having trouble with harddrives - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > Hardware Repairs and Troubleshooting
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 07-14-2008, 01:30 PM   #1 (permalink)
Monster Techie
 
Drogos's Avatar
 
Join Date: Apr 2007
Posts: 1,415
Default having trouble with harddrives

ok this is whats happening i added 2 harddrives to this pc
the machine reads them normally but afther a while they both vanish
fom my computer and the only way to get them back is to unplug the pata cable and plug it back in and afther a while they are gone again
i downloaded seagate tools and ran it and said they are all fine i dont get it
it did this on another pc to not just this one if any one has any idea of how to correct this plz help


thanks in advance
__________________

Drogos is offline  
Old 07-14-2008, 01:52 PM   #2 (permalink)
Call me Mak or K
Mod Emeritus
 
KSoD's Avatar
 
Join Date: Sep 2004
Location: C:\
Posts: 35,647
Default Re: having trouble with harddrives

Hello,

Have you checked the jumper settings? Are they in RAW format? If so they need to be formatted to Fat32 or NTFS (Recommended) for Windows to recognize them.

Cheers,
Mak
__________________

__________________
I do not accept support questions via EMail, PM, IM or my G+ page!

Phone: LG Optimus G Pro
Running: Stock JB from LG with Nova Launcher

KSoD is offline  
Old 07-14-2008, 02:16 PM   #3 (permalink)
Monster Techie
 
Drogos's Avatar
 
Join Date: Apr 2007
Posts: 1,415
Default Re: having trouble with harddrives

they are both formatted to FAT32 and the jumper is on cable selec
Drogos is offline  
Old 07-14-2008, 02:48 PM   #4 (permalink)
Call me Mak or K
Mod Emeritus
 
KSoD's Avatar
 
Join Date: Sep 2004
Location: C:\
Posts: 35,647
Default Re: having trouble with harddrives

Hello,

Have you tried a different cable? Have you checked to make sure your PSU is powerful enough to run all your parts?

Cheers,
Mak
__________________
I do not accept support questions via EMail, PM, IM or my G+ page!

Phone: LG Optimus G Pro
Running: Stock JB from LG with Nova Launcher

KSoD is offline  
Old 07-14-2008, 04:25 PM   #5 (permalink)
Monster Techie
 
Drogos's Avatar
 
Join Date: Apr 2007
Posts: 1,415
Default Re: having trouble with harddrives

i posted on the upgrade part asking if my PSU was good enuff and i was told it should be fine everything else works is just those 2 harddrives that keep vanishing i have tried different cables and after a few hrs they vanish
Drogos is offline  
Old 07-14-2008, 08:21 PM   #6 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Jan 2008
Posts: 20
Default Re: having trouble with harddrives

How about hooking up 1 drive at a time?
coolshmo is offline  
Old 07-14-2008, 09:52 PM   #7 (permalink)
Monster Techie
 
Drogos's Avatar
 
Join Date: Apr 2007
Posts: 1,415
Default Re: having trouble with harddrives

Well i had to remove one ,and now is fine. Looks like the other harddrive is really messed up, and keeps messing everything else along with it. So what i did is hook the good harddrive as slave and hooked a dvdrom as master on that same cable. Since i cant use the other harddrive ;Might as well hook something else that works ,and so at least i got an extra 100gb and a second dvdrom out this experiment.To bad i couldn't get my 200gb fixed i tried everything and all failed. No saving for that one i guess.

Well thanks all of you.
__________________

Drogos is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Connection trouble with Windows Live Messenger LegendBreath Microsoft Windows and Software 7 05-06-2008 09:13 PM
Recent WoW trouble? Ethereal_Dragon PC Gaming 10 01-20-2008 02:40 PM
trouble? Norcent Off Topic Discussion 5 10-29-2007 11:11 AM
Having trouble, trouble shooting O.o sirusx69 Hardware Repairs and Troubleshooting 14 10-28-2007 10:59 PM
Trouble connecting to the internet w/ wireless router AlfaSub Computer Networking and Internet Hardware 1 04-29-2007 11:33 PM



Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 07:07 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.