i have a question about dual channel - Page 2 - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > System Upgrades
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 08-24-2006, 10:32 PM   #11 (permalink)
Master Techie
 
aliasaid's Avatar
 
Join Date: Jul 2005
Posts: 2,400
Default

you said they're both pc3200... thats very strange...


try putting the sticks in different slots... instead of 1 and 2, try 1 and 3... or try to choose the speed in the bios..
__________________

__________________
"Is virtue a thing remote? I wish to be virtuous, and lo! Virtue is at hand." -Confucius
aliasaid is offline  
Old 08-24-2006, 11:18 PM   #12 (permalink)
Super Techie
 
Join Date: Dec 2005
Posts: 374
Default

tried to change it through the bios wouldn't do anything, I do have 4 slots though right now they r in 1 and 3 like the old stuff should I try like 2 and 4? 1 and 2 have white on the ends and 2 and 4 have black don't know if that matters any
__________________

__________________
2 B old and wise U must 1st be young and stupid
Trinity ATX Mid-Tower Case, Blue neon, ASUS MOBO, Intel E8400 dual core @ 3.96GHz, 4GB RAM, 2 ATI HD 3870s Xfire, 74GB Raptor HDD w/XP, 320GB HDD w/Games, 250GB HDD w/ windows 7, 2TB external HDD, 750W psu, on a Panasonic 46" Plasma and 24" Gateway lcd as 2nd
AMD6415 is offline  
Old 08-25-2006, 12:07 PM   #13 (permalink)
Master Techie
 
aliasaid's Avatar
 
Join Date: Jul 2005
Posts: 2,400
Default

try all the combos and see what happens...

try 1 and 2, then all the other combos...
__________________
"Is virtue a thing remote? I wish to be virtuous, and lo! Virtue is at hand." -Confucius
aliasaid is offline  
Old 08-25-2006, 10:54 PM   #14 (permalink)
Super Techie
 
Join Date: Dec 2005
Posts: 374
Default

nope no luck oh well at least my parents still got alot of speed going from 256mb up to 1gig
__________________
2 B old and wise U must 1st be young and stupid
Trinity ATX Mid-Tower Case, Blue neon, ASUS MOBO, Intel E8400 dual core @ 3.96GHz, 4GB RAM, 2 ATI HD 3870s Xfire, 74GB Raptor HDD w/XP, 320GB HDD w/Games, 250GB HDD w/ windows 7, 2TB external HDD, 750W psu, on a Panasonic 46" Plasma and 24" Gateway lcd as 2nd
AMD6415 is offline  
Old 08-26-2006, 12:43 AM   #15 (permalink)
Master Techie
 
aliasaid's Avatar
 
Join Date: Jul 2005
Posts: 2,400
Default

i'm guessing your motherboard doesn't support dual channel then. if its AMD socket A or 754 then definitely it won't support dual channel. i know some socket 478 intel don't support dual channel, but a lot do. could just your mobo!
__________________
"Is virtue a thing remote? I wish to be virtuous, and lo! Virtue is at hand." -Confucius
aliasaid is offline  
Old 08-26-2006, 11:10 AM   #16 (permalink)
Super Techie
 
Join Date: Dec 2005
Posts: 374
Default

its in dual channel the only problem i am having is that it went from 400MHz down to the old rams speed of 333MHz but it is still in dual channel
__________________
2 B old and wise U must 1st be young and stupid
Trinity ATX Mid-Tower Case, Blue neon, ASUS MOBO, Intel E8400 dual core @ 3.96GHz, 4GB RAM, 2 ATI HD 3870s Xfire, 74GB Raptor HDD w/XP, 320GB HDD w/Games, 250GB HDD w/ windows 7, 2TB external HDD, 750W psu, on a Panasonic 46" Plasma and 24" Gateway lcd as 2nd
AMD6415 is offline  
Old 08-26-2006, 11:20 AM   #17 (permalink)
Monster Techie
 
Join Date: Feb 2005
Posts: 1,946
Default

Quote:
Originally posted by b1gapl
It will run at which ever ram piece has the lowest speed.
__________________
LIAN LI PC-7B PLUS II
OCZ MODSTREAM 520W
P4 3.2
2GB KINGSTON
EVGA 6800GS PCI-E
ASUS P5GD1
WD CAVIAR X2
LG DVD BURNER X2
vaderpro is offline  
Old 08-26-2006, 12:44 PM   #18 (permalink)
Master Techie
 
aliasaid's Avatar
 
Join Date: Jul 2005
Posts: 2,400
Default

Quote:
Originally posted by vaderpro
Originally posted by b1gapl
It will run at which ever ram piece has the lowest speed.

he said they're both pc3200, wich means they should both run at ddr400
__________________

__________________
"Is virtue a thing remote? I wish to be virtuous, and lo! Virtue is at hand." -Confucius
aliasaid is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 08:29 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.