Frustrating & Random Turning on and off - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > Hardware Repairs and Troubleshooting
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 02-16-2006, 01:20 PM   #1 (permalink)
Junior Techie
 
Join Date: Sep 2005
Posts: 50
Default Frustrating & Random Turning on and off

Yet another problem (this is defninitely not my week)
(specs a8n-sli deluxe mobo, athlon 64 3800+, Hiper 580w PSU, 1 Gb PC3200 Ram, Ati x800 GTO2, 80GB SATA HDD)

Basically, everything's in the case and connected, so I turn on the power (i.e. I turn on the switch at the back of the PSU) and before I've pressed the 'ON' button fans start spinning, then stop after a couple of seconds. It refuses to respond to me pressing the 'ON' button, both after it stops spinning and while it's spinning.

I hope yea olde forumites can help me out once again!
(at least this process is helping me learn this stuff, so that I, in turn, can help other young padawans to reach the state of PC troubleshooting euphoria)
__________________

__________________
*Opteron 165 @ 2.7 Ghz
MSI K8N Neo4 Platinum
2 GB OCZ PC3200
Gigabyte 8800 GTX
250Gb HDD
24 inch display (with bonus high pitched squeaky sound-- thx gateway)

*Dell XPS Gen2 laptop
teddyn is offline  
Old 02-17-2006, 12:47 AM   #2 (permalink)
Monster Techie
 
sPlAtOiD's Avatar
 
Join Date: Nov 2002
Posts: 1,748
Default

Well some computers will do that when you first turn the power supply. But with no power when you push the power button is another thing. Is this a new custom built computer or has it been working and just stopped.
__________________

sPlAtOiD is offline  
Old 02-17-2006, 04:44 AM   #3 (permalink)
Junior Techie
 
Join Date: Sep 2005
Posts: 50
Default

What I meant was that I turn the switch at the back of the PSU, so there is power going to the PC. But that causes it to just turn all the fans on for a little while rather then just doing nothing until I press the 'ON' button.

This is a new custom built computer, but i'd managed to get it to load the BIOS with just the CPU, a memory stick, and the graphics card outside the case with the same PSU. So when it did that I was happy and plugged all else in, then turned the switch on at back of PSU and does its random power sequence thing.
__________________
*Opteron 165 @ 2.7 Ghz
MSI K8N Neo4 Platinum
2 GB OCZ PC3200
Gigabyte 8800 GTX
250Gb HDD
24 inch display (with bonus high pitched squeaky sound-- thx gateway)

*Dell XPS Gen2 laptop
teddyn is offline  
Old 02-17-2006, 02:00 PM   #4 (permalink)
Junior Techie
 
Join Date: Sep 2005
Posts: 50
Default

OK, resolved; it was just shorting against the case - when I undid the screws it was fine - showed stuff on the screen.

-BUT-

I turned it off happily, plugged stuff in and turned it on - but NOTHING WENT TO THE SCREEN. :s

Does it help that before it goes to bios, the CPU fan sounds different. Now it's just loud, but the sound doesn't change.
__________________
*Opteron 165 @ 2.7 Ghz
MSI K8N Neo4 Platinum
2 GB OCZ PC3200
Gigabyte 8800 GTX
250Gb HDD
24 inch display (with bonus high pitched squeaky sound-- thx gateway)

*Dell XPS Gen2 laptop
teddyn is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 08:51 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.