Dvd burner read not write - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > Hardware Repairs and Troubleshooting
Closed Thread
Thread Tools Display Modes
Old 03-03-2006, 01:00 AM   #1 (permalink)
Newb Techie
Join Date: Mar 2006
Posts: 1
Default Dvd burner read not write

I have an A0PEN DUW/1608/ARR that is reading all dvds or cds that I put in the drive but is not writing to them. I am using NTI 7 and nero 6 to burn but i just keep getting errors everytime I try. I did the windows troubleshoot and made sure that the drive was selected to record but it still doesnt write.


shade107 is offline  
Old 03-03-2006, 01:09 PM   #2 (permalink)
Wizard Techie
Ethereal_Dragon's Avatar
Join Date: Feb 2006
Location: USA
Posts: 3,755
Send a message via AIM to Ethereal_Dragon Send a message via Yahoo to Ethereal_Dragon

what kind of errors are you getting, Buffer under runs?
Is your PC on for a while before trying to burn discs, what about trying immediatly after a restart?
Is the Hard Drive & Burner IDE devices, or SATA.... If they are IDE, are they on the SAME cable??

We need more information about WHAT the errors are saying, and depending on that, your system setup.

Gaming Laptop: - ASUS K501LX-EB71 - Stock (Wife's) - Gateway P-6860FX - Stock (Mine)
General Laptop: - Sony Vaio SVE141D1L - Stock (Mine)
Gaming Rig: BACK ONLINE!! ASUS Z87-PRO (V EDITION), Intel Core i5-4590 Haswell (Stock Cooling), HyperX FURY 8GB DDR3 1866,
XFX Radeon HD 4870, SILVERSTONE DA700, Samsung 840 500Gig SSD MZ-7TD500BW, 3x WD20EARS 2 TB Green,
ASUS DRW-2014L1T (DVD), LG WH14NS40 (Blu Ray), Dell 2709W, Sony SDM-HS95P, Windows 10 Pro
The NAS Box: OFFLINE D-Link DNS-323, 0.1RC3 Alt-F firmware, 2x 7200.14 ST3000DM001 3TB EXT4 - NO RAID - 6 TB
Home Server: BUILD LOG!! - Supermicro SC826TQ-R800LPB chassis, X8DTN+, Dual Xeon E5620 (Stock),
4x Nanya NT4GC72B4NA1NL-CG (24GB Reg ECC DDR3), 12x MICRON MT36JSZF51272PZ-1G4G1FG (48GB Reg ECC DDR3), (72GB total memory)
2x OCZ Agility (60GB) (OS & Backup), 6x WD40EFRX (4TB) in RaidZ2 (14.3 TB usable), 2x Q Series HDTS225XZSTA (256GB) ZIL & L2ARC mirrored

Ethereal_Dragon is offline  
Old 03-04-2006, 06:15 AM   #3 (permalink)
Ultra Techie
Join Date: Dec 2005
Posts: 512

I had the same problem with mine and it turned out to be a faulty drive. It would read from a cd/dvd fine but when I came to burning it, it wouldn't burn at all and I was getting burn failed messages all the time. But luckily I bought my machine from a good company and I phoned them up and they sent me out a new drive straight away. I installed the new one and everything worked fine. Can you try another burner? then you'll know wether it's a faulty drive or problems like Ethereal_Dragon said.

Life is too important to be taken seriously - Oscar Wilde
Metr01973 is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off

Our Communities

Our communities encompass many different hobbies and interests, but each one is built on friendly, intelligent membership.

» More about our Communities

Automotive Communities

Our Automotive communities encompass many different makes and models. From U.S. domestics to European Saloons.

» More about our Automotive Communities

Marine Communities

Our Marine websites focus on Cruising and Sailing Vessels, including forums and the largest cruising Wiki project on the web today.

» More about our Marine Communities

Copyright 2002-2015 Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 04:09 AM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2016, vBulletin Solutions, Inc.