amd vs pent - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > New Systems | Building and Buying
Closed Thread
Thread Tools Display Modes
Old 01-09-2006, 06:47 PM   #1 (permalink)
True Techie
soulafien's Avatar
Join Date: Aug 2003
Posts: 128
Default amd vs pent

Ok this is burning my brain out how come pentium has 4. whatever gig cpus and amd only has 2. whatever gig cpus......

the real question is wich is better

soulafien is offline  
Old 01-09-2006, 06:48 PM   #2 (permalink)
True Techie
Join Date: Jan 2006
Posts: 203

there is a big debate on this, i'll go with AMD becuase i see it as faster and stronger, but i dont know what the majority thinks of it.

Computer noob in training.
savagenator is offline  
Old 01-09-2006, 06:56 PM   #3 (permalink)
Master Techie
baronvongogo's Avatar
Join Date: May 2005
Location: United Kingdom, Warrington
Posts: 2,756

try the search button on the top of the forum u`ll find plenty of infomation.
baronvongogo is offline  
Old 01-09-2006, 08:03 PM   #4 (permalink)
Ultra Techie
Join Date: Dec 2005
Posts: 738

The AMD's use there cpu speed more effectively. Like a 1.6 ghz AMD is compareable to a 2.4 ghz Intel and a 2.4 ghz AMD is up by the 4ghz intel range.
NeedAcpu is offline  
Old 01-09-2006, 08:09 PM   #5 (permalink)
Wizard Techie
Join Date: Jun 2005
Posts: 3,339

AMD wins in performance and efficiency. AMD also dominates the 64 bit and Dual Core markets now. They are even starting to take a chunk out of Business server market.
<form action=\"\" method=\"get\">
<input type=\"text\" name=\"search\"> <input type=\"submit\" name=\"submit\" value=\"Search TF before you post!\"></form>
Vista Discussion | 64 Bit Discussion |Microsoft Homepage | Yo Linux | Paul Thurrott | Fire Fox | Thunder Bird | Image Shack | Photo Bucket | Put File | Anti-Spyware | MS Anti-Spyware | Trillian | Anti-Virus | On Line Virus Scan
Tyler1989 is offline  
Old 01-09-2006, 08:28 PM   #6 (permalink)
Super Techie
Join Date: Dec 2005
Posts: 456
Send a message via AIM to meefle

i've never had an AMD processor and always worked with intel pentiums (from 2 to 4). But at this point, i'd rather get an AMD then an intel. Many people think intel is faster cuz of their clock speed (i used to be one of them). The Althon XP is supposed to dominte if your usin windows XP.
*Opteron 165 1.8Ghz
*DFI Lanparty UT nF4 Ultra-D
*HIS Hightech X1900XT 512MB w/ Zalman VF900 (Core: 690Mhz, Mem: 1500Mhz)
*G.Skill 1GB DDR 400
*Kingwin Mutant X Series
*HP IDE Lightscribe DVD Burner
*Seagate Barracuda 80GB SATA II
*Maxtor 80GB IDE
*OCZ Gamexstream 600W PSU
meefle is offline  
Old 01-09-2006, 08:42 PM   #7 (permalink)
True Techie
Join Date: Nov 2005
Posts: 154

I game alot and went from an intel 3.4 g socket 775 to an amd 3700+ sandiego core chip. games are smoother boots quicker and is all around more responsive for me. only downside is i have to run my heat now :P
P.S. 7300+ in 3d05 no ocing
3700+ sandiego core
chaintech vnf4 ultra
evga 7800gt
2x1 gig corsair xms
antec tpII 550
80 gig hitachi sata2
win xp pro sp2
ibbonkers is offline  
Old 01-09-2006, 08:45 PM   #8 (permalink)
Master Techie
Shumway's Avatar
Join Date: May 2004
Location: London - Ontario - Canada
Posts: 2,729

Please do a search before posting as this has been brought up numerous time's before,Everything you want to know can be found in the topic here.
Shumway is offline  
Old 01-09-2006, 08:57 PM   #9 (permalink)
Ultra Techie
Join Date: Oct 2005
Posts: 961

Originally posted by ibbonkers
I game alot and went from an intel 3.4 g socket 775 to an amd 3700+ sandiego core chip. games are smoother boots quicker and is all around more responsive for me. only downside is i have to run my heat now :P
P.S. 7300+ in 3d05 no ocing
yes I am noticing that about my p4 which was given to me for free (so I cant complain but Id rather have an AMD chip). My 3.2 ghz p4 isnt close to any of the AMD chips in its range, It has become the limiting factor in my system so now thers no point upgrading anything until I can do a total revamp.
A+ certified.
I now am on the interweb:
Mr_Threepwood is offline  
Old 01-09-2006, 09:04 PM   #10 (permalink)
Wizard Techie
HAVOC's Avatar
Join Date: Feb 2005
Location: Milford, Connecticut
Posts: 4,218
Send a message via AIM to HAVOC Send a message via Yahoo to HAVOC

My P4 3.4Ghz Pressy does everything I could ask it to. I guess if you look at a comparison of (Gaming Benchmarks) a single core AMD will look much more attractive, (numbers).

Overall, my P4, X800XT PE & 2GIG of DDR3500... Play every game at their highest settings... with good frame rates.

One exception would be FEAR. I can't get FEAR to run good at all.

HAVOC is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off

Our Communities

Our communities encompass many different hobbies and interests, but each one is built on friendly, intelligent membership.

» More about our Communities

Automotive Communities

Our Automotive communities encompass many different makes and models. From U.S. domestics to European Saloons.

» More about our Automotive Communities

Marine Communities

Our Marine websites focus on Cruising and Sailing Vessels, including forums and the largest cruising Wiki project on the web today.

» More about our Marine Communities

Copyright 2002-2015 Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 01:14 PM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2016, vBulletin Solutions, Inc.