New CPU and booting - Page 2 - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > Hardware Repairs and Troubleshooting
Click Here to Login
Reply
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 12-26-2012, 03:00 AM   #11 (permalink)
Junior Techie
 
Join Date: Aug 2011
Location: Sydney
Posts: 50
Default Re: New CPU and booting

Dw I think it might be a ESD problem, I guess I have to get a new cpu unless anyone else could help me.
__________________

robcat93 is offline   Reply With Quote
Old 12-26-2012, 03:01 AM   #12 (permalink)
Private Joker
 
carnageX's Avatar
 
Join Date: Feb 2007
Location: South Dakota
Posts: 24,507
Default Re: New CPU and booting

Check my edit...

CPU's are hard to burn out from ESD... It's most likely just an outdated BIOS. Check what BIOS version you're currently running and if its older than F8, update it to F8 from the link I added to my previous post.
__________________

__________________
Laptop: MSI GT70 2OC-059us | i7-4700MQ | 16GB | GTX 770m | 500GB SSD / 750GB HDD | 17.3" | Win10 Pro
Desktop: 4690k | 12GB g.Skill RipJaws | GTX 970 | 520hx | Z87X-UD4H | Corsair Vengeance C70 | Corsair H110 | Acer 25" | Acer 22" | Win10
Mobile: Samsung Galaxy Note 5


If I help you, or you just like what I said, rep me by clicking the under my post
carnageX is offline   Reply With Quote
Old 12-26-2012, 03:12 AM   #13 (permalink)
Junior Techie
 
Join Date: Aug 2011
Location: Sydney
Posts: 50
Default Re: New CPU and booting

Ok I think it's because of the bios version, was on f5 ment to be on f8. Guess I just download the f8 one.
robcat93 is offline   Reply With Quote
Old 12-26-2012, 03:15 AM   #14 (permalink)
Private Joker
 
carnageX's Avatar
 
Join Date: Feb 2007
Location: South Dakota
Posts: 24,507
Default Re: New CPU and booting

That would be your problem. F5 didn't have support for 3770 series. Download the F8, update your BIOS, and make sure you can still boot into Windows.

After that, then go ahead and swap out your old CPU for your new one. Should be good to go after that.
__________________
Laptop: MSI GT70 2OC-059us | i7-4700MQ | 16GB | GTX 770m | 500GB SSD / 750GB HDD | 17.3" | Win10 Pro
Desktop: 4690k | 12GB g.Skill RipJaws | GTX 970 | 520hx | Z87X-UD4H | Corsair Vengeance C70 | Corsair H110 | Acer 25" | Acer 22" | Win10
Mobile: Samsung Galaxy Note 5


If I help you, or you just like what I said, rep me by clicking the under my post
carnageX is offline   Reply With Quote
Old 12-26-2012, 06:27 AM   #15 (permalink)
Junior Techie
 
Join Date: Aug 2011
Location: Sydney
Posts: 50
Default Re: New CPU and booting

Thanks for that,it's all working good now. I have another problem .....sigh Internet connection, can't connect I troubleshooter and it says I need a driver -.- but since I don't have my mobo cd on me I have to download the drivers (from somewhere i don't know)from another computer put it on a flash drive and put it on.
robcat93 is offline   Reply With Quote
Old 12-26-2012, 02:18 PM   #16 (permalink)
Private Joker
 
carnageX's Avatar
 
Join Date: Feb 2007
Location: South Dakota
Posts: 24,507
Default Re: New CPU and booting

Quote:
Originally Posted by robcat93 View Post
Thanks for that,it's all working good now. I have another problem .....sigh Internet connection, can't connect I troubleshooter and it says I need a driver -.- but since I don't have my mobo cd on me I have to download the drivers (from somewhere i don't know)from another computer put it on a flash drive and put it on.
There are drivers on the site I linked you to. Just select Driver under download type at the top of the list. Then you'll need to pick what OS you have. It shoiluld then be under the LAN category. While you're there, download any other drivers you may be missing.
__________________

__________________
Laptop: MSI GT70 2OC-059us | i7-4700MQ | 16GB | GTX 770m | 500GB SSD / 750GB HDD | 17.3" | Win10 Pro
Desktop: 4690k | 12GB g.Skill RipJaws | GTX 970 | 520hx | Z87X-UD4H | Corsair Vengeance C70 | Corsair H110 | Acer 25" | Acer 22" | Win10
Mobile: Samsung Galaxy Note 5


If I help you, or you just like what I said, rep me by clicking the under my post
carnageX is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 02:14 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.