need help getting very old computer going - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > Hardware Repairs and Troubleshooting
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 11-22-2008, 12:57 AM   #1 (permalink)
Banned
 
Join Date: Jul 2008
Location: australia
Posts: 717
Default

im not sure if this is in the right section. im trying to get this very old computer i scoreed for free of family going. by which i mean i carnt get into the main part of the computer to get into other program's it seem's to be stuck on dos or whatever it is with this measge.

SHARE installed

genius mouse driver [version 10.31]
copyright 1988-1995 KYE systems corp.

Enter /? on command line for HELP.
C:


to me it sound's like it want's to look at something on c drive.

of there could be a corupt file preventing it to log on to windows.

any help would be great. as i said it's a very old computer








so it sound's like it want's to look at

come on before it blow's up

i think it might be a problem with the OS

s no one's gonna try and help
__________________

computer newbie is offline  
Old 11-22-2008, 02:37 AM   #2 (permalink)
HONK if you route packets
 
mikesgroovin's Avatar
 
Join Date: Sep 2003
Location: MD
Posts: 4,715
Default Re: need help getting very old computer going

so, is there a disk in the drive?

I'm not gonna lie...I'm in bed under my covers caring very liitle about your old computer at the current time but it seems to me that you might have something loading after boot there ...

What kind of computer is it?

Do you really care what's on it currently??? Why not just throw in a disk with fdisk on it and start from scratch?
__________________

mikesgroovin is offline  
Old 11-22-2008, 04:31 AM   #3 (permalink)
Banned
 
Join Date: Jul 2008
Location: australia
Posts: 717
Default Re: need help getting very old computer going

Quote:
Originally Posted by mikesgroovin View Post
so, is there a disk in the drive?

I'm not gonna lie...I'm in bed under my covers caring very liitle about your old computer at the current time but it seems to me that you might have something loading after boot there ...

What kind of computer is it?

Do you really care what's on it currently??? Why not just throw in a disk with fdisk on it and start from scratch?
well i dont know what kind of computer it is all i know is it's an old one. i dont care what's on it, i think it's just the fun iv trying to get something to work. i think it might be a problem with the OS. sorry i just dont know what kind of computer it is i just know that it's old. very sorry.
computer newbie is offline  
Old 11-22-2008, 08:11 AM   #4 (permalink)
Ultra Techie
 
Join Date: Jul 2008
Location: Long Island, NY, USA
Posts: 881
Send a message via AIM to Ethan_Kaizer Send a message via MSN to Ethan_Kaizer
Default Re: need help getting very old computer going

If you think it's an OS problem, why not trying to reinstall an old OS on it?
__________________
||Core 2 Duo E4600 @ 2.4 GHz (OC coming soon) || Biostar TP45HP || 4GB Kingston DDR2 667 RAM ||
Sapphire HD 4670 512mb @778/1140 || Antec Trio 650w || Maxtor 250gb 7200 RPM HDD || Lite-On DVD-RW || Black Aluminum Case||
Ethan_Kaizer is offline  
Old 11-22-2008, 01:54 PM   #5 (permalink)
Call me Mak or K
Mod Emeritus
 
KSoD's Avatar
 
Join Date: Sep 2004
Location: C:\
Posts: 35,647
Default Re: need help getting very old computer going

Just a simple question. If you dont know what it is how are we supposed to help you get it running? I mean if you dont know we dont know and there is nothing we can say to help you.

Format and install Puppy Linux or DSL. That is all we can say until you at least give us a picture of what it looks like for us to TRY and help.
__________________
I do not accept support questions via EMail, PM, IM or my G+ page!

Phone: LG Optimus G Pro
Running: Stock JB from LG with Nova Launcher

KSoD is offline  
Old 11-22-2008, 05:01 PM   #6 (permalink)
Seg Fault'n
 
Join Date: Jul 2005
Location: The dried husk where America came from
Posts: 5,801
Default Re: need help getting very old computer going

try this on that prompt:
type in win and hit enter

this is no joke this is how i got into windows 3.11 for ages
__________________


There are in order of increasing severity: lies, darn lies, statistics, and computer benchmarks. - diskinfo man page
"Get your money and let's go to court!" - Craig Mudie, MS
kmote is offline  
Old 11-22-2008, 10:30 PM   #7 (permalink)
Banned
 
Join Date: Jul 2008
Location: australia
Posts: 717
Default Re: need help getting very old computer going

Quote:
Originally Posted by kmote View Post
try this on that prompt:
type in win and hit enter

this is no joke this is how i got into windows 3.11 for ages
i'll give that a go

haha it worked. but now it sas error loading PROGMAN. EXE.
computer newbie is offline  
Old 11-22-2008, 10:58 PM   #8 (permalink)
Wizard Techie
 
Jorsoft's Avatar
 
Join Date: Feb 2004
Location: Oakdale, MN
Posts: 4,581
Default Re: need help getting very old computer going

looks like it has Windows but it's corrupted.
At the DOS Prompt type "Ver" and see what version it displays. Probably Win 95/98 by the looks of it.

Most likely it will need an OS reinstall. You can do Win 95/98, might be more interesting to try Linux or even OS/2 to try out a few other operating systems for a laugh.
__________________
Jorsoft is offline  
Old 11-22-2008, 11:01 PM   #9 (permalink)
Banned
 
Join Date: Jul 2008
Location: australia
Posts: 717
Default Re: need help getting very old computer going

Quote:
Originally Posted by jorsoft03 View Post
looks like it has Windows but it's corrupted.
At the DOS Prompt type "Ver" and see what version it displays. Probably Win 95/98 by the looks of it.

Most likely it will need an OS reinstall. You can do Win 95/98, might be more interesting to try Linux or even OS/2 to try out a few other operating systems for a laugh.
ms-dos version 6.00
computer newbie is offline  
Old 11-22-2008, 11:16 PM   #10 (permalink)
Wizard Techie
 
Jorsoft's Avatar
 
Join Date: Feb 2004
Location: Oakdale, MN
Posts: 4,581
Default Re: need help getting very old computer going

6.0? Hmm....we might be dealing with something even older then, early 90s. You might even have win 3.x on there, it's tough to say.

Do you have a brand name (HP, packard bell, etc.) on there? Sometimes you can find a model # on the front or a sticker on the back or bottom of the case.

Do you have a cd-rom or just a floppy? And how big is your hd? You can type "DIR" at the dos prompt and it will display the files and give the hd size in bytes at the bottom.
__________________

__________________
Jorsoft is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Help with a gaming computer Consequences New Systems | Building and Buying 20 07-22-2008 03:04 AM
Need Video Card, Case, Mouse and Keyboard Suggestions r3vo1ution1991 New Systems | Building and Buying 10 07-06-2008 08:47 PM
Computer won't Load narmerguy Hardware Repairs and Troubleshooting 1 01-08-2008 08:19 AM
A Computer Building Guide.....by Elbatrop1 Elbatrop1 System Upgrades 31 04-07-2007 08:26 PM
New Computer. Same Issues Duality Hardware Repairs and Troubleshooting 6 04-01-2007 10:54 PM



Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 12:34 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.