oLD cOMP - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > System Upgrades
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 12-12-2005, 01:25 AM   #1 (permalink)
Junior Techie
 
Join Date: Nov 2005
Posts: 90
Default oLD cOMP

My Old computer has Ultra ATA 33 drive support will new HDD's work with this computer.
__________________

SpoiledBoar is offline  
Old 12-12-2005, 01:55 AM   #2 (permalink)
My Swag is on!
 
rkf76's Avatar
 
Join Date: Nov 2005
Posts: 411
Default

you mean 133? if so, yes
__________________

__________________
Mobo Abit AN-M2
CPU AMD Athlon 64 X2 5400 2.8Ghz Black Edition
HD Seagate 7200.10 250GB/Maxtor DM +9 160GB/WD 500gb external
Optical Drive Lite-On LH-20A1L-06 DVD burner
RAM G.Skill DDR2 800 Dual channel 2GB (2 x 1GB)
GPU MSI HD 4830 OC
Audio AudioTrak Prodigy HD2
Speakers Insignia NS-B2111
Receiver JVC UX-G70
PSU Hiper Type-R 580 watts
Case Lian Li PC-7SB w/Window
Monitor Lenovo L222
rkf76 is offline  
Old 12-12-2005, 02:04 AM   #3 (permalink)
Grandfather of Techist

\_(ツ)_/
 
Trotter's Avatar
 
Join Date: Jan 2005
Location: The South
Posts: 31,307
Default

It will just run the disk at the computers maximum throughput... I think.
__________________


My Rig: SABLE
Antec 300 Illusion / Antec EarthWatts EA650 650W / ASUS GeForce GTX 960 GTX960-DC2OC-2GD5
AMD FX 8320 x8 Black Edition / Gelid Tranquillo / MSI 970A-G43
Sandisk Ultra Plus 128GB / Samsung 840 120GB / WD Black 750GB / WD Green 1TB
2x4GB DDR3 1600 - 2x2GB DDR3 1600
Win10 Ent 64-bit - Mionix Naos 7000 Mouse - CM Storm QuickFire Rapid Mech Keyboard


R.I.P. Danny L. Trotter ... 14 Nov 1945 - 4 Sept 2009
Trotter is offline  
Old 12-12-2005, 02:28 AM   #4 (permalink)
Junior Techie
 
Join Date: Nov 2005
Posts: 90
Default

No it is ATA 33
SpoiledBoar is offline  
Old 12-12-2005, 02:38 AM   #5 (permalink)
Grandfather of Techist

\_(ツ)_/
 
Trotter's Avatar
 
Join Date: Jan 2005
Location: The South
Posts: 31,307
Default

Oh... so the thread should be "Ancient Computer", huh?
__________________


My Rig: SABLE
Antec 300 Illusion / Antec EarthWatts EA650 650W / ASUS GeForce GTX 960 GTX960-DC2OC-2GD5
AMD FX 8320 x8 Black Edition / Gelid Tranquillo / MSI 970A-G43
Sandisk Ultra Plus 128GB / Samsung 840 120GB / WD Black 750GB / WD Green 1TB
2x4GB DDR3 1600 - 2x2GB DDR3 1600
Win10 Ent 64-bit - Mionix Naos 7000 Mouse - CM Storm QuickFire Rapid Mech Keyboard


R.I.P. Danny L. Trotter ... 14 Nov 1945 - 4 Sept 2009
Trotter is offline  
Old 12-12-2005, 04:35 AM   #6 (permalink)
Super Techie
 
Join Date: May 2005
Posts: 354
Default

yeh it may be ancient but cant be that ancient if cd drives/burners etc are still using ata-33.. yes the hard drives will work but will run at whateva the maximum that the motherboard supports (33) like trotter said
__________________


Aries A+ Hardware and Software Certified
BlkShdw88 is offline  
Old 12-12-2005, 08:15 AM   #7 (permalink)
Member (again)
 
macdude425's Avatar
 
Join Date: Jan 2005
Location: Raul's Wild Kingdom...How 'bout that, huh?
Posts: 4,202
Send a message via AIM to macdude425 Send a message via Yahoo to macdude425
Default

If you want to get closer to unlocking the new drive's full potential, drop in an IDE controller into one of the PCI slots.
__________________

__________________



Debian Support Forums!
macdude425 is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 04:11 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.