I KNOW, I KNOW......but i still need gaming computer help - Page 4 - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > New Systems | Building and Buying
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 05-10-2006, 07:25 PM   #31 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: May 2006
Posts: 9
Default

In that case, you should just stick to DDR 400. I do not see the point in purchasing DDR 500 for more when your motherboard can only support up to DDR 400.

The only difference between:

http://www.newegg.com/Product/Produ...N82E16820231039

and

http://www.newegg.com/Product/Produ...N82E16820231047

is basically the heat shield. Your paying a $1 more to get the heat shield.

Thats the only difference I can point out.
__________________

LouisR168 is offline  
Old 05-10-2006, 09:47 PM   #32 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: May 2006
Posts: 11
Default

thx for the help
__________________

The Fox is offline  
Old 05-10-2006, 10:36 PM   #33 (permalink)
Ultra Techie
 
Join Date: Jan 2006
Posts: 566
Send a message via AIM to reckliss
Default

no it means you change the settings in the bios when you first connect your comp it will be run at that speed just overclock your cpu a little and get it to 250*9 or whatever it is go with the DDR500
reckliss is offline  
Old 05-10-2006, 11:01 PM   #34 (permalink)
Master Techie
 
Join Date: Feb 2006
Posts: 2,992
Default

Quote:
Originally posted by LouisR168
In that case, you should just stick to DDR 400. I do not see the point in purchasing DDR 500 for more when your motherboard can only support up to DDR 400
WAMP! THANK YOU FOR PLAYING



Your motherboard Automaticly downs it to DDR400=pc3200, and DDR500 ram is a big plus in OC'ing..

Its up to him, personally Id go with the DDR500...but thats just me
__________________



May the wind always be at your back and the sun upon your face, and may the winds of destiny carry you aloft to dance with the stars
Lord AnthraX is offline  
Old 05-10-2006, 11:03 PM   #35 (permalink)
Ultra Techie
 
Join Date: May 2005
Posts: 543
Default

depends on if he wants to oc
__________________
3200+ A64 skt 754
ASUS K8N4-E Deluxe
2x 512mb corsair value
X1800XL 512mb@X1800XT
2x 80g WD SATA
X-FI Platinum
Antec P180b
Running is offline  
Old 05-11-2006, 07:34 AM   #36 (permalink)
Ultra Techie
 
Join Date: Apr 2006
Posts: 996
Default

lol, thanks i recalled some problem of compitability with ddr 400 mobo and ddr 500 sticks.. but i guess its not as crucial as i figured Sorry for making a confusion, still you should go with what you'r mobo is built for, unless you are planning to massivly overclock....
Yoad is offline  
Old 05-11-2006, 07:52 AM   #37 (permalink)
Banned
 
Join Date: Feb 2006
Posts: 2,130
Default

dude, DO NOT GO WITH THE DDR400, seeing as how ur getting a 3800+, you will definitely need to overclock soon. and the DDR 500 is the best for overclocking. it gives u alot of headroom to overclock ur CPU FSB without having to worry about the ram. so lets say ur multiplier is at 11 * 50Mhz=550Mhz, that means u can get ur cpu to 2.55GHz without having to touch your ram.
__________________

john3 is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 12:39 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.