cd burner booting - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > Hardware Repairs and Troubleshooting
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 09-04-2005, 12:39 PM   #1 (permalink)
True Techie
 
Join Date: Jul 2005
Posts: 114
Send a message via AIM to bball100
Default cd burner booting

I know a little bit about hardware.

I have an old cd burner that I wanted to plug into my Secondary IDE controller just to have another drive in case I wanted to copy a cd and such.

I connect 4-pin power cord and the Slave IDE connection. When I power it on it goes through the POST screen fine. Then, when it gets to the "press del for setup" screen, it just flickers out and restarts.

What is causing this problem and how do I fix it?

Thanks in advance.
__________________

bball100 is offline  
Old 09-05-2005, 05:59 AM   #2 (permalink)
Lord Techie
 
Nitestick's Avatar
 
Join Date: May 2005
Location: смерти для спаме
Posts: 8,473
Default

check the jumpers. is it set to slave or is it cable select or master. i reccomend always setting your drives to master or slave manually rather than using cable select. could be a power issue
Nitestick is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 08:53 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.