flash of light !!!!! - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > Hardware Repairs and Troubleshooting
Closed Thread
Thread Tools Display Modes
Old 08-24-2006, 05:38 PM   #1 (permalink)
Monster Techie
Join Date: Apr 2005
Posts: 1,909
Send a message via AIM to jcortes
Default flash of light !!!!!

hey guys i was getting ready to format and i was going to take out my network card so i opened it up unplugge the powersupply and pressed the power button because the motherboard led was still on, was i supposed to, because when i did i saw a quick flash of light and heard a short sizzle sound. i rebooted and everything seems to be fine but i just wanted to know what it could have been.


AIM = jcortestechhelp
jcortes is offline  
Old 08-24-2006, 07:22 PM   #2 (permalink)
Newb Techie
Join Date: Sep 2005
Posts: 6

Yeah... That was just all the capacitors giving off their charge (capacitors store electricity, so what happened was everything turned on for a quick while until the electricity ran out)

DJRobThaMan is offline  
Old 08-24-2006, 07:33 PM   #3 (permalink)
G33K P0W3R!!!!
bmxfreakrider's Avatar
Join Date: Mar 2006
Location: HickTown, California (hesperia), and West Hollywood
Posts: 2,068

uhh....what about the spark he said? i think a blown capacator, or a spark somewhere. but pc's aint sposed to spark. shouldbt be any damage, but next time u reboot, look inside and smell around, looking at the capacators, and smell the power supply, inspect all the wires, and check all connections
Listen to my music! and random/funny videos XD
Need a HDTV? Come find me at BestBuy #108 in Victorville XD
:D-----v Just pwnt my cpu, 900mhz OC v-----:D
bmxfreakrider is offline  
Old 08-24-2006, 07:37 PM   #4 (permalink)
Super Techie
Join Date: Jun 2006
Posts: 309

Oftentimes the LED on the MObO will remain lit for several seconds after power is cut. Did you wait for a few seconds?

Mine stays lit for about 4-5 seconds, then turns off.

If everything is still operating as it was, you are probably okay. Maybe run the computer for awhile with the side off and watch/listen/smell.
[SIZE=\"1\"]E6400 @ 3.4 , Noctua 120
7900GT @ 670/1680 , VF900
P5B-D 0711
2 x 1GB Patriot 6400 @ 425
Neo HE 550
P180 / G15 / MX1000[/SIZE]
Syrillian is offline  
Old 08-24-2006, 08:30 PM   #5 (permalink)
Monster Techie
Join Date: Apr 2005
Posts: 1,909
Send a message via AIM to jcortes

ok thanx guys right when it happened i smelt inside the case and there was no burning smell or anything. i have now just formatted and everything seems to be running smoothly, ill let you know once i play games and stuff, but so far so good what i did was i unplugged the powersupply and the mobo light was still on and i didnt feel like waiting for it to go off so i just pushed the power button to drain any remaining electricity and thats when it happened. i see no signs of damage but ill keep my eye out.

AIM = jcortestechhelp
jcortes is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off

Our Communities

Our communities encompass many different hobbies and interests, but each one is built on friendly, intelligent membership.

» More about our Communities

Automotive Communities

Our Automotive communities encompass many different makes and models. From U.S. domestics to European Saloons.

» More about our Automotive Communities

Marine Communities

Our Marine websites focus on Cruising and Sailing Vessels, including forums and the largest cruising Wiki project on the web today.

» More about our Marine Communities

Copyright 2002-2015 Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 08:53 PM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2016, vBulletin Solutions, Inc.