Laptop Help!! - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > Hardware Repairs and Troubleshooting
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 12-02-2006, 06:02 PM   #1 (permalink)
Junior Techie
 
Join Date: Jul 2006
Posts: 55
Send a message via AIM to Nihsnek
Question Laptop Help!!

Hi,

Gateway Solo 1450

This is my brother's laptop, but I told him I'd fix it for him.

It seems that the left bracket holding the monitor on has came off, or the monitor plastic has been cracked. You can open the laptop and push it back it, yet when you close it, the monitor pops off. Here's some pictures.

http://custompcz.net/laptop1.JPG

http://custompcz.net/laptop2.JPG

http://custompcz.net/laptop3.JPG

http://custompcz.net/laptop4.JPG



Also, something else has been acting up on it.

You can boot it up fine and work on it for about 2-4 hours, then it suddenly turns dreadfully slow. It takes about 3 hours to open IE, 4 hours to boot, etc. It stays that way for a week, then it goes back to it's normal speed, then slows down again. I personally have NO idea what could be causing this. I've reformatted it a couple times.

Would it be cheaper to just buy another laptop? This one does have some nice specs though....

Any help would be appreciated.
__________________

__________________
AMD 64 4000+ - OC\'d to 2.9GHz
nVidia GeForce 7900GTX
2GB Corsair XMS
SeaGate 320GB SATA2 7200RPM x2
Creative X-FI Xtreme Sound Card
GigaByte Liquid Cooling
Antec 550W PSU
GigaByte 3D Aurora Case
Nihsnek is offline  
Old 12-07-2006, 10:57 PM   #2 (permalink)
Junior Techie
 
Join Date: Jul 2006
Posts: 55
Send a message via AIM to Nihsnek
Default

Bump =z
__________________

__________________
AMD 64 4000+ - OC\'d to 2.9GHz
nVidia GeForce 7900GTX
2GB Corsair XMS
SeaGate 320GB SATA2 7200RPM x2
Creative X-FI Xtreme Sound Card
GigaByte Liquid Cooling
Antec 550W PSU
GigaByte 3D Aurora Case
Nihsnek is offline  
Old 12-08-2006, 07:43 AM   #3 (permalink)
Hiphopapotamus.
 
b0dge's Avatar
 
Join Date: Jan 2006
Location: Location: Posts: 61,784
Posts: 557
Default

I would suggest whatever caused the cracked monitor mounting (dropping it, hitting it or whatever) may have caused the slow down problem. Did it come about at the same time or after?

Other than that, I can't help.

Good luck!
__________________
Don't ask questions, just click my rep tick. Now.
b0dge is offline  
Old 12-08-2006, 10:04 AM   #4 (permalink)
True Techie
 
Join Date: Nov 2006
Posts: 109
Default

I wonder if the slow down is the automatic voltage and speed drop used by the laptop to conserve power and lower heat. It sounds like it underclocks the processor and then never brings it back up to normal when the power is needed.
__________________
AMD Athlon 64 X2 4200+ @ 2.6
ASUS A8N-SLI Premium
2x GIGABYTE 7600GT Silent Pipe SLI @ 607/800
OCZ Platinum 2GB DDR 400 @ 220 2.5-3-3-5
Raptor 74GB 10,000 RPM
X-Fi Platinum
SeaSonic 600W
bzflag is offline  
Old 12-09-2006, 01:11 PM   #5 (permalink)
Hiphopapotamus.
 
b0dge's Avatar
 
Join Date: Jan 2006
Location: Location: Posts: 61,784
Posts: 557
Default

Yeah, that sounds feasable to me. It's got a Celeron or pentiumIII though, did Intel use the "slow down to conserve power" thing? (I know AMD did.)

Laptop Specs Here!

That might help other techies to work out the problem!
__________________
Don't ask questions, just click my rep tick. Now.
b0dge is offline  
Old 12-09-2006, 01:19 PM   #6 (permalink)
G33K P0W3R!!!!
 
bmxfreakrider's Avatar
 
Join Date: Mar 2006
Location: HickTown, California (hesperia), and West Hollywood
Posts: 2,068
Default

yea it does, it has Speedstep™ technology...im not a laptop person, only desktop, so i dont know how to disable it, but my best guess would be in the bios (as i said, i got no idea about laptops, only used one for like 2 weeks and took it back for a desktop) some setting in there somewhere. if not, maybe in the os somewhere.
__________________

__________________
Listen to my music! and random/funny videos XD
Need a HDTV? Come find me at BestBuy #108 in Victorville XD
:D-----v Just pwnt my cpu, 900mhz OC v-----:D
bmxfreakrider is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 10:40 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.