Booting to a SATA drive... OR broken drive! - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > System Upgrades
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 04-05-2007, 10:55 AM   #1 (permalink)
Junior Techie
 
harrytewkesbury's Avatar
 
Join Date: Nov 2004
Posts: 80
Default Booting to a SATA drive... OR broken drive!

Hey there. I have bought a (second hand) hard drive: a SATA Hitachi 7K160 drive and once connected to the motherboard via the SATA cable, on start tp there are some soft but repetitive noises in the drive which freezes the system for about two minutes then the machine continues and cannot detect the drive. Have i missed something or is this definitely a busted drive?
__________________

__________________
<p style="font-size:65%"><b>The Ebay Rig of Doom!</b>
4200+X2
1800XT
2GB DDR2 667Mhz
19" Viewsonic TFT
Ezcool ATX case @ 450W
Winfast Mobo (2000 Mhz fsb)
Sony Dual Layer DVD-RW+/-
160Gb Hitachi Deskstar 7200 SATA<hr><p style="font-size:65%">£475/$935/Ä705
harrytewkesbury is offline  
Old 04-05-2007, 11:10 PM   #2 (permalink)
Junior Techie
 
Join Date: Apr 2007
Location: U.S.A
Posts: 49
Default Re: Booting to a SATA drive... OR broken drive!

Navigate to start > control panel > administrative tools then compter management then click on disc management. If you see your new hard drive then right click on it and click format.

If you dont see your new hard drive, then that means your OS can't see it yet. Make sure the cable are pluged in ok and try again. Let us know what the results are so we can provide more help.

Good Luck!
__________________

__________________
http://www.EnvisionComp.com
CompShack is offline  
Old 04-06-2007, 05:22 AM   #3 (permalink)
Junior Techie
 
harrytewkesbury's Avatar
 
Join Date: Nov 2004
Posts: 80
Default Re: Booting to a SATA drive... OR broken drive!

My bad: i meant that this is my only drive and my potential boot disk. I'm moving this to another board actually, cos this is the wrong one. Thanks though!
__________________
<p style="font-size:65%"><b>The Ebay Rig of Doom!</b>
4200+X2
1800XT
2GB DDR2 667Mhz
19" Viewsonic TFT
Ezcool ATX case @ 450W
Winfast Mobo (2000 Mhz fsb)
Sony Dual Layer DVD-RW+/-
160Gb Hitachi Deskstar 7200 SATA<hr><p style="font-size:65%">£475/$935/Ä705
harrytewkesbury is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Hard Drive Image question carnageX Hardware Repairs and Troubleshooting 26 04-13-2007 08:02 PM
That annoying computer..... Ethereal_Dragon Hardware Repairs and Troubleshooting 7 04-06-2007 12:19 PM
Running a Sata and an IDE HDD? Shafra Monitors, Printers and Peripherals 10 04-04-2007 08:23 AM
SATA hard drive not recognized in Windows XP setup bcase21 Hardware Repairs and Troubleshooting 2 03-31-2007 12:40 AM
My hard drive on the way out the door? Jayce Hardware Repairs and Troubleshooting 0 03-30-2007 10:22 AM



Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 10:08 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.