Ram... - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > System Upgrades
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 05-20-2007, 04:52 AM   #1 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Jan 2007
Posts: 17
Default Ram...

hey...
i was wondering if anyone could figure out what type of RAM that is in the pic below? that is my current 512 stick, and i desperately need to get another stick, but i don't want to risk getting the wrong type and having all sorts of computability issues... the ram is prob about 6 years old... is it just standard DDR or what? what sort (type/brand) of RAM would you recommend i buy to go with this stick?
any help on this will be VERY much appreciated
thanks heaps!
carey
Attached Images
File Type: jpg RAM2.JPG (38.4 KB, 52 views)
__________________

carey_w is offline  
Old 05-20-2007, 04:55 AM   #2 (permalink)
Monster Techie
 
kobe24's Avatar
 
Join Date: May 2007
Location: Australia
Posts: 1,508
Send a message via MSN to kobe24
Default Re: Ram...

6 years old man ftw. r u using this comp for games? if so get a new mobo and 2gbs of ddr2 ram
__________________

kobe24 is offline  
Old 05-20-2007, 05:48 AM   #3 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Jan 2007
Posts: 17
Default Re: Ram...

not really... just using it for ur basics, surfing etc, waiting till i get my new mac book pro, just need a bit more ram to tide me ova lol.... so yeah, anyone know what type i need?
thx
carey_w is offline  
Old 05-20-2007, 05:55 AM   #4 (permalink)
True Techie
 
Join Date: Jul 2006
Posts: 131
Default Re: Ram...

that should be a 512MB Kingston DDR 266mhz RAM
__________________
Core 2 Duo E6600 2.4GHz
ASUS P5N32-E SLI Motherboard
2X Seagate Barracuda 500GB HDD
2X Corsair XMS2 1GB PC 6400 DDR2 800MHz RAM
MSI NX8800GTS 640MB
2x Philips 22" 202P73
m6qrp is offline  
Old 05-20-2007, 09:29 AM   #5 (permalink)
Super Techie
 
Join Date: May 2007
Location: ...
Posts: 474
Default Re: Ram...

Quote:
Originally Posted by m6qrp View Post
that should be a 512MB Kingston DDR 266mhz RAM
6 years old tho...ddr or

Edit: ohh no its definately ddr
khan008 is offline  
Old 05-20-2007, 09:32 AM   #6 (permalink)
Super Techie
 
Join Date: May 2007
Location: ...
Posts: 474
Default Re: Ram...

Ok i found out what it is...its Kingston 512MB DDR 266MHz/PC2100

heres a link:Kingston 512MB DDR 266MHz/PC2100 CL2.5 Non-ECC

Its £29.43

________________________________________________
Enermax Galaxy 1000W EGA1000EWL ATX2.2 Modular PSU.
Creative Sound Blaster X-Fi Elite Pro 7.1 Soundcard.
Zalman Reserator2 Fanless Water Cooling System.
(2x) Seagate Cheetah 10K.7 300GB ST3300007LC 10,000RPM SCSI 8MB Cache (Ultra 320-SC2 80 Pin).
Crucial 16GB (4x4GB) DDR2 PC2-5300C5 Dual Channel Kit.
Asus Striker Extreme nForce 680 (Socket 775) PCI-Express DDR2 Motherboard
Intel Core 2 Quad Extreme Edition QX6800 "LGA775 Kentsfield" 2.93GHz
LiteOn LH-2B1S-490C 2x BD-R/RE Blu-Ray SATA DVD Writer
BFG GeForce 8800 GTX Extreme WaterCooled 768MB GDDR3 HDTV/Dual DVI
Zalman HD160XT-B Home Theatre PC
khan008 is offline  
Old 05-21-2007, 03:08 AM   #7 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Jan 2007
Posts: 17
Default Re: Ram...

thanks peoples, you're all legends lol
carey
__________________

carey_w is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 02:18 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.