Noob builder, help with parts - Page 2 - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > New Systems | Building and Buying
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 08-31-2006, 07:36 PM   #11 (permalink)
True Techie
 
Join Date: Jan 2006
Posts: 144
Default

well its in his budget to get 1 gig not 2 (i agree with you on throwing out the 2x512 stuff, happened to me lol, but someone gets free ram and isnt' making that person happy all that matters?) but always get a pineapple to eat when you are building your comp
__________________

__________________
(>-.-)==>
RepuLse is offline  
Old 08-31-2006, 09:02 PM   #12 (permalink)
Monster Techie
 
Join Date: Jun 2006
Posts: 1,567
Send a message via AIM to massacreinfallx
Default

yeahthats what i said. get 1x 1gb stick.

but what are you talking about get a pineapple to eat...
__________________

massacreinfallx is offline  
Old 09-01-2006, 01:33 AM   #13 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Aug 2006
Posts: 6
Default

Thanks for all the great input. What kind of a pc could I build for around $500-$550. Could a setup around that price range still be relatively fast and play the games I mentioned in my first post pretty well.
Krame is offline  
Old 09-01-2006, 03:36 AM   #14 (permalink)
Ultra Techie
 
Join Date: Jan 2006
Posts: 559
Default

Quote:
Originally posted by massacreinfallx
well it is stupid compared to getting 2 gigs.

i dont see how you planon playing games with one gig. then when you go to upgrade your goingto have to buy ALL new stuff
I have only 1 GB of RAM, and I can play games just fine. I'm not saying he won't notice the very slight difference in performance, but you make it sound like he has no hope of playing ANY games with only 1 GB of RAM. Depending on how long it will be before he has mony to upgrade again, I'd have to agree about getting a single 1GB stick of RAM. But if the guy's not going to upgrade for a year, go with 2x512MB.

One other thing though, why is everyone reccomending DDR800, when he can get DDR2 667 for way less? DDR2 800 is not a prerequisite to run a C2d, or AM2 for that matter, system.
__________________
AMD64 X2 4400+
DFI Lanparty Ultra-D
2GB Kingston Hyper-X (2-3-2-6)
TT Big Typhoon
eVGA 7900GT KO Superclocked (650/1650)
250GB Maxtor DiamondMax SATA2 HDD
Hiper Type-R 580W SLi PSU
19" Sony Trinitron CRT
magouster is offline  
Old 09-01-2006, 12:15 PM   #15 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Aug 2006
Posts: 9
Default

Look at his budget and think about what he can get. I know C2D is fast, but money is the main issue for him. 2x512 may not be enough for a hardcore gamer, but handling MS Office and BF2 will be enough, plus you still have 2 empty memory slots, possible upgrade to 3GB (2x512Mb + 2x1Gb) for the future.
ascii_da_jun is offline  
Old 09-01-2006, 12:35 PM   #16 (permalink)
Monster Techie
 
Join Date: Jun 2006
Posts: 1,567
Send a message via AIM to massacreinfallx
Default

kay still. why in the world would you get 2x512 when you can just get 1x1gb.

dual channel isnt going to make a big diffrence.
massacreinfallx is offline  
Old 09-01-2006, 10:03 PM   #17 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Aug 2006
Posts: 6
Default

http://www.newegg.com/Product/Produc...82E16819103539
http://www.newegg.com/Product/Produc...82E16813131569
http://www.newegg.com/Product/Produc...82E16820145026
http://www.newegg.com/Product/Produc...82E16817153023
http://www.newegg.com/Product/Produc...82E16814125028
http://www.newegg.com/Product/Produc...82E16811119068
http://www.newegg.com/Product/Produc...82E16827152058

What do you guys think about this setup, will all of this work together. I know these arent the top of the line parts right now, but I'm really just trying to build a budget gaming pc. I want to start off with 512mb of memory for now and just buy another stick later. Also what hard drive do I get that will work. Can I use a sata II or does it have to be a sata 1.5 gb/s. If you have any suggestions please let me know, but I really want to stay in this price range.
Krame is offline  
Old 09-01-2006, 10:12 PM   #18 (permalink)
Ultra Techie
 
Join Date: Sep 2005
Posts: 651
Send a message via AIM to tommyboy123x
Default

more ram and dont get a thermaltake psu

if you want to game, you have to at least have 1 gig (especially for bf2/bf2142)

and thermaltake psu's just have a bad rep... dont get it just cause its cheaper, the psu is the most important part to NOT go cheap on... check out static_11's sticky
__________________

Dollar Hauler [dot] Com :)
tommyboy123x is offline  
Old 09-01-2006, 10:13 PM   #19 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Aug 2006
Posts: 6
Default

Ok, cool. What brand psu is good? And for the ram, I'll stick with this for now and get another stick later.
Krame is offline  
Old 09-02-2006, 02:45 PM   #20 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Aug 2006
Posts: 6
Default

Anymore suggestions?

Is this a good psu, http://www.newegg.com/Product/Produc...82E16817103459

And does anyone know any good hard drives that will work.
__________________

Krame is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 05:54 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.