New power supply wont work with pc - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > Hardware Repairs and Troubleshooting
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 11-02-2009, 10:23 PM   #1 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Oct 2009
Posts: 10
Default New power supply wont work with pc

Like the topic says, I jsust got a new power supply in the mail today, but it wont turn on in my pc. Its like there is no psu in it at all. I dont get any green light or anything. I'm pretty sure all the plugs are in the right places, and i'm sure my motherboard is working because I put my old psu in and it worked fine. l was thinking maby it was broken, and i might have to send it back, but i wanna be sure before i do that.
__________________

Thetake is offline  
Old 11-02-2009, 10:52 PM   #2 (permalink)
muffin enthusiast
 
Join Date: May 2009
Location: new york
Posts: 2,724
Default Re: New power supply wont work with pc

did you replace the psu in a pre-built like a dell or hp? sometimes some of their pcs come with a propriatery power connection that only their psus have, you could check that.

or i know this might sound dumb, but did you flip the switch on the back of the psu?
__________________

Muffin Man is offline  
Old 11-02-2009, 11:40 PM   #3 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Oct 2009
Posts: 10
Default Re: New power supply wont work with pc

Quote:
Originally Posted by Muffin Man View Post
did you replace the psu in a pre-built like a dell or hp? sometimes some of their pcs come with a propriatery power connection that only their psus have, you could check that.

or i know this might sound dumb, but did you flip the switch on the back of the psu?
Yeah it is a pre built Systemax pc. Should I look around there website for a tech suport number? Or just buy a psu with the same name as my old one? It has a brand name that I never heard of called ''ISO".
Thetake is offline  
Old 11-03-2009, 07:56 AM   #4 (permalink)
Lord Techie
 
Slaymate's Avatar
 
Join Date: Feb 2009
Location: Florida
Posts: 7,946
Default Re: New power supply wont work with pc

What is the brand name and model number of your new power supply?
__________________
[SIGPIC][/SIGPIC]
Slaymate is offline  
Old 11-03-2009, 08:46 AM   #5 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Oct 2009
Posts: 10
Default Re: New power supply wont work with pc

Quote:
Originally Posted by Slaymate View Post
What is the brand name and model number of your new power supply?
iMICRO is the brand name, and I think the product number is PS -IM400W ATX3035-400W
Thetake is offline  
Old 11-03-2009, 11:43 AM   #6 (permalink)
Lady Techie
 
Yami's Avatar
 
Join Date: Dec 2008
Location: UK
Posts: 7,772
Default Re: New power supply wont work with pc

Dumb question but you never know, is it switched on at the back?
__________________
Desktop i5-4440 - ASRock Z77 Extreme4 - EVGA GTX970 - 4x4GB 1600MHz - Samsung 850 EVO 250GB - Be Silent Base 800 - 3TB+1TB+1TB+640GB
Laptop i7-3740QM @ 2.7GHz, 2x4GB 1600Mhz, GT640M, OCZ Agility 3 120GB
Smartphone Galaxy S7 Edge

LinkedIn Kiera Mitchell
Yami is offline  
Old 11-03-2009, 02:49 PM   #7 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Oct 2009
Posts: 10
Default Re: New power supply wont work with pc

Quote:
Originally Posted by Yamikotai View Post
Dumb question but you never know, is it switched on at the back?
Yeah haha I checked to make sure sevral times.
__________________

Thetake is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
POST Troubleshooting Guide SYL\X/3K Hardware Repairs and Troubleshooting 7 03-07-2009 11:24 AM
Power Supply unit question Dakhathsk New Systems | Building and Buying 3 02-04-2009 06:06 PM
Power Supply Time! Eaglez New Systems | Building and Buying 15 01-05-2008 03:39 PM
Echo Star 600W 20+4 Pin ATX Power Supply commandercup New Systems | Building and Buying 3 09-04-2007 07:21 PM
Can I use ATX Power supply without -5 volt out jar99 Monitors, Printers and Peripherals 2 05-12-2007 02:28 AM



Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 01:47 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.