First ever build - Page 2 - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > New Systems | Building and Buying
Click Here to Login
Reply
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 05-03-2013, 02:08 AM   #11 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: May 2013
Location: New York
Posts: 19
Default Re: First ever build

I don't know how to do that. I'm very new to all this
__________________

Jesusshutt is offline   Reply With Quote
Old 05-03-2013, 02:24 AM   #12 (permalink)
True Techie
 
Jayteescout's Avatar
 
Join Date: Apr 2013
Location: California
Posts: 145
Default Re: First ever build

That's alright, all you do is hold a screwdriver to the two power pins on your motherboard for just a second, it does the same thing as if you were pressing the power button.

Here are the pins location on your board:

http://i.imgur.com/IP1GS7A.png

Go to the 14 minute mark of this video to see exactly how to do it:

__________________

Jayteescout is offline   Reply With Quote
Old 05-03-2013, 02:36 AM   #13 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: May 2013
Location: New York
Posts: 19
Default Re: First ever build

Just did it and nothing happened still
Jesusshutt is offline   Reply With Quote
Old 05-03-2013, 02:44 AM   #14 (permalink)
True Techie
 
Jayteescout's Avatar
 
Join Date: Apr 2013
Location: California
Posts: 145
Default Re: First ever build

Hmm :/ I assume you double checked your power connections, if not do that. That's about all I got, sorry But someone more knowledgeable may be able to help you out further.

I know this probably is the last thing you want to hear but you could also try contacting Asus and see if you can get it replaced. There is a 2% chance that you happened upon a defective product.

Also, regardless of how much or how little you may know about building a computer, I'd recommend watching the 3 part series of how to build a computer that I linked above (at least the 2nd part), it contains just about everything you need to know about building a computer.
Jayteescout is offline   Reply With Quote
Old 05-03-2013, 02:51 AM   #15 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: May 2013
Location: New York
Posts: 19
Default Re: First ever build

Thanks for the help, I appreciate it. I'll watch the videos and do it all over again since nothing else has worked
Jesusshutt is offline   Reply With Quote
Old 05-03-2013, 02:55 AM   #16 (permalink)
True Techie
 
Jayteescout's Avatar
 
Join Date: Apr 2013
Location: California
Posts: 145
Default Re: First ever build

Quote:
Originally Posted by Jesusshutt View Post
Thanks for the help, I appreciate it. I'll watch the videos and do it all over again since nothing else has worked
Alright, come back to the forums if you have any other questions.
Jayteescout is offline   Reply With Quote
Old 05-03-2013, 02:56 AM   #17 (permalink)
Build Guru
 
PP Mguire's Avatar
 
Join Date: Dec 2004
Location: Fort Worth, Texas
Posts: 28,310
Default

Still need hardware details. Take the board out of the case and place it on your motherboard box. Take all cards off and leave only one ram stick plugged in. Leave drives unplugged. Try to turn on your PC then. If it turns on and stays on then plug everything back in one piece at a time. If it all works it's your case. Make sure the stand offs and screwed in properly.
__________________
"Resolution is just a number." #Ubisoft
Origin/Steam = PP_Mguire Twitch = pp_mguire Instagram = ppmguire PSN = PP_Mguire

Access to my Plex PM me.
PP Mguire is offline   Reply With Quote
Old 05-03-2013, 03:23 AM   #18 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: May 2013
Location: New York
Posts: 19
Default Re: First ever build

Should I plug everything back in while its off or while its on? I may try this, just wanna see exactly what to do
Jesusshutt is offline   Reply With Quote
Old 05-03-2013, 03:31 AM   #19 (permalink)
Build Guru
 
PP Mguire's Avatar
 
Join Date: Dec 2004
Location: Fort Worth, Texas
Posts: 28,310
Default

Quote:
Originally Posted by Jesusshutt View Post
Should I plug everything back in while its off or while its on? I may try this, just wanna see exactly what to do
Do not plug in or unplug anything while the PC is on.
__________________
"Resolution is just a number." #Ubisoft
Origin/Steam = PP_Mguire Twitch = pp_mguire Instagram = ppmguire PSN = PP_Mguire

Access to my Plex PM me.
PP Mguire is offline   Reply With Quote
Old 05-03-2013, 03:57 AM   #20 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: May 2013
Location: New York
Posts: 19
Default Re: First ever build

Just did what you said and still nothing, just the green board light. I have the processor, processor fan and one ram stick plugged in
__________________

Jesusshutt is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 10:04 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.