Integrated graphics problem :/ - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > Hardware Repairs and Troubleshooting
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 11-15-2006, 01:31 AM   #1 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Nov 2006
Posts: 6
Default Integrated graphics problem :/

hey, i have an Asus A8N-VM mobo with nVidia GeForce 6100 integrated graphics. ive installed all the drivers and gotten the updates, also installed directx. but whenever i go to play a game the screen goes blank and and theres a line down the middle(diagonally).
__________________

Bongwat3r is offline  
Old 11-15-2006, 02:46 AM   #2 (permalink)
True Techie
 
Join Date: Aug 2006
Posts: 202
Default

un-install the driver and re install it again ..
if it didnt work .. try installing defferent version of the driver !
__________________

__________________
plz god .. if u cant make me thin ..
make all my friends very fat !
JinkX is offline  
Old 11-15-2006, 11:57 AM   #3 (permalink)
Junior Techie
 
Join Date: Nov 2006
Posts: 76
Default

What games are you trying to play?
The GeForce 6100 IGP is designed of course not to be a gamer's best friend but for the entry-level segment looking for a media or HTPC setup.
schusterjo is offline  
Old 11-15-2006, 11:59 AM   #4 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Nov 2006
Posts: 6
Default

just the regular games. like source, DoD, GTA:SA, and ET(main game). nothing that would take mad graphics to play.
Bongwat3r is offline  
Old 11-15-2006, 03:05 PM   #5 (permalink)
I know <html>, do you?
 
SYL\X/3K's Avatar
 
Join Date: Aug 2006
Location: 127.0.0.1
Posts: 1,646
Send a message via AIM to SYL\X/3K Send a message via Yahoo to SYL\X/3K
Default

there still might be trails left behind after uninstalling drivers to get rid of them permanently download this, run it and install a fresh new driver:
http://www.softpedia.com/get/Securit...-Cleaner.shtml


go to display properties, advance, them click adapter. tell me how much megabytes is set up
__________________
P3 Setup- Intel 1.0ghz , 512Mb SDRAM , ATI 9200 128MB, 2x 40GB HD, Asus CUSL-LV

.....:::::POST Troubleshooting Steps.___.My Rig.___.Memory Test:::::.....
SYL\X/3K is offline  
Old 11-15-2006, 03:25 PM   #6 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Nov 2006
Posts: 6
Default

256MB.
Bongwat3r is offline  
Old 11-15-2006, 03:38 PM   #7 (permalink)
I know <html>, do you?
 
SYL\X/3K's Avatar
 
Join Date: Aug 2006
Location: 127.0.0.1
Posts: 1,646
Send a message via AIM to SYL\X/3K Send a message via Yahoo to SYL\X/3K
Default

in the BIOS is it set up as on-board video?
__________________
P3 Setup- Intel 1.0ghz , 512Mb SDRAM , ATI 9200 128MB, 2x 40GB HD, Asus CUSL-LV

.....:::::POST Troubleshooting Steps.___.My Rig.___.Memory Test:::::.....
SYL\X/3K is offline  
Old 11-15-2006, 04:22 PM   #8 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Nov 2006
Posts: 6
Default

What would it be under in the BIOS.
Bongwat3r is offline  
Old 11-15-2006, 04:39 PM   #9 (permalink)
Junior Techie
 
Join Date: Nov 2006
Posts: 76
Default

You would be looking for something such as "Primary graphics" The option should say "integrated" or "on board" but im sure it already would say that because that would be the default setting. guess it don't hurt to check.
schusterjo is offline  
Old 11-15-2006, 04:42 PM   #10 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Nov 2006
Posts: 6
Default

then yes it is.
__________________

Bongwat3r is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 11:58 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.