2GB Ram - 512 X 4 or 2 X 1gb?? - Page 2 - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > New Systems | Building and Buying
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 08-26-2005, 10:53 AM   #11 (permalink)
Monster Techie
 
Join Date: Feb 2005
Posts: 1,946
Default

Obviously if im asking about 512X4, then there are 4 ram slots available....like most modern mboards.
__________________

__________________
LIAN LI PC-7B PLUS II
OCZ MODSTREAM 520W
P4 3.2
2GB KINGSTON
EVGA 6800GS PCI-E
ASUS P5GD1
WD CAVIAR X2
LG DVD BURNER X2
vaderpro is offline  
Old 08-26-2005, 06:12 PM   #12 (permalink)
Ultra Techie
 
Join Date: Jan 2004
Posts: 769
Default

Quote:
Originally posted by PZEROFGH
i wuold say 2 chips, cause its using up less power and voltages
Hes exactly right, and theres alos the point about upgradeability. OH yes and the more ram sticks u have the slower it actually gose. I know that is a fact but i dont know why, i think its something to do with memory bandwidth.
__________________

__________________
Sprooty is offline  
Old 08-26-2005, 06:32 PM   #13 (permalink)
Monster Techie
 
Join Date: Feb 2005
Posts: 1,946
Default

Quote:
Originally posted by Sprooty
Hes exactly right, and theres alos the point about upgradeability. OH yes and the more ram sticks u have the slower it actually gose. I know that is a fact but i dont know why, i think its something to do with memory bandwidth.
Ok this is what i was looking for, if anyone else can confirm this great, now I know. Thanks for all the responses.
__________________
LIAN LI PC-7B PLUS II
OCZ MODSTREAM 520W
P4 3.2
2GB KINGSTON
EVGA 6800GS PCI-E
ASUS P5GD1
WD CAVIAR X2
LG DVD BURNER X2
vaderpro is offline  
Old 08-26-2005, 06:33 PM   #14 (permalink)
Lord Techie
 
PZEROFGH's Avatar
 
Join Date: Jul 2005
Posts: 7,553
Send a message via AIM to PZEROFGH
Default

Quote:
Originally posted by Sprooty
Hes exactly right, and theres alos the point about upgradeability. OH yes and the more ram sticks u have the slower it actually gose. I know that is a fact but i dont know why, i think its something to do with memory bandwidth.
whoa i never knew i was so smart.
__________________
Hmmm?
AIM/Xfire - pzerofgh
PZEROFGH is offline  
Old 08-26-2005, 07:03 PM   #15 (permalink)
Master Techie
 
Join Date: Mar 2005
Posts: 2,433
Default

if you want to overclock, definitly get 512s, as gig sticks absoultely suck for overclocking
__________________





-AMD Athlon 64 3200+ Winchestor
-MSI K8N Neo4-F
-Sapphire Radeon X850 XT
-2x 1024 Corsair XMS Pro

<form action=\"http://www.srsyo.org/tfsearch.php\" method=\"get\">
<input type=\"text\" name=\"search\"><input type=\"submit\" name=\"submit\" value="Search!"></form> Search TF before you post!
dhw200 is offline  
Old 08-26-2005, 07:12 PM   #16 (permalink)
Monster Techie
 
Join Date: Feb 2005
Posts: 1,946
Default

Quote:
Originally posted by PZEROFGH
whoa i never knew i was so smart.
Neither did I, I was actually quite surprised by his response..........hehe
__________________
LIAN LI PC-7B PLUS II
OCZ MODSTREAM 520W
P4 3.2
2GB KINGSTON
EVGA 6800GS PCI-E
ASUS P5GD1
WD CAVIAR X2
LG DVD BURNER X2
vaderpro is offline  
Old 08-26-2005, 07:23 PM   #17 (permalink)
Lord Techie
 
PZEROFGH's Avatar
 
Join Date: Jul 2005
Posts: 7,553
Send a message via AIM to PZEROFGH
Default

Quote:
Originally posted by vaderpro
Neither did I, I was actually quite surprised by his response..........hehe
thanks, just thanks
__________________

__________________
Hmmm?
AIM/Xfire - pzerofgh
PZEROFGH is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 03:57 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.