Why did me drive letters get screwed? - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > New Systems | Building and Buying
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 01-06-2006, 06:34 PM   #1 (permalink)
Ultra Techie
 
Join Date: Oct 2005
Posts: 961
Default Why did me drive letters get screwed?

Ok well I got my 6800gs and decided to reformat windows with RAID 0 on 2 of my hard drives. Well I've done that now but for some reason my windows drive is now F, and my storage is c . This kind of bugs me, will it make installing stuff difficult because it tries to put in on c or do programs automaticly detect the windows drive. Is there any way to change it, i tried in drive management but there it wont let you change the windows drives letter.

edit: Also when I try and install nvidia drivers it says my hardware isnt compatable, wtf?
__________________

__________________
A+ certified.
I now am on the interweb:
www.thescurvyshack.com
Mr_Threepwood is offline  
Old 01-06-2006, 06:51 PM   #2 (permalink)
Wizard Techie
 
HAVOC's Avatar
 
Join Date: Feb 2005
Location: Milford, Connecticut
Posts: 4,218
Send a message via AIM to HAVOC Send a message via Yahoo to HAVOC
Default

Why did me drive letters get screwed?

Are you an Irishman?
__________________

HAVOC is offline  
Old 01-06-2006, 06:53 PM   #3 (permalink)
Ultra Techie
 
Join Date: Oct 2005
Posts: 961
Default

Opps typo, meant my. Anyways I think I will have to reinstall windows yet again, but why wouldnt the nvidia drivers install?
__________________
A+ certified.
I now am on the interweb:
www.thescurvyshack.com
Mr_Threepwood is offline  
Old 01-06-2006, 06:54 PM   #4 (permalink)
Super Techie
 
Join Date: Jun 2005
Posts: 405
Default

hmm, the nvidia frivers can come down to according to your sig, no nvidia hardware, an ati gfx card & intel chipset the Intel 875P Chipset to be exact so get your chipset drivers & the Ati catalyst drivers, you probably have the master slave set up incorrectly, the Primary master is almost ALWAYS C, are you running RAID through the mobo or a card? because if its a card & the storage hdd is primary master there is your solution.
__________________
The_Tobes99 is offline  
Old 01-06-2006, 07:12 PM   #5 (permalink)
Ultra Techie
 
MrZucchiniHead's Avatar
 
Join Date: Oct 2005
Posts: 915
Send a message via AIM to MrZucchiniHead
Default

Quote:
Originally posted by The_Tobes99
hmm, the nvidia frivers can come down to according to your sig, no nvidia hardware, an ati gfx card & intel chipset the Intel 875P Chipset to be exact so get your chipset drivers & the Ati catalyst drivers.
dont you read the whole post. LOL he said he got a 6800GS.

ok yeah you probably just got the master and slave mixed up like tobes said.
MrZucchiniHead is offline  
Old 01-06-2006, 07:22 PM   #6 (permalink)
Hard Gay Nahalem! Fooo!
 
NosBoost300's Avatar
 
Join Date: Nov 2005
Location: Bellflower, CA
Posts: 10,154
Send a message via AIM to NosBoost300
Default

hrm from what i heard before i think you gotta uninstall ur ati drivers first... or something of that sort
__________________
Current Build:
Intel 3770k @ 4.4 GHZ | Galaxy GTX 770 SLi | 16 GB G.Skill Sniper | ASrock z77 Extreme4
2xSamung 840pro 128GB in Raid | 2x1TB Seagate | Antec 750 Watt GamerSeries
Media Build:
Intel Core i3 3220 | Galaxy GTX 650 | 8 GB Corsair Vengeance | ASrock B75M | Samsung 840 120GB
NosBoost300 is offline  
Old 01-06-2006, 07:37 PM   #7 (permalink)
Super Techie
 
Join Date: Jun 2005
Posts: 405
Default

OK then, you probably will have to install windows again, have fun
__________________
The_Tobes99 is offline  
Old 01-06-2006, 08:03 PM   #8 (permalink)
Ultra Techie
 
Join Date: Oct 2005
Posts: 961
Default

Alright heres an update. Im reinstalling windows for a second time today this time i had to completely erase my non raided 250 gig drive. I selected to install it on my 76gb raided raptors and now for some reason it chose to format my 250 gb drive. Hopefully it will actually install it on my 76 gb drive. If it doesnt I guess I will unraid them.

Im thinking the reason it didnt detect my gfx card is because the hardware profiles wernt on the c drive because windows wasnt on the c drive. Hopefully that fixes it.


How bad is it for hard drives to be formatted repeatedly, I know it has to read and write to every sector so is this really killing my drives?


I'll change the sig when I get windows working, right now im on someone elses computer.
__________________
A+ certified.
I now am on the interweb:
www.thescurvyshack.com
Mr_Threepwood is offline  
Old 01-06-2006, 09:05 PM   #9 (permalink)
Ultra Techie
 
Join Date: Oct 2005
Posts: 961
Default

Ok the problem forsure now is that it wont let me install windows on the RAIDed drives. When i select it it forces me to partition the other one for some reason and then proceeds to install windows on it. Why cant I intall windows on the raided drives?

It says the master boot record is on the 250 gb drive or something, how do I force it to install windows on the other ones?
__________________
A+ certified.
I now am on the interweb:
www.thescurvyshack.com
Mr_Threepwood is offline  
Old 01-06-2006, 09:29 PM   #10 (permalink)
Ultra Techie
 
Join Date: Oct 2005
Posts: 961
Default

All right this is truely a retarded problem that has to do with stupid software somewhere. Once I unplugged the 250gb ******* the windows installation went fine and it didnt complain about no MBR. Now the question is how do i go about getting that 250gb in? If I just plug it in will I be ok or will it potentially cause damage to my other installation of windows. How does it know what drive is the main drive with windows on it, and how do I set my 250gb drive to not be that.
__________________

__________________
A+ certified.
I now am on the interweb:
www.thescurvyshack.com
Mr_Threepwood is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 03:10 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.