Startup problem with new build - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > System Upgrades
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 02-11-2011, 07:39 PM   #1 (permalink)
Ultra Techie
 
Join Date: Feb 2006
Posts: 602
Default Startup problem with new build

Hello,

Just built the below machine. By hitting the power button, I cant get it to start up. I usually have to hit the button below it (maybe the "reset" button), before I get a post "beep", then it goes into the startup. It shuts down OK though. Maybe I wired the startup/reset buttons wrong on the mobo?

Thanks.
__________________

__________________
-AMD Phenon X2 555
-Gigabyte GA-880GA-UD3H
-Western Digital Caviar RE WD2500YD 250GB 7200 RPM 16MB Cache Serial ATA150
-Patriot Sector 5 DDR3-1333 (4GB)
-Rosewill 500W PSU
leonardmp92 is offline  
Old 02-12-2011, 02:58 AM   #2 (permalink)
Ultra Techie
 
Join Date: Aug 2004
Posts: 592
Default Re: Startup problem with new build

Does the Power button shut it down? It sounds like you just switched the Reset Switch and the Power Switch. Open up the case and check or just boot the machine up and hit the power switch, if it resets you know you mixed them up.
__________________

__________________
ASUS P8Z68 Deluxe
Intel Core i7 2600k
16GB DDR3 G-Skill Ripjaws
1TB 7200 Segagte Drive
eVGA GeForce 570
Samsung Blu-Ray Drive
Antec 850 Watt PSU
Windows 7 Professional
Blackmoore is offline  
Old 02-12-2011, 05:44 AM   #3 (permalink)
Ultra Techie
 
Join Date: Feb 2006
Posts: 602
Default Re: Startup problem with new build

It doesnt reset when I hit the power switch. Sometimes the reset switch does work. This thing is acting really buggy, just now it went thru the normal BIOS startup, then froze. Not sure the problem. I've been able to get it to fully load before though.
__________________
-AMD Phenon X2 555
-Gigabyte GA-880GA-UD3H
-Western Digital Caviar RE WD2500YD 250GB 7200 RPM 16MB Cache Serial ATA150
-Patriot Sector 5 DDR3-1333 (4GB)
-Rosewill 500W PSU
leonardmp92 is offline  
Old 02-12-2011, 11:57 AM   #4 (permalink)
Ultra Techie
 
Join Date: Feb 2006
Posts: 602
Default Re: Startup problem with new build

Could my new mobo be bad? RAM?
__________________
-AMD Phenon X2 555
-Gigabyte GA-880GA-UD3H
-Western Digital Caviar RE WD2500YD 250GB 7200 RPM 16MB Cache Serial ATA150
-Patriot Sector 5 DDR3-1333 (4GB)
-Rosewill 500W PSU
leonardmp92 is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
New Build, Black Screen on Startup my454whoha System Upgrades 7 05-27-2009 11:57 PM
New Build Startup Problem GuitarFreak1857 Hardware Repairs and Troubleshooting 4 07-21-2008 09:01 AM
Which video feed for new build startup? 308tr6 System Upgrades 2 09-22-2006 04:41 PM
New build, no picture on startup help!! poontime System Upgrades 4 06-14-2006 05:46 PM
LCD Monitor and new build startup WWS New Systems | Building and Buying 1 12-05-2005 10:55 AM



Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 12:20 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.