Mobo + CPU - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > New Systems | Building and Buying
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 04-25-2006, 05:21 PM   #1 (permalink)
True Techie
 
Join Date: Apr 2006
Posts: 197
Default Mobo + CPU

Friends have suggested I purchase a barebone instead of a Mobo and CPU seperate, since this is my first build I am consulting this on here. Is it true that it is hard to install the CPU into the Mobo and if done improper it can damage the CPU? Is it hard to do this because I really dont want to mess up the CPU lol, that would hurt.
__________________

KlNGPlN is offline  
Old 04-25-2006, 05:40 PM   #2 (permalink)
Ultra Techie
 
Join Date: Dec 2005
Posts: 823
Default

ha, no the cpu, pretty much along with all componest is **** easy to install.........place it on, and push down the clip, seriouly you cant go wrong
__________________

harry18 is offline  
Old 04-25-2006, 05:41 PM   #3 (permalink)
Ultra Techie
 
Join Date: Jul 2004
Posts: 769
Default

just be careful when installing it. they have instructions in the box, and i think amd has a "how to" video on there website.
compy is offline  
Old 04-25-2006, 05:46 PM   #4 (permalink)
Ultra Techie
 
Join Date: Dec 2005
Posts: 738
Default

Yea they can actually handle alot of force on them. I know I used to think you had to be real careful not to touch anything and you had to use like gloves while be super precise. But really even a monkey can install a cpu. Alls you gotta do is clip it in and make sure its on tight.
__________________
AMD Athlon 64 3500+ @2.6 ghz
Arctic Cooling Freezer 64 Pro
2gb Corsair XMS DDR400 RAM
ATI Radeon x1950xt
MSI RD480 Neo2 Crossfire Mobo
Western Digital 160gb SATA HDD
Fortron 450 watt PSU
KINGWIN SK-523BKP Case
Logitech MX518 Gaming Mouse
NeedAcpu is offline  
Old 04-25-2006, 07:00 PM   #5 (permalink)
Banned
 
Join Date: Feb 2006
Posts: 2,130
Default

i dun see how its hard to install a CPU........who told u that?..................weirdos.....
john3 is offline  
Old 04-25-2006, 10:20 PM   #6 (permalink)
True Techie
 
Join Date: Apr 2006
Posts: 197
Default

phew... thats good news. I didnt think it was hard but since I heard it from someone I thought I double check, but thats good im sure if a monkey can install it I should have no problems and that AMD website with the video is going to help alot

thanks everyone for your input.
__________________
<font face="Symbol">™</font> 175 Opertan CPU
<font face="Symbol">™</font> WD Raptor 150gB
<font face="Symbol">™</font> WD Caviar 750gB
<font face="Symbol">™</font> OCZ DDR500 Plat 2gB
<font face="Symbol">™</font> DFI Lanparty nF4
<font face="Symbol">™</font> eVga 7950GT KO
<font face="Symbol">™</font> OCZ GamexStream 700w
<font face="Symbol">™</font> Big Typhoon Cooling
KlNGPlN is offline  
Old 04-25-2006, 10:42 PM   #7 (permalink)
Master Techie
 
reggie_da_man's Avatar
 
Join Date: Feb 2005
Posts: 2,567
Default

Unless...your dumber than a monkey
__________________

reggie_da_man is offline  
Old 04-25-2006, 10:45 PM   #8 (permalink)
Banned
 
Join Date: Feb 2006
Posts: 2,130
Default

can u gimme the link for the video, i cant find it.
john3 is offline  
Old 04-25-2006, 10:58 PM   #9 (permalink)
True Techie
 
Join Date: Apr 2006
Posts: 197
Default

they mentioned it was on the amb website? i wouldnt know, anyone know where to find the video?
__________________
<font face="Symbol">™</font> 175 Opertan CPU
<font face="Symbol">™</font> WD Raptor 150gB
<font face="Symbol">™</font> WD Caviar 750gB
<font face="Symbol">™</font> OCZ DDR500 Plat 2gB
<font face="Symbol">™</font> DFI Lanparty nF4
<font face="Symbol">™</font> eVga 7950GT KO
<font face="Symbol">™</font> OCZ GamexStream 700w
<font face="Symbol">™</font> Big Typhoon Cooling
KlNGPlN is offline  
Old 04-25-2006, 11:06 PM   #10 (permalink)
Junior Techie
 
Join Date: Mar 2006
Posts: 84
Default

Here is the link to the AMD, "Reseller Install video":

http://www.amd.com/us-en/Processors/...5E6678,00.html
__________________

__________________
- COOLER MASTER Wave Master TAC-T01-E1C Silver Case
- DFI LanpartyUT nF4 Ultra-D (BIOS = latest)
- AMD Athlon 64 X2 4800+ Toledo 1GHz HT 2 x 1MB L2 Cache
- OCZ 2GB (2 X 1024) DDR (500) PC-4000 EL Gold Gamer Ext. XTC (OCZ5002048ELGEGXT-K)
- OCZ PowerStream OCZ520ADJSLI ATX, BTX, EPS12V 520W
- XFX Geforce 7900 GTX 512MB (665/1630)
- HITACHI Deskstar 7K80 80GB 3.5\" SATA 3.0Gb/s x 2 (RAID)
old_geekster50 is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 02:53 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.