Dell Insprion 1100 issues. - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > Hardware Repairs and Troubleshooting
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 04-12-2008, 11:15 AM   #1 (permalink)
TF's First Dry Ice User!
 
Peter.Cort's Avatar
 
Join Date: Jul 2007
Location: Boston, MA
Posts: 5,018
Default Dell Insprion 1100 issues.

hey we've got this laptop at work that has some issues. first off, we did a complete format of the hdd, its also a new hdd for the laptop, and we did a format and installed xp home on it. when it boots up it says which os would you like to boot to and it gives the option of xp home or media center. also when i went to reinstall thinking someone didn't do a complete format on it, media center didn't show up as a recognized os on the windows install screen when it looks for os's to repair.

secondly the ethernet drivers worked on a first install of xp, then i reinstalled xp and the ethernet drivers don't work, so I went ahead and ran a full diag on it, and the only thing that failed on the diag test was a keyboard controller test. could this be part of a bigger problem?

-peter
__________________

__________________
A notice to EVERYONE who has posted here with a computer problem, I highly encourage you to keep current with the forums, even if it's browsing for 10-15 minutes during lunch, or before you go to bed at night. There are many things that you can learn and apply to future issues. My goal is to help people get to a point where they can use their own knowledge to help themselves, and others.

Also please use the search button. You've got a 50/50 chance that someone's asked your question and we've answered it.
Peter.Cort is offline  
Old 04-12-2008, 02:14 PM   #2 (permalink)

Triforcer
 
Baez's Avatar
 
Join Date: Sep 2005
Location: Toronto, Canada
Posts: 6,987
Default Re: Dell Insprion 1100 issues.

For your first problem just use a program to zero all the data on the drive. It shouldn't see anything after that.

Have you tried more than one driver for the ethernet? Sometimes the new ones don't work too well. If the keyboard failed the test it could just be that Windows didn't recognize it because it's a laptop. I'm not sure I would worry about it if it isn't doing anything screwy.
__________________

__________________


Baez is offline  
Old 04-12-2008, 02:41 PM   #3 (permalink)
TF's First Dry Ice User!
 
Peter.Cort's Avatar
 
Join Date: Jul 2007
Location: Boston, MA
Posts: 5,018
Default Re: Dell Insprion 1100 issues.

ok. well the thing here's what happened, we installed xp, installed ethernet drivers, and the drivers worked, then something happened and i was told to reinstall, then i took the same drivers for ethernet and installed them and they didn't work.
__________________
A notice to EVERYONE who has posted here with a computer problem, I highly encourage you to keep current with the forums, even if it's browsing for 10-15 minutes during lunch, or before you go to bed at night. There are many things that you can learn and apply to future issues. My goal is to help people get to a point where they can use their own knowledge to help themselves, and others.

Also please use the search button. You've got a 50/50 chance that someone's asked your question and we've answered it.
Peter.Cort is offline  
Old 04-12-2008, 04:22 PM   #4 (permalink)

Triforcer
 
Baez's Avatar
 
Join Date: Sep 2005
Location: Toronto, Canada
Posts: 6,987
Default Re: Dell Insprion 1100 issues.

Hmm. Was this on the same install of XP or the first time Media Center was installed and then you installed them again after the format?

If you're using the CD go online and get the newest ones. Also what do you mean the ethernet doesn't work? Does it say the device isn't installed? Or is it just not working even though it says the device was installed properly?
__________________


Baez is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Issues issues issues. Vista-64bit. 9600GT's in SLI. 4GB Vista problems. Oy Vey. TheOtis Hardware Repairs and Troubleshooting 2 03-24-2008 12:59 PM
Power supply issues - Dell inspiron 531 Yuffles System Upgrades 16 02-17-2008 03:59 PM
Upgrading Power Supply on DELL - Curse them. Snoobies New Systems | Building and Buying 3 02-12-2008 12:18 AM
A newbie need help: upgrading from ancient dell PuluPulu New Systems | Building and Buying 8 08-11-2007 10:45 AM
Dell to finally ship PCs with Linux Osiris Linux and Open Source 7 05-13-2007 04:54 AM



Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 12:23 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.