DX10+Vista Questions - Page 2 - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > New Systems | Building and Buying
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 10-02-2007, 01:34 AM   #11 (permalink)
Master Techie
 
Join Date: Sep 2007
Location: NB, Canada
Posts: 2,215
Send a message via MSN to Akubane
Default Re: DX10+Vista Questions

ah cool. my eyes wouldnt even be able to detect a 5fps loss so i guess its no big deal for me.

i dont think id pay the extra 100$ for ultimate. I don't really use any of the features. I just got it instead of hoem premium cause home premium has known issues with an online game i play. So I didn't want the hassle.
__________________

Akubane is offline  
Old 10-02-2007, 09:24 PM   #12 (permalink)
MetalHead Techie
 
Join Date: Jun 2007
Location: Minnesota
Posts: 2,912
Default Re: DX10+Vista Questions

i bet i could "aquire" that desktop moving thing
but wouldn't that just increase lag?
__________________

__________________
Proc Intel 2500k
Video XFX 6950 1Gb
Display 22'' Monitor Chemei 5ms RT, 800:1 CR
Mobo Biostar Z68A+
Mem 4 gb PNY DDR3 1600
Case afk
Sound Logitech z-5300e 5.1 + Razer Orca's + Creative Soundblaster Audigy SE
PSU Corsair 520hx
OS Windows 7 64-bit
Cooling Corsair H60 Liquid Cooling
HDD Hitachi 1Tb
Invisible is offline  
Old 10-02-2007, 09:26 PM   #13 (permalink)
cuPWNED
 
commandercup's Avatar
 
Join Date: Aug 2007
Location: N.VA
Posts: 1,465
Send a message via AIM to commandercup Send a message via MSN to commandercup
Default Re: DX10+Vista Questions

Quote:
Originally Posted by Akubane View Post
ah cool. my eyes wouldnt even be able to detect a 5fps loss so i guess its no big deal for me.

i dont think id pay the extra 100$ for ultimate. I don't really use any of the features. I just got it instead of hoem premium cause home premium has known issues with an online game i play. So I didn't want the hassle.
actually your eyes will detect a 5 fps loss if its below 60 fps (or if you have super eyes, 70 or so)
__________________
Q9300 - HD 4870 - 4GB Crucial Ballistix Tracers - 1TB Samsung Spinpoint F1 - Corsair 650TX - Foxconn P45A-S
commandercup is offline  
Old 10-02-2007, 11:37 PM   #14 (permalink)
Master Techie
 
eyeCpc's Avatar
 
Join Date: Apr 2007
Posts: 2,074
Default Re: DX10+Vista Questions

From what has been seen here lately Vista is actually outperforming XP in a variety of ways. If you saw the driver update hassles seen with one Creative model sound card just replaced you would see how even support is geared for Vista with the web updater3 for Vista appearing when already having selected XP as the version of Windows.

Some 6-7yr. old games are actually running smoother and seeing far less problems in Vista. And finally ATI released a patch for their Catalyst 7.9 that fixed color management problems in Vista and constant crash to desktop problems even with Steam games in XP.

The standby method of preloading the most used apps is what many think of as Vista using more memory. The basic OS does use a little more since Vista does have a few more items loading at boot then XP sees. Far better drive tools however over the XP installer. Plus memtest is now an option seen on the first startup screen. That's a Linux tool there.
eyeCpc is offline  
Old 10-02-2007, 11:44 PM   #15 (permalink)
Renowned Budgeting Master
 
Join Date: Nov 2006
Location: Uniontown, PA
Posts: 4,153
Send a message via AIM to Sora
Default Re: DX10+Vista Questions

Quote:
Originally Posted by Akubane View Post
ah cool. my eyes wouldnt even be able to detect a 5fps loss so i guess its no big deal for me.

i dont think id pay the extra 100$ for ultimate. I don't really use any of the features. I just got it instead of hoem premium cause home premium has known issues with an online game i play. So I didn't want the hassle.
Does this look like 5 FPS on average?

Vista Game Performance: Vista vs. XP and ATI vs. Nvidia: Call of Duty 2 Benchmark

the games vary but if you look on average...the results aren't good.
__________________
E6300 w/ Arctic Freezer Pro 7 @ 3.6ghz 1.4Vcore
Antec 900 Case
EVGA 750i FTW Mobo
4x1GB of G.skill DDR2-800
2 8800GT in SLI
22" Samsung Syncmaster
1 250GB WD and 1 Seagate 7200.10 in RAID 0
Corsair 520HX 3DMark06 Score: 13900
Sora is offline  
Old 10-03-2007, 01:40 AM   #16 (permalink)
Master Techie
 
eyeCpc's Avatar
 
Join Date: Apr 2007
Posts: 2,074
Default Re: DX10+Vista Questions

The problem there is that these games are native and wrapped around XP. For an accurate assessment you would newer games that are wrapped around Vista to see an actual comparison made. Vista is still the new Windows only recently released and in need of debugging like any previous version went through. But it's still MS Windows.
eyeCpc is offline  
Old 10-03-2007, 07:34 AM   #17 (permalink)
Techie Beyond Description
 
veg1992's Avatar
 
Join Date: Dec 2006
Posts: 19,993
Default Re: DX10+Vista Questions

Quote:
Originally Posted by Sora View Post
Does this look like 5 FPS on average?

Vista Game Performance: Vista vs. XP and ATI vs. Nvidia: Call of Duty 2 Benchmark

the games vary but if you look on average...the results aren't good.
hopefully microsoft addresses this prior to SP1
__________________
I do not accept help requests and/or deleted threads/complaints by PM, Profile or IM/Email. Just ask on the forums! Also, I do have Lockerz invites if you want them, feel free to PM me your email if you want one :0

If I help you, or you just like what I said, rep me by clicking the
or under my avatar; it helps me know that my advice actually helped you.


.. But things don't go according to plan! My Actual Rig, 2009:
veg1992 is offline  
Old 10-04-2007, 12:36 AM   #18 (permalink)
Master Techie
 
eyeCpc's Avatar
 
Join Date: Apr 2007
Posts: 2,074
Default Re: DX10+Vista Questions

That would be a big help since there's what the rest of this month left and the few days in November to wait.
eyeCpc is offline  
Old 10-04-2007, 10:15 PM   #19 (permalink)
True Techie
 
Drewser's Avatar
 
Join Date: Oct 2007
Location: Big Island-Hawaii
Posts: 115
Send a message via MSN to Drewser
Default Re: DX10+Vista Questions

Wow, $100 for texas hold'em...
Drewser is offline  
Old 10-04-2007, 11:21 PM   #20 (permalink)
Master Techie
 
eyeCpc's Avatar
 
Join Date: Apr 2007
Posts: 2,074
Default Re: DX10+Vista Questions

Anyone for beta testing? The beta version is available for immediate download apparently. I would rather stick to the wait for the finished version. But the information on the beta is seen at Windows Vista Team Blog : SP1 Beta release available today
__________________

eyeCpc is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Some vista questions anvir Microsoft Windows and Software 7 08-23-2007 05:17 PM
10 Reasons You Don't Need Vista Today Cyber.Logan New Systems | Building and Buying 47 08-15-2007 05:31 PM
Vista & DX10. augest Microsoft Windows and Software 3 06-14-2007 02:45 AM
Questions for my new PC: Vista mostly veg1992 New Systems | Building and Buying 14 04-07-2007 11:56 PM
If i get vista, should i get DX10 card? spartan1121 New Systems | Building and Buying 14 04-05-2007 05:35 PM



Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 06:03 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.