PC2100 DDR RAM - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > System Upgrades
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 11-26-2005, 01:28 AM   #1 (permalink)
Junior Techie
 
Join Date: Apr 2005
Posts: 57
Default PC2100 DDR RAM

Ive got an old motherboard and it only supports PC2100 RAM. Ive currently got 256MB RAM and I just wanted to know if an extra PC2100 256MB RAM will make a significant difference. Ive heard that PC2100 RAM is pretty lame and I just wanted to ask for some feedback before going out to buy it.

So is it worth it?


Cheers
__________________

sick_unit is offline  
Old 11-26-2005, 01:56 AM   #2 (permalink)
Ste
Do not Stare at my Avatar
 
Ste's Avatar
 
Join Date: Aug 2005
Location: Upon Gleaning Infinity
Posts: 9,577
Send a message via MSN to Ste
Default

You will notice a big a difference. I don't see how upgrading can be "Lame", also, if your motherboard can only support PC2100 then you really have no choice.
__________________

Ste is offline  
Old 11-26-2005, 12:40 PM   #3 (permalink)
Grandfather of Techist

\_(ツ)_/
 
Trotter's Avatar
 
Join Date: Jan 2005
Location: The South
Posts: 31,302
Default

My comp uses PC2100. It ain't the best, but that's what it takes.

Going from 256 to 512 will make a difference, especially if you game. Even Windows will work quicker/smoother.
__________________


My Rig: SABLE
Antec 300 Illusion / Antec EarthWatts EA650 650W / ASUS GeForce GTX 960 GTX960-DC2OC-2GD5
AMD FX 8320 x8 Black Edition / Gelid Tranquillo / MSI 970A-G43
Sandisk Ultra Plus 128GB / Samsung 840 120GB / WD Black 750GB / WD Green 1TB
2x4GB DDR3 1600 - 2x2GB DDR3 1600
Win10 Ent 64-bit - Mionix Naos 7000 Mouse - CM Storm QuickFire Rapid Mech Keyboard


R.I.P. Danny L. Trotter ... 14 Nov 1945 - 4 Sept 2009
Trotter is offline  
Old 11-26-2005, 12:47 PM   #4 (permalink)
Monster Techie
 
Join Date: Jun 2005
Posts: 1,706
Default

I went from 512 to 640, and saw a slight increase...

*my 3d mark went up
Juice Daddy is offline  
Old 11-26-2005, 01:13 PM   #5 (permalink)
Lord Techie
 
PZEROFGH's Avatar
 
Join Date: Jul 2005
Posts: 7,553
Send a message via AIM to PZEROFGH
Default

you can buy PC3200 ram if its cheaper, cause the older ram is more expensive
__________________
Hmmm?
AIM/Xfire - pzerofgh
PZEROFGH is offline  
Old 11-26-2005, 01:26 PM   #6 (permalink)
Ste
Do not Stare at my Avatar
 
Ste's Avatar
 
Join Date: Aug 2005
Location: Upon Gleaning Infinity
Posts: 9,577
Send a message via MSN to Ste
Default

ya, itll just be downclocked though.
__________________

Ste is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 05:43 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.