Help me rebuild my Gaming Rig. - Page 11 - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > New Systems | Building and Buying
Click Here to Login
Reply
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 03-20-2015, 09:28 PM   #101 (permalink)
Junior Techie
 
Vinny Vite Vichy's Avatar
 
Join Date: Feb 2015
Location: Canada eh?
Posts: 84
Default Re: Help me rebuild my Gaming Rig.

I put in my windows 7 disk and am trying to instal that on it.
__________________

Vinny Vite Vichy is offline   Reply With Quote
Old 03-20-2015, 09:33 PM   #102 (permalink)
Monster Techie
 
Dauntae's Avatar
 
Join Date: Jul 2008
Location: USA
Posts: 1,814
Default Re: Help me rebuild my Gaming Rig.

Looks like you got through the learning curve so far, Better to be overly Careful than not enough. Just think, How much pride you'll have once you have it all up and running.
__________________

__________________
New system
NZXT Tempest 410 - I5-4670K - Asus Z87-Plus - SeaSonic SS-750KM3 80 PLUS GOLD Certified Full Modular PS
GPU MSI GTX 970 Gaming 4G - CORSAIR Vengeance Pro 16GB 1600 (2x8gig) - SAMSUNG 840 EVO 250 -Seagate Barracuda 3-TB

Antec 200 - I7-920 - ASUS P6T - Corsair TX650 it's old but still kicking like a mule
2-EVGA GTX 470 in SLI- ocz vertex 3 SSD 128 gig
Seagate Barracuda 1-TB - OCZ DDR3-1600 12 gigs 3x2
Keeps Me Happy :lol:

If I've been helpful, Please rep me
Dauntae is offline   Reply With Quote
Old 03-20-2015, 09:45 PM   #103 (permalink)
Build Guru
 
PP Mguire's Avatar
 
Join Date: Dec 2004
Location: Fort Worth, Texas
Posts: 28,315
Default Re: Help me rebuild my Gaming Rig.

Looks to me like it's already running
__________________
"Resolution is just a number." #Ubisoft
Origin/Steam = PP_Mguire Twitch = pp_mguire Instagram = ppmguire PSN = PP_Mguire

Access to my Plex PM me.
PP Mguire is offline   Reply With Quote
Old 03-20-2015, 09:54 PM   #104 (permalink)
Junior Techie
 
Vinny Vite Vichy's Avatar
 
Join Date: Feb 2015
Location: Canada eh?
Posts: 84
Default Re: Help me rebuild my Gaming Rig.

Quote:
Originally Posted by Dauntae View Post
Looks like you got through the learning curve so far, Better to be overly Careful than not enough. Just think, How much pride you'll have once you have it all up and running.

Oh exactly, that's the main reason why I'm doing this. I'm not the smartest guy by any means. And i want the satisfaction of doing this all myself. It's a lot of fun.

Quote:
Originally Posted by PP Mguire View Post
Looks to me like it's already running

Widows 7? Or the computer itself? Because I got it running. But I'm not quiet sure where to go from here. I don't want to start fiddling around. Changing things, I just want to boot.

And when I start with the windows disk in, it starts, goes to is installation. Asks if I want to install a new copy and to choose a driver. Or repair my old copy.

Kinda confused but I'm sure I could google it.

Although I have a feeling my HD isn't Beeing detected. Because when I click on "sata information" it says they are all empty except my dvd writer.
ImageUploadedByTech-Forums1426902893.452411.jpg

Hmmm.... If anyone can help while I trial and error and Google?
Vinny Vite Vichy is offline   Reply With Quote
Old 03-20-2015, 10:15 PM   #105 (permalink)
Private Joker
 
carnageX's Avatar
 
Join Date: Feb 2007
Location: South Dakota
Posts: 24,516
Default Re: Help me rebuild my Gaming Rig.

If you're installing onto a new HDD, you'll choose the "new copy" option.

Do you have both the power + data cables connected?
__________________
Laptop: MSI GT70 2OC-059us | i7-4700MQ | 16GB | GTX 770m | 500GB SSD / 750GB HDD | 17.3" | Win10 Pro
Desktop: 4690k | 12GB g.Skill RipJaws | GTX 970 | 520hx | Z87X-UD4H | Corsair Vengeance C70 | Corsair H110 | Acer 25" | Acer 22" | Win10
Mobile: Samsung Galaxy Note 5


If I help you, or you just like what I said, rep me by clicking the under my post
carnageX is offline   Reply With Quote
Old 03-20-2015, 11:23 PM   #106 (permalink)
Junior Techie
 
Vinny Vite Vichy's Avatar
 
Join Date: Feb 2015
Location: Canada eh?
Posts: 84
Default Re: Help me rebuild my Gaming Rig.

Quote:
Originally Posted by carnageX View Post
If you're installing onto a new HDD, you'll choose the "new copy" option.

Do you have both the power + data cables connected?

On the HDD?

No just the sata cable. I thought that's all that was connected when I tried before.
Vinny Vite Vichy is offline   Reply With Quote
Old 03-20-2015, 11:27 PM   #107 (permalink)
Private Joker
 
carnageX's Avatar
 
Join Date: Feb 2007
Location: South Dakota
Posts: 24,516
Default Re: Help me rebuild my Gaming Rig.

Quote:
Originally Posted by Vinny Vite Vichy View Post
On the HDD?

No just the sata cable. I thought that's all that was connected when I tried before.
You need power and data connected.

Power is the longer L-shaped connector, and data is the shorter L-shaped connector.

__________________
Laptop: MSI GT70 2OC-059us | i7-4700MQ | 16GB | GTX 770m | 500GB SSD / 750GB HDD | 17.3" | Win10 Pro
Desktop: 4690k | 12GB g.Skill RipJaws | GTX 970 | 520hx | Z87X-UD4H | Corsair Vengeance C70 | Corsair H110 | Acer 25" | Acer 22" | Win10
Mobile: Samsung Galaxy Note 5


If I help you, or you just like what I said, rep me by clicking the under my post
carnageX is offline   Reply With Quote
Old 03-21-2015, 01:49 AM   #108 (permalink)
Junior Techie
 
Vinny Vite Vichy's Avatar
 
Join Date: Feb 2015
Location: Canada eh?
Posts: 84
Default Help me rebuild my Gaming Rig.

Quote:
Originally Posted by carnageX View Post
You need power and data connected.



Power is the longer L-shaped connector, and data is the shorter L-shaped connector.




You saved me thank you.
Stupid oversight. Same with the cpu power. Those steps I wasn't aware of.

Things have went well, although im trying to reinstall Windows on the hard drive. It keeps asking to start windows normally or repair. When I repair I wait and it comes back saying it couldn't fix it. And send a report.
And if I try starting, it does a quick blue screen flash and restarts.

Might need a new hard drive?
Vinny Vite Vichy is offline   Reply With Quote
Old 03-21-2015, 09:43 AM   #109 (permalink)
Build Guru
 
PP Mguire's Avatar
 
Join Date: Dec 2004
Location: Fort Worth, Texas
Posts: 28,315
Default Re: Help me rebuild my Gaming Rig.

No you need to boot to the Windows DVD again and during setup instead of "upgrade" chose the bottom option custom. If this drive doesn't have any info on it you want then delete all partitions and then click new. It'll ask about making a system partition, say yes. Continue installing Windows.
__________________
"Resolution is just a number." #Ubisoft
Origin/Steam = PP_Mguire Twitch = pp_mguire Instagram = ppmguire PSN = PP_Mguire

Access to my Plex PM me.
PP Mguire is offline   Reply With Quote
Old 03-21-2015, 11:12 AM   #110 (permalink)
Junior Techie
 
Vinny Vite Vichy's Avatar
 
Join Date: Feb 2015
Location: Canada eh?
Posts: 84
Default Help me rebuild my Gaming Rig.

Quote:
Originally Posted by PP Mguire View Post
No you need to boot to the Windows DVD again and during setup instead of "upgrade" chose the bottom option custom. If this drive doesn't have any info on it you want then delete all partitions and then click new. It'll ask about making a system partition, say yes. Continue installing Windows.

Amazing. Again thank you.
It's done. I've built my first computer, rebuilt from my first computer.

I'm having trouble connecting to the Internet tho and its stumping me.

I'm getting this msg while trouble shooting:
ImageUploadedByTech-Forums1426950532.025098.jpg
But I'm trying to connect the cable from the bell modem straight to the computer like I did with my old one. I never used a wireless adapter or any other kind.

Do I need some sort of driver?

ImageUploadedByTech-Forums1426950646.261487.jpgImageUploadedByTech-Forums1426950721.117854.jpg
__________________

Vinny Vite Vichy is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Help me build/rebuild! Avioz System Upgrades 1 10-07-2010 12:45 AM
rebuilding current rig - server/gaming rig.. help? anime_dude07 New Systems | Building and Buying 0 03-30-2009 11:12 AM
Upgrading my audio production rig.. rebuild! jaykai New Systems | Building and Buying 6 05-04-2007 05:52 PM
help problems after rebuild. blkchevyz Monitors, Printers and Peripherals 8 07-21-2004 02:47 PM
rebuild w/ P4 now, or wait for 64 bit? regeisle Monitors, Printers and Peripherals 2 10-30-2003 11:52 AM



Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 04:30 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.