This is why i never build.......... - Page 2 - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > New Systems | Building and Buying
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 11-18-2010, 10:39 AM   #11 (permalink)
Junior Techie
 
Join Date: Oct 2007
Posts: 52
Default Re: This is why i never build..........

Ok I check the RAM, box says it's 1.6V. I opened the OC utility that shows system info and the DRAM voltage is 1.48v. Sooo I am guessing this is underset and I need to bump it up to 1.6v in the BIOS?

Edit: In BIOS it was set to AUTO so I changed it to 1.59, the other option close was 1.65. However I have booted back into windows and opened my hardware monitor software and it is still showing DRAM voltage at 1.48... Any suggestions?
__________________

rjm0827 is offline  
Old 11-18-2010, 08:26 PM   #12 (permalink)
Junior Techie
 
Join Date: Oct 2007
Posts: 52
Default Re: This is why i never build..........

Anyone? I updated my BIOS to the latest version as well. I ran CPU-Z and under the "SPD" tab it has Voltage for JEDEC#1 @ 1.50V JEDEC#2 @ 1.50V and XMP-1600 @ 1.600V. Like I said, overclock utility still shows DRAM Voltage @ 1.48V.

Edit: Saw that in BIOS it was running my ram at DDR3 1333 and it's suppose to be DDR3 1600. I changed it to the correct setting and tried booting to Windows and it froze half way, now it wont do anything at all, instant lock up.

Edit again: Reset CMOS and booted back with the RAM at DDR3 1333 and somehow managed to run a 100% MemTest with 0 errors found...twice. Guess it's not the RAM. Ran CUPID HWMonitor and it's showing 1 dim @ 1.66v and the other at 1.7v. Is that ok? I hate how I am getting so many different readings...
__________________

rjm0827 is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
I5 Build on a budget...thoughts on this build? Billymac24 System Upgrades 5 11-16-2009 11:47 AM
First post - First build - HT/Media/Multi-Task Build Reco's? delirium330 New Systems | Building and Buying 60 01-12-2009 03:07 PM
Buddies thinking new build for Video Editing... Would a gaming build work ? Rakie New Systems | Building and Buying 6 01-04-2008 02:30 PM



Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 02:06 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.