Need Help????? - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > System Upgrades
Closed Thread
Thread Tools Display Modes
Old 09-28-2006, 03:26 AM   #1 (permalink)
Junior Techie
Join Date: Jan 2005
Posts: 84
Default Need Help?????

Ive got p4 3.0 ghz / 1 gig of DDR 400 Ram / 160 gig hs, I am having problems with my PC when I boot up, I would turn on my pc, Then it boots up checking the system in its boot up process, Then it asks me to hit my alt crtl delete. Then its supposed to boot up to my desktop, When its loading to get to the desktop when that Icon XP has those little reading bars moving across the screen, Usually it boots up quick, Now its like bogs out in slow mode, Then it just hangs at that icon stage, Then sometimes it will load up to the desktop, Or then sometimes it will just reboot the pc by its self, Then I was playing some music while surfing the net, All of a sudden, Net bogged out and the winamp and music I was play just froze, Then a blue screen popped up Telling me something has shut windows down avoid causing any damage to my pc's componets. I am thinking my BIOS needs to be updated, I am not to sure how to do that, If some one could guide me into the right direction?. And most of the times it will ask me if I would like to start in Safe Mode or Regular windows mode.

Thanks for youre help.

e40water is offline  
Old 09-28-2006, 05:22 AM   #2 (permalink)
Master Techie
baronvongogo's Avatar
Join Date: May 2005
Location: United Kingdom, Warrington
Posts: 2,756

If you have 2 512 sticks of ram try taking one out then the other see if its a ram problem. Also log into safe mode and check the event viewer to access that go to start->run and type eventvwr.

Once open look for any errors in system and application.

The blue screen would indicate a hardware fault most likely also try run check disk in safe mode too, go to my computer right click your c: choose properties. Then on the tab at the top pick tools then check now. Check box the boxes and click start. You will then have to reset your pc and check disk will run watch it for any errors such as indexing entry`s.
baronvongogo is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off

Our Communities

Our communities encompass many different hobbies and interests, but each one is built on friendly, intelligent membership.

» More about our Communities

Automotive Communities

Our Automotive communities encompass many different makes and models. From U.S. domestics to European Saloons.

» More about our Automotive Communities

Marine Communities

Our Marine websites focus on Cruising and Sailing Vessels, including forums and the largest cruising Wiki project on the web today.

» More about our Marine Communities

Copyright 2002-2015 Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 03:57 PM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2016, vBulletin Solutions, Inc.