PC just keeps restarting... - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > Hardware Repairs and Troubleshooting
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 10-25-2005, 04:10 PM   #1 (permalink)
True Techie
 
Join Date: May 2004
Posts: 112
Default PC just keeps restarting...

I am having trouble with my PC all it does is keeps restarting over and over and the screen comes up with the 3 safe mode options and last known good configuration and start windows normally. I have tried doing last know good config and starting windows normally and all it does it try to get into my homepage and then restarts and stops on the same screen and keeps going. Any idea what the problem is and how I can fix it?

I know the CPU is a AMD 3200+ Video Card 6800 GT Hardrive Seagate 80 GB 1 MB RAM if that helps
__________________

newguy4 is offline  
Old 10-25-2005, 04:18 PM   #2 (permalink)
Ste
Do not Stare at my Avatar
 
Ste's Avatar
 
Join Date: Aug 2005
Location: Upon Gleaning Infinity
Posts: 9,577
Send a message via MSN to Ste
Default

When did this start happening, did you do anything to it before this, Like add new Hardware, new game, updated drivers, new software?
__________________

Ste is offline  
Old 10-25-2005, 04:26 PM   #3 (permalink)
S e c u r e d
 
Join Date: Feb 2005
Location: Somewhere Sunny
Posts: 3,760
Default

Check your CPU heat in the Bios...
Then try to boot to a cd and see how long your machine stays on...
__________________
brady is offline  
Old 10-25-2005, 04:31 PM   #4 (permalink)
True Techie
 
Join Date: May 2004
Posts: 112
Default

actually it just happened and I had been installing stuff because mysterisly before my system config disappeared and I had to reformat. So yes new drivers and new software.

When you say boot up a CD you just mean any old CD would like a music one work or what?

P.S. I just looked in advanced bios heat and couldnt find anything about temperature where should I look?
newguy4 is offline  
Old 10-25-2005, 04:37 PM   #5 (permalink)
S e c u r e d
 
Join Date: Feb 2005
Location: Somewhere Sunny
Posts: 3,760
Default

Ok since this now looks to be a driver issue, boot into safe mode w/ networking and update your drivers. Try them out and see if you can boot up after each updated driver.


If you remember the last one you did before this issue started, start with that one.
__________________
brady is offline  
Old 10-25-2005, 04:38 PM   #6 (permalink)
True Techie
 
Join Date: May 2004
Posts: 112
Default

System Temp is 29 C
CPU Temp is 25 C
PWM Temp 35 C
newguy4 is offline  
Old 10-25-2005, 04:43 PM   #7 (permalink)
True Techie
 
Join Date: May 2004
Posts: 112
Default

Quote:
Originally posted by bradybnmci
Ok since this now looks to be a driver issue, boot into safe mode w/ networking and update your drivers. Try them out and see if you can boot up after each updated driver.


If you remember the last one you did before this issue started, start with that one.
sorry I dont know much about using computers is safe mode what do you do when you are in safe mode with networking to update each driver?
newguy4 is offline  
Old 10-25-2005, 09:22 PM   #8 (permalink)
True Techie
 
Join Date: May 2004
Posts: 112
Default

now it wont even let me get into safe mode says NTLDR is missing. What in the world do I do?
newguy4 is offline  
Old 10-26-2005, 04:14 AM   #9 (permalink)
Lord Techie
 
Nitestick's Avatar
 
Join Date: May 2005
Location: смерти для спаме
Posts: 8,473
Default

either it means faulty hardware screwing with the bios or it means something to with your hdd i.e. the hdd is failing or the windows partition is damaged. try running a repair using the xp cd.
Nitestick is offline  
Old 10-26-2005, 03:39 PM   #10 (permalink)
True Techie
 
Join Date: May 2004
Posts: 112
Default

I dont have the xp cd unfortanetly and I rad a hard drive diagnostic (I think its called that) and said that 10 sectors were bad 2 were in use of the file names windows/system32/config/software other is /$BadClus. What should I do replace all, replace multiple, or replace none? Thanks for any help
__________________

newguy4 is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 02:49 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.