Help with 2 dvd drives... - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > New Systems | Building and Buying
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 09-29-2006, 02:32 AM   #1 (permalink)
True Techie
 
Join Date: Aug 2006
Posts: 226
Default Help with 2 dvd drives...

When I try to put another dvd drive in it doesnt get pass windows boot screen? (except for once, but there were no dvd/cd roms found?)

both the drives are the same samsung models. I even went into bios and try to auto detect the 2nd drive, but it didnt.

Also when I power my computer up I see the lights running on both drives?
__________________

__________________
AMD X2 4200 + Zalman 9500
Asus A8R32 MVP Deluxe Motherboard
eVga 7900Gt Ko + Vf700 @ 600/1620
SB X-Fi XtremeMusic + Klipsch PM 5.1
Thermaltake ToughPower 750w Modular
Seagate Barracude SataIII 250Gb
Samsung/Lite On Dvd/Cd RW
NEC 20WMGX 20\'1 WideScreen
Logitech G15
Logitech Mx518
ThermalTake Tsunami Case

http://s141.photobucket.com/albums/r58/lvlarvin/
Jayvon is offline  
Old 09-29-2006, 02:34 AM   #2 (permalink)
True Techie
 
Join Date: May 2006
Posts: 223
Default

Do you know anything about the jumpers on the dvd drives?

one needs to be master, and the other slave...thats my guess.
__________________

__________________
i5 3570k (OC to 4.2 mhz)
Geforce 650 Ti Boost 2gb
16 MB RAM
Windows 7
Da11en47 is offline  
Old 09-29-2006, 03:03 AM   #3 (permalink)
True Techie
 
Join Date: Aug 2006
Posts: 226
Default

Yea the first jumper went to the first drive and the second plug on the jumper went to the second drive.
__________________
AMD X2 4200 + Zalman 9500
Asus A8R32 MVP Deluxe Motherboard
eVga 7900Gt Ko + Vf700 @ 600/1620
SB X-Fi XtremeMusic + Klipsch PM 5.1
Thermaltake ToughPower 750w Modular
Seagate Barracude SataIII 250Gb
Samsung/Lite On Dvd/Cd RW
NEC 20WMGX 20\'1 WideScreen
Logitech G15
Logitech Mx518
ThermalTake Tsunami Case

http://s141.photobucket.com/albums/r58/lvlarvin/
Jayvon is offline  
Old 09-29-2006, 12:23 PM   #4 (permalink)
Junior Techie
 
Join Date: Apr 2006
Posts: 59
Send a message via AIM to eminemshow3677
Default

JUMPER not the IDE cable. Jumpers are the little things that are on those tiny metal posts and you need to set those or it isn't going to recognize them.
__________________

Abit AT8 32X
BenQ DW1655LS DVD+/- RW
AMD X2 3800+
2 GB Corsair XMS Ram
300 Gb Maxtor Diamondmax
BFG 7600GT OC
Logisys Wireless Card
17\" Nec Flat Panel(Awesome)
Zalman 9500
Asus Dvd-Rom
OCZ Modstream 520W
eminemshow3677 is offline  
Old 09-29-2006, 12:37 PM   #5 (permalink)
Banned
 
Join Date: Sep 2005
Posts: 5,191
Default

Wow, there are no good pictures of jumpers on Google. Shocking.
The General is offline  
Old 09-29-2006, 01:22 PM   #6 (permalink)
True Techie
 
Join Date: Aug 2006
Posts: 226
Default

Oh sorry guys Im a noob at this. Do I need to go out and buy jumper cables, because my dvd writer only came with a cd to install the drivers?

Or are there jumper cables on the PSU?
__________________
AMD X2 4200 + Zalman 9500
Asus A8R32 MVP Deluxe Motherboard
eVga 7900Gt Ko + Vf700 @ 600/1620
SB X-Fi XtremeMusic + Klipsch PM 5.1
Thermaltake ToughPower 750w Modular
Seagate Barracude SataIII 250Gb
Samsung/Lite On Dvd/Cd RW
NEC 20WMGX 20\'1 WideScreen
Logitech G15
Logitech Mx518
ThermalTake Tsunami Case

http://s141.photobucket.com/albums/r58/lvlarvin/
Jayvon is offline  
Old 09-29-2006, 01:35 PM   #7 (permalink)
Banned
 
Join Date: Sep 2005
Posts: 5,191
Default

No, read the manual that came with the thing. A jumper is a little plastic thing that goes on two pins, it is used for settings and things like that, CD-ROM drives have them to set the cable configuration, you need to set them the right way or the drives will not be detected by the BIOS.
The General is offline  
Old 09-29-2006, 01:36 PM   #8 (permalink)
True Techie
 
Join Date: May 2006
Posts: 223
Default

Im very suprised you dont know what jumpers are. Anyways they are on the back of your drives, Master, Slave, etc. Look on the back.

I found this Link

http://en.wikipedia.org/wiki/Jumper_%28computing%29
__________________
i5 3570k (OC to 4.2 mhz)
Geforce 650 Ti Boost 2gb
16 MB RAM
Windows 7
Da11en47 is offline  
Old 09-30-2006, 02:11 AM   #9 (permalink)
True Techie
 
Join Date: Aug 2006
Posts: 226
Default

So where do I get one of these pins? It never came with the drive. Also does it go on the back of the drive or on the master/slave cable?
__________________
AMD X2 4200 + Zalman 9500
Asus A8R32 MVP Deluxe Motherboard
eVga 7900Gt Ko + Vf700 @ 600/1620
SB X-Fi XtremeMusic + Klipsch PM 5.1
Thermaltake ToughPower 750w Modular
Seagate Barracude SataIII 250Gb
Samsung/Lite On Dvd/Cd RW
NEC 20WMGX 20\'1 WideScreen
Logitech G15
Logitech Mx518
ThermalTake Tsunami Case

http://s141.photobucket.com/albums/r58/lvlarvin/
Jayvon is offline  
Old 10-01-2006, 01:16 AM   #10 (permalink)
True Techie
 
Join Date: Aug 2006
Posts: 226
Default

bump
__________________

__________________
AMD X2 4200 + Zalman 9500
Asus A8R32 MVP Deluxe Motherboard
eVga 7900Gt Ko + Vf700 @ 600/1620
SB X-Fi XtremeMusic + Klipsch PM 5.1
Thermaltake ToughPower 750w Modular
Seagate Barracude SataIII 250Gb
Samsung/Lite On Dvd/Cd RW
NEC 20WMGX 20\'1 WideScreen
Logitech G15
Logitech Mx518
ThermalTake Tsunami Case

http://s141.photobucket.com/albums/r58/lvlarvin/
Jayvon is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 07:03 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.