is it possable?

Quote:
Originally Posted by patonb View Post
You also could have quite easily bumped your ram outa wack when openning the case up.
Ah right...ok cheers!
__________________
AMD FX 9370 @ 4.4Ghz
Asus Crosshair V Formula Z
Deepcool Genome Case with Watercooling
16GB DDR3 1600Mhz
EVGA GTX 980 SC 4GB
Areocool 750W Semi Modular PSU
TheHumanComputer is offline  
Old 09-23-2010, 11:35 AM   #37 (permalink)
Lord Techie
 
Join Date: Feb 2005
Location: asdf
Posts: 8,886
Default Re: Is it possable?

I did say that the ram could have become unseated somehow in the tail end of my last post :-p
c0rr0sive is offline  
Old 09-23-2010, 11:38 AM   #38 (permalink)
Monster Techie
 
TheHumanComputer's Avatar
 
Join Date: Feb 2009
Location: Inside A P c
Posts: 1,181
Default Re: Is it possable?

Quote:
Originally Posted by c0rr0sive View Post
I did say that the ram could have become unseated somehow in the tail end of my last post :-p
Yeah, i did check them though, guess i should of checked closer

Going to install windows 7 tomorrow, get rid of the crap copy i have of xp
__________________

__________________
AMD FX 9370 @ 4.4Ghz
Asus Crosshair V Formula Z
Deepcool Genome Case with Watercooling
16GB DDR3 1600Mhz
EVGA GTX 980 SC 4GB
Areocool 750W Semi Modular PSU
TheHumanComputer is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Would it be possable for a .bat file to add a user in XP? Kharn Programming 6 09-15-2008 10:40 PM
Is it possable? -blackjack boo Phones, Tablets, and other Handheld Devices 2 03-23-2007 12:49 PM



Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 08:42 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.