Hp slimline s3707c case upgrade ****ible? - Page 2 - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > System Upgrades
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 09-30-2010, 04:14 AM   #11 (permalink)
Monster Techie
 
Drogos's Avatar
 
Join Date: Apr 2007
Posts: 1,415
Default Re: Hp slimline s3707c case upgrade ****ible?

Ok guys i think i messed up big time i put everything on the case but the power supply i had dint have the small MoBo power connection .
i managed to get the PSU from the slimline to fit in the pc it turns on but i get no picture at all so i think i must have damaged the mobo somehow.
i have no clue what else it could be i pretty much tryed everything i could think off.
so im think ill be better off spending a bit more if you guy can rec me a mobo that i can reuse ram and cpu that would be great ill also need a psu nothing expensive.
as i stated above i can put pcs together but not wen picking out the parts to buy.
the budget is $100 if i can keep under that it would be sweet since is not gona be for gaming that antec case is ****** btw lol
thanks in advance
__________________

Drogos is offline  
Old 09-30-2010, 10:34 AM   #12 (permalink)
 
patonb's Avatar
 
Join Date: Jan 2005
Location: In Gov't Regulated Cubical
Posts: 9,745
Default Re: Hp slimline s3707c case upgrade ****ible?

Okay, What happens when you turn it on?

Do you get any beeps when you boot? Theres alot of reasons why no picture would show up.

Did you use the p;roper standoffs to keep the mobo properly spaced from the case? It may be that the psu is underpowered to power the fans in the new case, or the boards shorting out, not a bad thing, just doesn't start.

Lets trouble shoot before buying.
__________________

__________________
Foldie = i5 6600kMSI Z170A M5 EVGA 970 SC Corsair H100 Corsair hx520 2x8gb GSkill Corsair 650D
Woohoo = L5639 @3.1Ghz EVGA SR-2 gtx 260-216 Hyper 212+ Corsair 1050hx 6x2gb Corsair XMS3 Blackhawk Ulra
Alienware 18 - SLI 770M 4700mq 16Gig

patonb is offline  
Old 09-30-2010, 11:12 AM   #13 (permalink)
Lord Techie
 
Join Date: Feb 2005
Location: asdf
Posts: 8,887
Default Re: Hp slimline s3707c case upgrade ****ible?

As PatonB said, there could be several things, take everything out, and reseat it, for all you know, something could have just come loose during the transfer, happens to the best all the time.

Did you put the stand offs in the proper spots for the mini-itx motherboard?

Also, not plugging in the plug, isn't bad, I had an HP motherboard once that had a 4 pin wire that made no sense going to the PSU, turned out it was some form of fan control for the PSU since the PSU also acted as the exhaust. It is unlikely the board suffered damage. The only possible way it could have been damaged, is from ESD, which, hopefully, if you know how to put them together, you know how to avoid it for the most part.

Have you tried pulling ALL the hardware, and laying it on cardboard to bench test it?
c0rr0sive is offline  
Old 09-30-2010, 12:22 PM   #14 (permalink)
Monster Techie
 
Drogos's Avatar
 
Join Date: Apr 2007
Posts: 1,415
Default Re: Hp slimline s3707c case upgrade ****ible?

unfortunately i wont be able to mess with it today ill try tonight after work.
everything turns on fans and all but no beeps the cd drive isnt connected since the sata cable wont reach i need to get longer ones.
and i did place on the right spot it was the only place it fit.
Drogos is offline  
Old 09-30-2010, 12:40 PM   #15 (permalink)
Lord Techie
 
Join Date: Feb 2005
Location: asdf
Posts: 8,887
Default Re: Hp slimline s3707c case upgrade ****ible?

May be ESD, try pulling the motherboard from the case and do a bench test with just the motherboard/ram/cpu, don't hook up anything else, and see if she fires up and posts.

It is possible the PSU you used, was flaky and surged on the motherboard when powering up.
c0rr0sive is offline  
Old 09-30-2010, 12:58 PM   #16 (permalink)
 
patonb's Avatar
 
Join Date: Jan 2005
Location: In Gov't Regulated Cubical
Posts: 9,745
Default Re: Hp slimline s3707c case upgrade ****ible?

Or as its a low powered psu, it can't power the new fans from the case and all the parts.
__________________
Foldie = i5 6600kMSI Z170A M5 EVGA 970 SC Corsair H100 Corsair hx520 2x8gb GSkill Corsair 650D
Woohoo = L5639 @3.1Ghz EVGA SR-2 gtx 260-216 Hyper 212+ Corsair 1050hx 6x2gb Corsair XMS3 Blackhawk Ulra
Alienware 18 - SLI 770M 4700mq 16Gig

patonb is offline  
Old 09-30-2010, 01:33 PM   #17 (permalink)
Monster Techie
 
Drogos's Avatar
 
Join Date: Apr 2007
Posts: 1,415
Default Re: Hp slimline s3707c case upgrade ****ible?

Im using the the slimline PSU cuz the regular size one dint have the power plug for the mini mobo.
Not the 4 pin one but the larger one but on small scale for the mini mobo.
Ill try boot it up with out the fans tonight see what happens i hope it just don't have the juice to run everything and nothing mayor is up lol
good thing i modified that broken screen laptop into a desktop last month is a life saver right now lol.
if nothing ill try to get some pics up for u guys to see if u spot something im missing.
ill report later tonight
Drogos is offline  
Old 09-30-2010, 02:25 PM   #18 (permalink)
Lord Techie
 
Join Date: Feb 2005
Location: asdf
Posts: 8,887
Default Re: Hp slimline s3707c case upgrade ****ible?

Pics would be nice, especialy of the area around that cable.
c0rr0sive is offline  
Old 09-30-2010, 11:32 PM   #19 (permalink)
Monster Techie
 
Drogos's Avatar
 
Join Date: Apr 2007
Posts: 1,415
Default Re: Hp slimline s3707c case upgrade ****ible?

I tried turning it on with out the fans i got close to listen and it does the beeps and such but no picture still. I did try a different monitor
btw the only means of cooling this thing had was the CPU cooler lol
here are some pics i know cable work is messy ill clean it up once its running lol








Drogos is offline  
Old 10-01-2010, 01:48 AM   #20 (permalink)
Grandfather of Techist

\_(ツ)_/
 
Trotter's Avatar
 
Join Date: Jan 2005
Location: The South
Posts: 31,307
Default Re: Hp slimline s3707c case upgrade ****ible?

To use an ATX PSU you will need a mini 24 ATX adapter, like this one:
KDM HP-24MINI ATX Power Supply Cable Adapter Converter 20Pin to mini ATX 24Pin for HP IBM DELL Power Supplies and more-Best Computer Online Store Houston Buy Discount Prices Texas-Directron.com

Quote:
it does the beeps and such
What beeps? A single beep means it passed POST. Anything else is a problem code.
__________________

__________________


My Rig: SABLE
Antec 300 Illusion / Antec EarthWatts EA650 650W / ASUS GeForce GTX 960 GTX960-DC2OC-2GD5
AMD FX 8320 x8 Black Edition / Gelid Tranquillo / MSI 970A-G43
Sandisk Ultra Plus 128GB / Samsung 840 120GB / WD Black 750GB / WD Green 1TB
2x4GB DDR3 1600 - 2x2GB DDR3 1600
Win10 Ent 64-bit - Mionix Naos 7000 Mouse - CM Storm QuickFire Rapid Mech Keyboard


R.I.P. Danny L. Trotter ... 14 Nov 1945 - 4 Sept 2009
Trotter is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Slimline SATA cables, where to buy? jfenwick System Upgrades 1 04-26-2010 10:23 AM
Slimline Grahpics Card and PSU k177sh0t System Upgrades 9 02-24-2010 09:47 PM
WTB: SlimLine IDE DVD drive for laptop Trotter Buy/Sell/Trade and Hot Deals 12 05-27-2009 03:11 PM
Inspiron 531s slimline Jamesboy77 Monitors, Printers and Peripherals 1 05-29-2008 08:48 PM
PSone games saving on Ps2 slimline liloulilou101 Sony Playstation 4 02-09-2005 04:03 PM



Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 09:12 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.